basik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Od jakiegos czasu mysle nad zamiana mojgo dotychczasowego proca oraz plyty socket A na 939. Procesor na pewno wezme Athlon 3000+, ale mam problem z plyta. Procesor na pewno bedzie krecony ale nie ekstremalnie, fsb 250mhz juz by mnie satysfakcjonowalo. Nie mam duzo pieniedzy na plytke 250-300 to maks co moge uspyrlac. Zastanawiam sie wiec nad wychwalanym na forum Asrock dual sata II. Czy to bedzie dobry wybor w moim przypadku ? Nie czytalem calego tematu o tej plytce bo nie sposob... Czytalem poczatkowe posty i urzytkownicy troche na nia narzekali... Grafike narazie wsadzil bym stara pod stare PCI, wiec nie zalezy mi bardzo na tym dodatkowym AGP. Poradzcie czy to dobry wybor czy szukac cos innego ? JEsli tak to czego ? Mam jecze jedno pytanie. Czy odczuje roznice w porownaniu do starego confa tj sempron 2300+ (210x9,5 1995mhz) na Asrock k7vt6c (kt600) ? Am2 chyba raczej nie wchodzi w gre bo nie chce wymieniac ramow, a wydajnosc nie przedstawia sie wcale duzo lepiej no i ceny plyt dosc drogie. Edytowane 26 Maja 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Więcej was nie mają... Przestańcie zakładać tematy i piszcie w istniejących... :evil: Poczekaj na am2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Grzesiu sie denerwoj sie tak :P napisal ze nie chce am2 bo nie m kasy na ramy :P Basik asrock dual sata II to dobry wybor pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 sory za zamieszanie, wiem ze takich pytan sporo na forum ale nie wiem w jaka plytke zainwestowac. Co do cpu nie mam probloemow. Myslicie ze ceny 939 sporo poleca w dol po wyjsciu am2 na rynek ? Warto czekac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Czy ja wiem czy tak ostro. x2 to spadna ale taki venice 3k+ nie beda sprzedawac po 300zl:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 moze lepiej sempron s939 -> sam mialem -> ladnie sie spisywal B), a wzamian mobo epoxa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Asrock to dobry wybór ale dobre są też płyty epoxa np Epox 9NPA7I i do tego ten Athlon, lub Sempron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) lepszy epox 9npa+ ultra -> dobry do oc, kupic go kosztem zmiany athlona na semprona (sempek naprawde wymiata, mialem, a zmienilem na a 3200+ bo mi sie okazja niesamowita zdarzyla :D, gdyby sie nie trafilo to dalej mialbym sempka, a zminilbym moze dopiero na dwujajowca :mrgreen: sempki s939 venice na allegro po 330zł chodzą ;)) Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jak do 300 zl to mysle, ze dobrym wyborem bedzie Asus A8N-E (chipset Nvidia 4 Ultra). Ja bym bardziej zaufal Asusowi, niz AsRockowi. Jednak wybor nalezy do Ciebie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) a mi sie jednak wydaje ze kolega potrzebuje jednoczesnie agp i pci-e ogolnie AsRock to padaka , ale ta plyta wyjatkowo mu sie udala Edytowane 27 Maja 2006 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 nie kolega pisze ze karte bedzie mial narazie na pci tak wiec bierz sempa + epoxa 9npa+ ultra + jakiegos ac freezera 64 bedzie naprawde sprzet lepszy od a64 i asrocka.... i ladne oc :D a co do tego asrocka dualsata II to jedni są z niej zadowoleni, inni narzekają... ja polecam jeszcze raz epoxa!!! najlepszy w tym przedziale cenowym!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Mimo to ze nie zalezy mu na agp i pci-e to ja polecam mu te plytke. Sam sie zastanawialem (kurde, asrock - noo nie tylko nie to ;]) ale jestem zadowolony. Piszesz ze do lekkiego oc - plyta w sam raz dla ciebie. Tylko musisz miec jakas dzwiekowke np. sound blaster live! bo inaczej to uszy ci sie wysadza w kosmos od zintegrowanej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) ale po co komu asrock ktory nie jest demonem stabilnosci a do oc mocniejszego trza mody robic, w dodatku asrock nie jest zaufana firma... po co komu takie cos jak mozna kupic epox'a ktory jest stabilny, a pod wzgledem oc II po DFI....;) po co na siłę brac coś gorszego (bo napewno asrock lepszy nie jest ;)) skoro mozna wzaic lepsZa mobo?? @ basik różnice na pewno odczujesz i to nie małą ;) a w dodatku w epoxie jest niezly dzwiek :P ewentualnie asus a8n-e nf4 ultra... płyta masakrycznie stabilna -> jak to asusy :] do o napewno lepsza dfi ale asus tez dbory... jak sie w extreme nie bawisz to asus moze byc :) dźwięk też ma dobry :D Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) dziekuje za liczne wypowiedzi. Sprawa wyglada tak. Jak juz mowilem nie zalezy mi na AGP, bo dobrej karty na razie nie posiadam a jak bym kupowal to na PCIe bo tansze :) . Co do propozycji Epox + Sempron, byl bym sklonny to wziac ale z sempronami na 939 jest spory problem, allegro raczej odpada. Z plytkami Epox mialem stycznosc, zlozylem na nich juz nie jednego kompa i wiem ze to dobre plytki. Tylko cena... CO do Asrocka, sam obecnie go posiadam z tym ze pod Socket A i nie narzekam, jest bardzo stabilna nawet na FSB 210 na ktorej smiga moj semp. Asrock jest przeciez na jakis tam odpadach Asusa. Na dzwieku tez mi nie zalezy bo mam oddzielna karte SB Audigy. Ehhh dalej nie wiem co robic :( -----pozniej------ Wlasnie zerknalem na opis i cene tego Epoxa Epox EP-9NPA7I, jest okolo 50-60 zl drozsza od tego Asrocka no i nei posiada Sata 300. Co lepsze Espox czy Asrock ? :angry: Edytowane 27 Maja 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) kurcze to szkoda... :/ powiedz ile masz na czysto kasy na zestaw?? postaarmy sie coś doradzic :P tzn na mobo i proc :P a dlaczego allegro odpada?? i skad jesteś? Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s@ncho Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jako posiadacz asrocka moge ci powiedziec ze mialem z nia 0 problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27962 a takie zestaw?? ile masz kaski pwoiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Kaski raczej nie wiele 350zl + to co wezme za stara plytke i proca. Licze ze wezme gdzies 180 za cpu i 100 za plytke przy dobrych wiatrach heh, co daje razem 630zl. Dlaczego allegro odpada ? Nie mam zaufania poprostu, a jestem z malej miejscowosci kolo kielc. Edytowane 27 Maja 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 heh allegro to nie to co kiedyś [ slyszalem ze kiedys bylo roznie, sam wtedy konta nie mialem ] allegro dzisiaj jest w 99,99% bezpieczne żeby nie zapeszy [czasm sie trafi na oszoloma ale oszolomy w sklepach tez sie zdazaja ;) naprawde kup tego sempa i epoxa 9npa+ ultra!!!! z allegro!!!! bedzie dobrze ;) mobo mozesz kupic w sklepie ale tego proca w sklepie w takiej cenie nie dorwiesz :( kup a nie bedziesz zalowal, wydaje mi sie ze zestaw z epoxem bedzie o wiele fajniejszy od asrocka i athlona ( w sygnaturce tez bedzie "ladniej" pisało :lol: a moze masz jakiegos kumpla co ma konto allegro?? i ma jakies komentarze?? popros go niech Ci kupi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202328 tu masz forumowicza z sempem -> chce sprzedac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Omg 05 03 1992 Asrock nei jest demonem stabilnosci? A miales te plytke chociaz? :/ Sam sie wachalem, wzielem ja i jestem zadowolony. Ty chyba czytac nie umiesz, napisal przeciez ze chce plyte do lekkiego oc, a ta plyta pozwala nawet na wiecej. Bez vmodow i innych spokojnie podkreci sobie proca i tyle. Jak masz karte dzwiekowa to tymbardziej bierz te plyte. Ja bym bral asrocka + jakiego tam chcesz proca z proline albo apollo.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 a do epoxa cos masz?? bo wydaje mi się, że z jakością podzespołów i wykonania u epoxa będzie lepiej... a jakby nasz kolega chciał się zabawic w poważniejsze oc to na epoxie napewno byloby mu łatwiej zacząc tą "przygodę " :lol: niz na asrocku :mrgreen: bierz epoxa !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ale epox jest drozszy i imo lepiej wziac ASRocka (jezeli masz watpliwosci dlatego ze to asrok to nie ma sie co bac;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 hmm kazdy co innego gada :) Co do procka to chcial bym aby byl nowy ze sklepu najlepiej wersji box (bo 3 lata gwarancji). Co do firmy Asrock to raczej sie nie boje bo jak juz pisalem jade na mobo tej wlasnie firmy (k7vt6c Socket A), i jak za te pieniadze plytka jest dobra, stabilna no i 2 lata gwarancji. Chyba jednak skusze sie na tego Asrocka chodz jeszcze sie waham... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) no to jestes zmuszony na a64 box :/ a jak sie chcesz zmiescic w funduszach to na asrocka dualsata II tez :( :( no cóż jakbys mial jeszcze kaski to bierz albo asusa a8n-e albo epoxa 9npa+ ultra powodzenia :mrgreen: Edytowane 27 Maja 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jak wpadnie cos na konto to pewnie wzial bym tego Epoxa, ale raczej watpie ze wpadnie :( Nurtuje mnie jescze jedna sprawa. Dlaczego inni producenci plyt nie stosuja tego chipa skoro jest taki dobry ? Wszedl w niego tylko Asrock ? Wogole slyszal ktos cos wiecej o tej firmie ULI ? Czy ona ma jakies powiazania z Nvidia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Hehe o to chodzi, ze uli jest tak dobre. Zostalo odrazu wykupione przez nvidie - wejdz na strone nvidi i zobaczysz ze mozna sciagnac drivery do tej plyty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 wlasnie bylem wczesniej i troche sie zdziwilem, dlatego wlasnie padlo to pytanie :blink: Tylko dlaczego tylko Asrock poszedl w to ULI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Bo ULI jest tańszy a tak samo wydajny jak NF4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Asrock Dual SATA2 - płyta dobra, stabilna. PCI-E i AGP, SATA2. Modowalna na wyższy Vcore i Vdimm. Za cene ~200zł nie ma nic lepszego. Z czystym sumieniem polecam. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...