Skocz do zawartości
dudek564

Błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc nie formatowałem dysku około 10 miesiecy ostatnio jakies błedy sie pojawiaja przykład

http://img241.imageshack.us/my.php?image=ff8yv.jpg

po włączeniu komputera pojawia sie trujkat z wykrzykniem po kliknieciu znika

http://img136.imageshack.us/my.php?image=333ge.jpg

co mam zroic ? czy defragmentacja usuwa pliki z dysku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wydaje sie ze to cos z ramem...

Bardzo prawdopodobne. Moje pamięci sypią błedami w Memteście86+(a na razie nie mogę ich zmienić:/) i też czasami miewam takie komunikaty o błedach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci nie kręcone, bo noname:/ Zasilacz nawet nie wiem jaki, w każdym razie shit(wiem tylko że ma 300W, hehe). Nie zamierzam się tym kompem juz wogóle przejmować, zajmować i denerwować. Zbieram na nowy, bo ten jest stary i nie jary:)

BTW to jest komp którego uzywa cała rodzina, więc "broń Boże, jakie podkręcanie, powaliło Cię, chcesz zepsuć komputer?". M.in. dlatego zbieram na nowy i własny:)

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten trójkąt to oznacza albo brak miejsca na dysku :P albo coś pochodnego, co do tego błedu... to po 10 miesiącach raczej winda sypie błędami i wymaga reinstalacji. Daje 10% że coś nie tak się dzieje z dyskiem. Jakbyś miał problemy z ramem, występowałyby czasami niespodziewane resety/zwiechy. co do chlodzenia... odkręć obudowę, wejź pędzelek, odkurzacz i czyść. :) tyllko rób to na sucho i kompa odłącz z prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro sie wogole nie znasz na kompach to popros kogos zeby ci wszystko pokazal.

ten dell wyglada na nowy wiec wparcie techniczne powinienes miec, w koncu u nich sie za to placi ;)

jak wsparcia nie masz to na poczatek zrob test pamieci

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściagnij z netu Memtest86+. Przygotuj sobie czystą dyskietkę, lub płytę. Uruchom plik z memtestu, dyskietka (lub płyta) zostanie nagrana jako startowa. Wyłącz komputer. Uruchom go z dyskietka w napędzie. Zaraz rozpocznie się test:)

Format? Raczej nieunikniony.

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki ram ja nic w komputerze nie podkrencałem mam 2 kosci po 512 a przy tym tescie nic sie nie zepsuje ?

Ściagnij z netu Memtest86+. Przygotuj sobie czystą dyskietkę, lub płytę. Uruchom plik z memtestu, dyskietka (lub płyta) zostanie nagrana jako startowa. Wyłącz komputer. Uruchom go z dyskietka w napędzie. Zaraz rozpocznie się test:)

Format? Raczej nieunikniony.

ktore mam doklanie sciagnac iso rar ? i wrzucic rozpakowane na cd ? lub dvd ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Download - Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win)

Wsadzasz czysta dyskietke, naciskazs 2 razy na pliku z archiwum.Wskazujesz litere dyskietki, naciskasz enter, przekopiuje pliki. Jak zakonczy mozesz restartnac komuter.

Oczywiscie w biose ustaw na botowanie z dyskietki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od naszej niechlujności w porządku na dysku. Im większy bałagan, tym wolniejszy windows. Im wolniejszy windows, tym więcej jest będów. Oczywiście na "czas poprawnego działania Windowsa" wpływa też to, jakimi programami się posługujemy, czy uzywamy antywirusów, firewalli, itp, itd:)

Jeśli chodzi o format, to wszystko zależy od tego, co jest nie tak. Jeśli to pamięci, to niekoniecznie. Ale ja uważam za wskazane co jakiś czas odszczurzyć Windę.

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

** Memtest86+ V1.65 (10/01/2005) **

o Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.gz)

o Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)

o Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.gz)

o Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.zip)

o Download - Pre-Compiled EXE file for USB Key (Pure DOS)

o Download - Pre-Compiled package for Floppy (DOS - Win)

na dvd ktore sciagnac i nagrac

sciagam nagrywam nic nie rozpakowuje reset botuje z dvd i sie robi test jak wyskoczy jakis blad na wszelki wypadek co robic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi