MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam Czy wiecie gdzie można znaleść najnowszy bios do płyty głównej ECS KZVZA wersja płyty 1.1 c. I jak go pózniej wgrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) 1.1 c to jest wersja biosu, nie płyty. Płytę masz 1.0 lub 3.0 i najpierw dowiedz się, jaką masz płytę. Musi na płycie pisać "PCB 1.0" lub "PCB 3.0". Masz najprawdopodobniej 1.0 (patrząc na nazwę biosu), pobierz więc ten 1.2 e: http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Pro...nuID=35&LanID=0 Edytowane 26 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Na mojej płycie nie ma napisu PCB ( może gdzieś jest ale niewiem gdzie ), ale jest napis K7VZA REV 1.0 ( napis znajduje się między slotami PCI ). Ale jak wgrać ten bios ( jeśli pasuje ) i czy można wgrać nowszy niewiem czy ten który podałeś obsługuje karty grafiki 256 MB ramu i funkcje Fast-Writes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wiec masz wersje plyty 1.0, opis z obrazkami jak wgrac bios jest na stronie producenta na ktorej masz bios! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Gdzie jest ten opis i jak jest po angielsku to jednak wolał bym instrukcje po polsku ponieważ nigdy nie instalowałem biosu. I czy ten bios obsługuje karty 256 MB, ponieważ mój obecny obsługuje do 128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Bios nie ma żadnego zwiazku z tym ile MB ma karta wiec moze wyjasnij nam co Ty tam psujesz? Zapewne masz dostep do INTERNETU, wiec moze naucz sie z niego korzystac: http://www.google.pl/search?ie=UTF-8&oe=UT...=jak+wgrac+bios Watpie zeby w ogole aktualizacja byla Ci potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Aktualizacja jest mi potszebna. Czy moge wgrać ten bios: http://www.softwarepatch.pl/plik/3504/56/1...bios_v_37a.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Aktualizacja jest mi potszebna. Czy moge wgrać ten bios: http://www.softwarepatch.pl/plik/3504/56/1...bios_v_37a.html Ten jest do 3.0, przecież podałem Ci najnowszy bios do 1.0, nazywa się 1.2e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Mozesz wyjasnic o co Ci chodzilo z ta karta graficzna? Dostales juz link do wlasciwych biosow do swojej wersji plyty, a ten na stronie ktora podales jest do wersji 3.0, a wiec nie do Twojej. Cos mi sie wydaje, ze to cale wgrywanie biosu zakonczy sie zepsuciem biosu ;-) Edytowane 26 Maja 2006 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Mój obecny bios nie bdzie obsługiwał karty o pamięci 256 MB, obsługuje od 4 do 128 MB, kupuje karte 256 MB i pózniej bios pewnie mi pokaże że mam karte 128 MB. Jak mi pokaże poprawną ilość pamięci karty to nie będe wgrywał nowego biosu, wątpie czy pokaże mi poprawną ilość pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 eh mam juz dosc tych Twoich bzdur, bios nie pokazuje żadnej pamieci karty! W biosie masz opcje ustawienia ilosci pamieci przydzielonej na tekstury dla karty (od 4 do 128MB) ale nie ma to żadnego zwiazku z iloscia pamieci jaka ma karta. Mam nadzieje, ze tym razem to do Ciebie dotarlo i nie bede Ci musial tego pisac po raz kolejny? Na przyszlosc uzyj google i poczytaj do czego sa opcje ktorych nie znasz zmiast dopowiadac sobie jakies bzdury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 pewnie chodzi o AGP Aperture Size- ta opcja w biosie nie ma wpływy na wykrywanie ilości pamięci fizycznej na karcie, tak jak Kolobos pisał, lepiej nie zabieraj się za flashowanie biosu z takim poziomem wiedzy, bo możesz coś spieprzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICH303 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Przynajmniej nie będe musiał psuć komputera :D , po to weszłem na te forum żeby się czegoś dowiedzieć. Dziękuje za wykład :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...