Skocz do zawartości
AndyN

Nuda na forum PurePC.pl - Szkoła Letnia

Rekomendowane odpowiedzi

[; ;]

Janio, nie wiarzesz juz jakis ciekawych planow z tym 6800? :> typu sufit mod? ;]]]

Oszalałeś? ;]]] Jak tylko dostane tą grafe w łąpki, to zamkne bude na 4 spusty i 6 kłódek, postawie 2 psy, zamontuje alarm i nawet nie dam nikomu dotknąć :D Będe niańczył jak własne dziecko :* Muaaa ;] Ale OC go nie ominie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej sluchajcie bardzo wazna sprawa, mam nadzieje,ze mi odpowiecie (nie chcialem pisac osobnego tematu, bo i po co?).

Od jakichs 2 lat (czyli odkad mam stale lacze) caly czas praktycznie jestem zmulony i chce mi sie spac, niewazne czy lato, upaly czy zima - caly czas jestem spiacy jakbym sie nie wysypial (a spie bardzo duzo). Mysle, ze to moze byc od kompa (od tych 2 lat siedze przy kompie czasami po kilkanascie godzin dziennie), a dokladniej od starego monitora 15'. Jak mysliscie czy te nieustajace zmulenie i wrazenie niewyspania jest przez kompa ?

moze brakuje ci jakis witamin czy minerałów ? malo wody pijesz? itp. ja bym z tym dawno poszedl do lekarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie komuś nudzi to sobie może pograc ;) http://www.staregry.pl/?c=_rv&i=399#

imo najlepsza polska przygodówka :D

:*:*:* Sweet :rolleyes: Przypomniały mi się czasy mojego pierwszego PC. A się pocinało w tą geirke, przeszedłem ją chyba w 2 dni :D Wspaniały antyk ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ktoś z forum z wilkas na mazurach??

a ha98m jest na obozie i nie ma dostępu do neta, i ma nudę na kwadratowych kółkach (wiem bo do niego dzwonilem już ponad dwie godziny w trzy dni ok 100zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś może nowego teenagenta który był wydany na CD i był z muzą i napisami bo mam wersje bez muzy z dubbingiem ale głosy panów z Secret Service są jakieś dziwne ;)

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze brakuje ci jakis witamin czy minerałów ? malo wody pijesz? itp. ja bym z tym dawno poszedl do lekarza

Wody pije duzo, a na poczatku myslalem, ze to wlasnie jakis niedobor mineralow, wiec zaczalem brac magnez (ponoc niedobor magnezu daje uczucie sennosci), ale nic to nie dalo. Niedlugo ide do lekarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wody pije duzo, a na poczatku myslalem, ze to wlasnie jakis niedobor mineralow, wiec zaczalem brac magnez (ponoc niedobor magnezu daje uczucie sennosci), ale nic to nie dalo. Niedlugo ide do lekarza.

to moze seta na dzien dobry albo jakies winko i chodzisz jak nakrecony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Friko, moze kosmici tak maja (wnioskuje po twoim avatarze) ;]]].

Janio, ja dzisiaj zrobilem renowacje swojej [;. Przykleilem radiatory jak trzeba (niezle jaja, standardowo to one wisialy niemal), posmarowalem pasta gpu i teraz to ona ma dobrze B) chcialbym zeby o mnie ktos tak dbal :P.

misiek175, jutro napisze ten przepis na testowym, dzis juz nie mam sily ;)

//

O widze ze kucyk oprawil w ramke kaczuche.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej sluchajcie bardzo wazna sprawa, mam nadzieje,ze mi odpowiecie (nie chcialem pisac osobnego tematu, bo i po co?).

Od jakichs 2 lat (czyli odkad mam stale lacze) caly czas praktycznie jestem zmulony i chce mi sie spac, niewazne czy lato, upaly czy zima - caly czas jestem spiacy jakbym sie nie wysypial (a spie bardzo duzo). Mysle, ze to moze byc od kompa (od tych 2 lat siedze przy kompie czasami po kilkanascie godzin dziennie), a dokladniej od starego monitora 15'. Jak mysliscie czy te nieustajace zmulenie i wrazenie niewyspania jest przez kompa ?

Friko mam dokladnie to samo i nie bardzo wiem co jest grane. Nie cierpie chodzic po lekarzach i do tej pory nie wiem co moze mi dolegac. Tez mnie meczy to od jakiegos roku, tez mam stary monitor 15" i korzystam z rozdzialki 1024x768 w ktorej mam CALE 60Hz odswiezania czyli jednym slowem stroboskop na ktory patrze przez wiekszosc dnia. Czasami potrafie przespac wiekszosc dnia i pozniej siedziec przez cala noc i w ogole klasc sie spac w "caly swiat", raz o 0.00, raz nad ranem. Nawet kawa juz na mnie nie dziala, wczesniej obalilem kawe jak wstalem i jakos przetrzymalem (chociaz po kawie mam sajgon w zoladku) ale teraz potrafie wypic kawe i znuzony po parunastu minutach spadam sie zdrzemnac (przy czym moja popoludniowa drzemka konczy sie zazwyczaj po paru godzinach na wieczor). Jednym slowem zyc sie odechciewa. Przez to zawalilem rok w szkole (ostatni) i mam teraz replaya bo o nauce nie bylo mowy, wyjmowalem ksiazki i tylko myslalem zeby juz skonczyc i sie polozyc spac. Tez szukalem tego przyczyny w necie i znalazlem to co Ty, czyli nie dobory magnezu (ogolnie witamin/mineralow), anemia no i to najgorsze: rozwoj cukrzycy. Byc moze przyczyna moze byc przesiadywanie godzinami przed skipionym monitorem z przed paru lat, nie wiem, ale boje sie ze to moze byc cukrzyca i nie wiem czy nie zmusze sie sie jakos zeby isc do lekarza (chociaz pewnie uslysze ze to przez pogode i zebym nie panikowal i wroce bez niczego do domu)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys mial cukrzyce, to bys rowniez mial inne objawy (chyba?) - nawet bys mdlal, rece by ci sie strasznie trzesly a nawet same cialo, ot tak.

Moze po porstu za malo jesz? Wiem ze moze smieszne, ale moze tez tak byc. Pij duzo wody i nie zaluj sobie jedzenia, jak sie najesz do syta to az sie zyc chce [;

Co do monitora, hmm, stary, 60 hz... to tez moze byc przyczyna. Sam dlugo na takim jechalem ale juz mam 85'tke, i gdy przelacze na 60 hz to widze niemal jak ekran drży.

http://www.mediweb.pl/symptoms/wyswietl_s.php?id=9

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no byc moze masz racje z ta cukrzyca. A co do jedzenia to czasami chodze lekko glodny bo nie chce mi sie robic kanapek :) Z monitorem to mam ciezko, widac takie pulsowanie ekranu najbardziej na bialym tle, ale w rozdzialce 800x600 mam ikony na pol pulpitu wiec nie bardzo chce zmniejszac rozdzialke. Chyba musze uskladac kase na jakis monitor

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisy, i to jak najsyzbciej, chcesy sobie oczy popsuc? Ja nawet sobie okulary do kompa kupilem z jakimis anty refleksami :) oczy sie ma jedne.

Co do jedzenia, to hmmm ja zawsze jak jestem glodny ide cos zjesc, z tym nie ma zartow. Jedz duzo miesa, ja np. znam kilku wegetarianow i widze jak sa przymuleni i wlasnie zaspani. Samym zielskiem sie nie najesz ;).

Sprobuj tez pocwiczyc troche (ciezarkami, pompki, brzyszki itp) przed snem. Wymeczysz sie, pojdziesz spac i kto wie, moze lepiej rano sie poczujesz.

A zasypiasz np. w atubusie?

Poza tym, 'nic nie robienie' chyba meczy bardziej niz caly dzien pracy.

Poza tym, moze musisz nosic okulary? Nawet przy tym monitorze juz mogles sobie wzrok popsuc, a czytanie ksiazek bez okularow (gdy sa wymagane) tez moze bardzo meczyc.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True, wlasciwie to mi chodzi o jakas fizyczna prace, jak chociazby trening na silowni/w domu itp. 'praca' jako czytanie ksiazki (nauka) moze jednak zamulic ;]

http://www.mousebreaker.com/index.php?page...s_tgmotocross_0

http://www.mousebreaker.com/index.php?page...s_tgmotocross_0 no i 1 miejsce ;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymulenie może też powodować mała ilość światła. Takowe światło jest bardzo ważne dla organizmu. Oczywiście sztuczne z żarówek nadaje się, jednak naturalne słońce to czysta energia niezbędna dla organizmu ! Możliwe ,że za mało przebywasz na słońcu i to może być powodem twojego mulenia.

Przypominam ,że słońce zabija pryszcze oraz dzięki niemu wytwarza się jakaś tam witamina (E?).

Mam pytanko. Niezależnie od tego czy siedzę przy kompie 15 min czy 20 godz. mam sińce pod oczami. Wygląda to okropnie, niektórzy pytają mi się czy czasem nie ćpam, a gdy chodziłem do liceum to kilka razy wylądowałem u pedagoga na poważnych rozmowach odnośnie narkotyków. Wiecie co może być tego przyczyną ?

Problemów z nerkami nie mam …

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja spamery nocne :D

Pójde spać pewnie tak jak wczoraj, czyli ok. 4tej, może 5tej :wink:

Teraz gadam na GG ze znajomymi i przeglądam PurePC :)

Jutro oczywiście na rowerek, tym razem do Konstancina :razz:

I znowu będe monotematyczny - niedługo już wschód i szkoda że jej nie ma :cry:

Pioorek, nie chodzi tu o wódkę (chociaż chętnie bym się napił), sam sie domyśl o kogo chodzi [;

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez za nia tesknie... jutro pojde do sklepu i ja kupie, z pol litra... :].

Ja chyba zaraz pojde spac... i ustawie sobie budzik na 7:00 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no byc moze masz racje z ta cukrzyca. A co do jedzenia to czasami chodze lekko glodny bo nie chce mi sie robic kanapek :) Z monitorem to mam ciezko, widac takie pulsowanie ekranu najbardziej na bialym tle, ale w rozdzialce 800x600 mam ikony na pol pulpitu wiec nie bardzo chce zmniejszac rozdzialke. Chyba musze uskladac kase na jakis monitor

No wlasnie, ja tez slyszalem ze to moze byc cukrzyca i tego sie boje (chociaz innych objawow nie mam).

A tak poza tym:

1. Jem duzo, nawet bardzo

2. Pije rowniez duzo wody

3. Regularnie cwicze tj. biegam codziennie i jezdze na rowerze (musze schudnac troche, to przez punkt pierwszy :P)

Wiec niestety trza sie wybrac do lekarza.

Dodam jeszcze, ze potrafie spac i 12h a i tak bede czul sie niewyspany.

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cukrzycza objawia sie podobno przez okolo 1-3 miechy i potem to juz powazniejsze rzeczy sie dzieja, wiec to chyba odpada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...