Skocz do zawartości
AndyN

Nuda na forum PurePC.pl - Szkoła Letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Heh właśnie wróciłem z wycieczki po mieście w poszukiwaniu Adidas Fevernova. Wesoło było. Jeżeli ktoś mieszka w Poznaniu to moja trasa wyglądała mniej więcej tak:

półwiejska - browar- kupiec- św. marcin- stary rynek - kupiec - półwiejska - głogowska - panorama

I to wszystko z buta obszedłem, od miejsca do miejsca. A teraz mnie nogi bolą :lol: No ale piłki nie kupiłem bo wszędzie tylko Nike Total 90 i to te najtańsze. Jutro chce jechac do Plazy - ktoś z forumowiczów z Poznania chętny?

Edytowane przez el_gringo_dado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dzisiejsza przygoda kupowania belek rowerowych na dach samochodu

a ja Wam powiem ze moja matka to prawie nawyklinala ludzi w Norauto... wchodzimy na sklep.. pytamy sie czy sa belki na dach do renault thalia.. gosciu szuka w katalogu i mowi.. ze tak.. jest.. mamy jeden.. kosztuje 420.. zl.. moja matka tak sie spojrzala na tego typa i mowi ze nie dziekuje, ze sie jeszcze rozejrzy... no i tak patrzymy po tych bagaznikach rowerowych, belkach.. i patrzymy ze lezy taki ladny za 189 zl... tyle ze do renault megane.. pytamy sie.. czy maja takie.. tylko ze do clio? no to mowia ze w tej chwili nie maja.. we wtorek dopiero maja byc.. no dobra.. trudno... a nie wie pan gdzie jeszcze jest norauto w warszawie? wiem.. na ostrobramskiej kolo mediamarkt.... a mogl by pan zadzwonic tam i zaytac sie czy tam maja takie belki? poszedl.. dzwonil chyba z 10 min.. po czym przyszedl i mowi ze nie moze sie dodzwonic... no to sie go pytamy... czy te belki z clio beda pasowac do thali? mowi ze teoretycznie powinny bo ta sa takie same samochody tyle ze thalia to sedan... ok.. dziekujemy.. wychodzimy.... jedziemy na ostrobramska.... wchodzimy do norauto.. patrzymy.. jest kurna... ostatnia sztuka... lece.. biore w rece zeby nikt tego nie zabral bo jest nam to na gwalt na jutro potrzebne ;) no i przychodzi ten facet z obslugi... pytamy sie czy to bedzie pasowalo do thali.. to on do nas... ze nieeee nie bedzie pasowalo... bo to sa zupelnie 2 rozne samochody... ze thalia ma dluzszy dach... a moja matka ze co kogo obchodzi dlugosc dachu skoro to ma tylko na szerokosc pasowac (chodz belki i tak sa regulowane na dlugosc) i w te otwory pod uszczelkami... to gosciu twardo mowi ze nie bedzie pasowac bo to sa 2 rozne samochody.. a moja matka juz mu sie poprostu smieje w twarz... no i mowi ze ona chce przymierzyc te belki czy beda pasowac do samochodu.... gosciu mowi ze ok... ale nie beda pasowac! a moja matka... dobrze.. sprawdzimy to sie przekonamy... do tego facet dodaje ze trzeba godzine poczekac az ktos to sprawdzi.. moja matka parsknela smiechem az sie ludzie spojrzeli :lol: i mowi ze ona to sobie sama przymierzy bo nie ma czasu.. a gosc na to ze nie moze.. bo to musi zrobic obsluga... no to niech pan zawola do cholery kogos z obslugi... no i przyszedl typ po 2 min doslownie.. 10 min i zamontowal... i wszystko pieknie pasuje.. i wiecie co mamy w rachunku z norauto wpisane w Uwagi\Porady? :lol: "sprawdzic belki na dach, nie pasuja do tego samochodu!!!!!!!!!!!!!!!!" :lol: ja poprostu miekne... kogo oni tam zatrudniaja! wiekszosc czesci jakie kupuje sie do tego samochodu sa opisane w katalogu jako clio bo nie ma wszystkich czesci podpisanych jako thalia skoro czesci sa identyczne... moze maja i tanio.. ale jak do norauto sie wchodzi to trzeba juz wiedziec co chce sie kupic.. bo tam Ci gOOwno doradza... za to bardzo lubie obsluge Castoramy... tam tez bylismy... z nadzieja ze tam takie rzeczy kupimy... podchodzimy do obslugi.. do goscia od farb.. i pytamy sie czy sa tutaj gdzies belki na dach.. to mowi ze jesli sa to w rowerach.. a gdzie sa rowery? hmmm regal 11.. bagazniki byly w polce 2... i to nie pierwszy raz... dlatego osobiscie bardzo lubie obsluge castoramy bo tam ludzie wiedza co maja i gdzie pracuja.. taka moja mala opinia na temat Norauto i Castoramy ;) moze komus sie przyda...

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze spamery

byłem dzisiaj w pracy normalnie masakra cały dzień nic nie robiłem a jestem okropnie zmęczony teraz tyko wykąpie się i przed tv wiem co znaczy praca umysłowa szkoła przy nauce obsługi maszyny to małe piwko a na drzwiach otwartych w technikum mówili że obsługa maszyn cnc to wkładanie materiału i przyciskanie start a ja mówie to [ciach!]o prawda troche trzeba się do tego przyłożyć ale wakacje będą wyśmienite caluśienkie przedk kompem jak się nucze obsługi heya narazie ide kompu kompu

Edytowane przez karololszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pol dnia pizze robilem :lol:. Tez to potrafi zmeczyc, niby nic takiego, a jednak ;]

Chyba zostane kucharzem, coraz wiecej rzeczy umiem robic i gotowanie/pieczenie mi sie zaczyna podobac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie teraz mam respekt do osób prcujących fizycznie ile oni muszą się naciągać tych taczek z cementem itp itd wielki ukłon dla nich mi się by tak nie chciało i dobrze że się taty słuchałem bo teraz bym pewnie ręką nie ruszył po kilku seriach z taczką a tak bum cyk cyk i na piwko mamy nie trzeba prosić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak btw, dzisiaj ogladalem strongmenow i pudzian nie zdbyl mistrzostwa swiata oO dopiero 3.

Filmy knifa tak na niego podzialaly? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Pioorek Ty to kucharz jestes :D Bedziesz mial program "Żarcie na poczekaniu" płatnosć przelewem i przesylka musi byc priorytetowa bo sie zepsuje :P

@Neo_x

"Moja dzisiejsza przygoda kupowania belek rowerowych na dach samochodu"

Jeżeli chodzi Ci o to coś na górze samochodu co się kupuje na rowery to jest reling :D Ale beke mam, belka samochodowa :D <lol23>

@all

Ja tam ide do kumpla na wieczór piłkarski :D Pojemy,popijemy,pogadamy,pooglądamy i zleci. U mnie wszyscy poszli na koncert reagee(czy jak to sie pisze).

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioorek Ty to kucharz jestes :D Bedziesz mial program "Żarcie na poczekaniu" płatnosć przelewem i przesylka musi byc priorytetowa bo sie zepsuje :P

@Neo_x

"Moja dzisiejsza przygoda kupowania belek rowerowych na dach samochodu"

Jeżeli chodzi Ci o to coś na górze samochodu co się kupuje na rowery to jest reling :D Ale beke mam, belka samochodowa :D <lol23>

@all

Ja tam ide do kumpla na wieczór piłkarski :D Pojemy,popijemy,pogadamy,pooglądamy i zleci. U mnie wszyscy poszli na koncert reagee(czy jak to sie pisze).

Ale Lol mądralo!

relingi to poprzeczki podłużne, głownie stosowane w autach kombi.

A Neo_X, mówi o belkach poprzecznych, które w kombi montuje się do relingów,a w samochodach bez relingów na tzw. łapy.

Dopiero do tych belek montuje sie szyny!

Eeeeeech idę schować moje kombi z dwoma belkami na relingach i trzema szynami do garażu, ekspercie :)

Edytowane przez wheelerfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie teraz mam respekt do osób prcujących fizycznie ile oni muszą się naciągać tych taczek z cementem itp itd wielki ukłon dla nich mi się by tak nie chciało i dobrze że się taty słuchałem bo teraz bym pewnie ręką nie ruszył po kilku seriach z taczką a tak bum cyk cyk i na piwko mamy nie trzeba prosić

jak bys tak przez wakacje poganial z taczka to byl bys tak twardy jak sarge z quake 3 [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...