teza Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 witam czy pojawily sie jakies nowe bezklikowe myszki ? bo ta jest strasznie droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglysty Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) witam czy pojawily sie jakies nowe bezklikowe myszki ? bo ta jest strasznie droga a na co Ci ta mysz? toż jest pedalska (sorka za określenie ale inne po prostu nie pasuje nie chce nikogo urazić tylko wyrazić emocje) na maxa... boże jak można sie czymś takim podniecać... kolejny gadżet od panów z Apple... cała ta firma i jej potęga opiera się wyłącznie na MARKETINGU dla delikatnie mówiąc bardzo ograniczonych w samodzielnym myśleniu osobników ludzkiego gatunku... sprzedadzą ci kompa za cenę 5x wyższa niż sprzęt o tej samej wydajności klasy PC... i jeszcze będziesz myślał, że masz cudo... tyczy się to wszystkich innych ich produktów... marketing, reklama, marketing, reklama i bezmózgie boty lecą kupować coś czego nie potrzebują... szkoda mi tych ludzi ale co poradzić... Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez mglysty 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 I tu muszę się zgodzić. Siostra sprowadziła ze stanów jabłko za ok. 2k zielonych. Jak się dowiedziałem co tam siedzi to mnie szlag trafił. Ale ładne to i cienkie, takie funkcjonalne, do pracy akurat... tylko pamięci dokupię i procek może trochę lepszy. Kurcze jaja sobie robią :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zalew Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (edytowane) Kurcze, chwilkę nie zaglądałem na forum więc trochę odświeżę temat. Nikt koledze nie zaproponował konkretnej taniej myszki a teraz przypomniałem że miałem okazję niedawno na takiej myszce bezgłośnej pracować, co ciekawe myszka produkcji A4-techa za śmieszne pieniądze: http://www.a4tech.pl/Item.aspx?ITEMNMBR=A4...p;SubGroupID=70 Jedyne co w niej "klika" to rolka (przycisk środkowy a nie góra/dół - nie chodzi o ruch przewijania strony ale np. otwarcia linku w nowej karcie), reszta całkowicie bezgłośna. Może komuś się jeszcze ta informacja przyda :) Edytowane 2 Kwietnia 2009 przez Zalew 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teza Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dziekuje !!!!! masz u mnie flaszke !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Kupiłem tą myszkę i jak za cenę 20zł (:lol:) to rewelacja! Myszkę słychać tylko przy wciskaniu rolki. Przyciski są bardzo delikatne, ale to kwestia przyzwyczajenia. Co do dpi - komfortowo można pracować w windzie, w grach nie testowałem ale sprawdzę. Ogólnie świetny produkt dla ludzi których irytują dźwięki wydawane przez komputer ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx270 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Fajnie by było Panowie, gdybyście zamiast linków podawali konkretny model, bo wątek jest stary jak świat, więc link już nie jest aktywny i po przekopaniu całego dinozaura niczego się nie dowiedziałem o tej myszce A4Techa ... Po przejrzeniu internetu przypuszczam, że mogło chodzić o mysz A4-Tech OP-200Q EVO Opto 200Q, czy ktoś miał z nią styczność? Wiem, ze odkopuję dinozaura, ale nie ma sensu zakładać nowego, kolejnego wątku na ten sam temat, a właśnie poszukuję cichej myszki do pracy w nocy. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez gx270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2011 Polecam myszy Microsoft- dokładnie Wireless Mobile Mouse 4000. Niestety jest to mysz mała, typowo laptopowa i bezprzewodowa, a nie wiem czy taka wchodzi w grę. Ale z tego co słyszałem inne modele firmy na M też są ciche. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Tak przy okazji, MS miał jakoś na dniach wprowadzać całkowicie bezklikową myszę Touch Mouse. Ale to pewnie nie będzie przedział cenowy, który by was interesował.