grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 samsung 30gb i segate 40gb U6: c:(na segate) system 5gb d:(na samsung) 30gb(gry,programy,instalki gier,mp3 po prostu wszycho) e:(segate) filmy,gry,mp3,kazaa,ale glownie to filmy mam ich 20gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mod:3d Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja mam dysk 40 GB i mam tylko 2 partycje ;) 1 to systemy Win i linux oraz wszelkie niezbedne programy typu office itp a druga partycja to centrum rozrywki ... mp3 filmy itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 baracuda V 80 gb : c : xp i programy - 5 gb d : reszta smieci -75 gb quantum 20 gb : nie ma partycji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropsik Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 4GB system i programy + 4GB Gry i MP3. Czas unowocześnić komputer :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 dysk barracuda 40 gb C: [system] 5gb D: [games] 9gb E: [others] 7gb F: [downloads] 7,75gb G: [cd images] 8,01gb H: [swap file] 502mb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Niepotrzebne to całe gadanie. Tyle opini ile osób. Po prostu zasada jest taka ( sam wymyśliłem). Najlepiej dwie, góra trzy. Na systemową minimum 3GB ( najlepiej ok. 5, więcej nie ma sensu), a reszta na dwie lub jedną. Przy każdym następnym podziale dysku tracisz dużo wolnego miejsca ( nie wiem ile dokładnie). Moim skromnym zdaniem dzielenie dysku na więcej niż 3 partycje bez uzasadnionego powodu ( bezpieczeństwo, wielka pojemnośc tzn. pow. 120GB lub np. kilka systemów operacyjnych na jednym kompie) NIE MA SENSU ! Ale zrobisz jak uważasz. A co do systemu plików, to polecam NTFS (stabilność) lub FAT32 (wydajność w grach). W razie czego można przekonwertować w obie strony programem np. partycion magic ( chyba tak się to pisze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Ja mam czy (3) partycje: - System - Moje śmieci - Starego śmieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 20 g - system, programy 40 g - filmy, muza, i others Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...