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2011 tylko dlaczego już nie mogli wyposażyć ją w przyciski wstecz/dalej jakby to był problem i duży koszt w dzisiejszych czasach ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 ale one mogłyby robić klik ;) jeśli chcesz sporej funkcjonalności i cenisz sobie nowoczesność, zainteresuj się Touch Mouse od Microsoftu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy206 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Dla zainteresowanych tematem bezglosnych myszek. Pojawila sie nowa opcja i powoli mozna znalezc w sklepach myszki Nexus Silent Mouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z0d Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Witam Po przeczytaniu pierwszej strony z komentarzami doszedłem do wniosku, że co poniektórzy nie mają pojęcia o co chodzi bądź sa jakimiś ...., którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Mianowicie, gość, który założył temat dotyczący myszek, które nie robią "klick, klick" chciał usłyszeć opinie, a pewnie najlepiej czekam na podpowiedzi, którą myszkę kupić, gdzie nie będzie słyszeć dźwięku klikania guzików. Ja potrzebuję takiej myszki ponieważ mieszkam z moją kobietą, której przeszkadza odgłos klikania przycisków myszy, gdzie wydobywa się odgłos "klick, klick" Szukam myszki, która nie będzie droga, będzie bezprzewodowa i dobrze by było aby bateria była w miare wytrzymała. Chce korzystać z myszy w dzień jak i po nocach, gdzie zdarza mi się czasem ślęczeć przed komputerem bardzo długo. Czekam gram w jakąś grę, gdzie częstotliwość przyciskania guzików myszy jest bardzo wysoka, stąd potrzeba mi mysz, gdzie tego pierońskiego odgłosu słychać nie będzie. Prosiłbym o podanie pełnej nazwy myszy, bo sporo linków nie działa. Nie interesują mnie strony producentów, różnych firm czy innych sklepów internetowych bo i tak znajdę ją na necie po swojemu, lecz nie wiem, który produkt spełniałby moje wymogi. Czekam na pomoc, oraz pozdrawiam z0d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Jak już ktoś odkopał temat to dorzucę coś od siebie. W poszukiwaniu innej myszki niż bezklikowa przypadkiem natrafiłem na coś takiego: Manhattan Stealth Touch Muose (button less): http://www.manhattanstealth.com/index.php Są pewni swego więc zrobili mini porównanie z konkurencją: http://www.manhattanstealth.com/compare_mouse.php Edytowane 7 Października 2012 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Wygląda rewelacyjnie. Ciekawe jak z działaniem, zwłaszcza z "rolką". ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Trochę poczytałem o ten myszce Manhattan i okazuje się, że część osób zauważa opóźnienie reakcji na dotyk czy przesunięcie kursora na ekranie, nawet jednosekundowe. Za dobrze to więc nie wygląda. Z innej beczki, Logitech M600 wydaje mechaniczny dźwięk klik, więc przynajmniej jeden mikrostyk posiada ale nie odnotowano jak na razie opóźnień reakcji na dotyk czy przesuwanie kursora na ekranie. Na YT w wideorecenzjach ten dźwięk jest dość cichy, ale niektórzy gadają jak najęci i trudno ocenić czy to ciche, średnie czy głośne klikanie - z dźwiękiem tła też róźnie bywa. Na pewno cichsze niż Razer, zresztą chyba wszystkie myszki z wysokiej półki są cichsze (i nie skrzypią ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Ja używam myszki a4tech evolution opto 200Q - ktm 16042. Wygląda jak standardowa myszka optyczna. Prawy i lewy klik są bezgłośne (chyba działają na zasadzie fotokomórki, kiedy "dzyndzel" na spodzie przycisku przecina promień następuje "klik"). Niestety przycisk w kółku ma "normalny klik". Ogólnie zwykła mysz. Na początku denerwowało mnie, że jest strasznie "czuła na dotyk", wystarczyło położyć palec i klik, ale sobie poradziłem - dobrałem się do jej wnętrza, przyciąłem co nieco, poodginałem i jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...