Garos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 witam Mam sprzet jak w opisie i zastanawiam sie nad zmiana chlodzenia na procku. Co byscie mogli zaproponowac tak do 100 zł. szukam czegos cichego i wydajnego tak zeby temp. spadla o pare stopni. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 po co zmieniac to co masz jest bardzo dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Szczerze mówiąc do kwoty 100 zł nie kupisz nic dużo wydajniejszego od Pentagrama, którego teraz masz. Gdybyś mógł kupić Scythe Ninja to jest sens zmiany bo różnica jest duża. Ewentualnie TT Big Typhoon, używke dostanie się lekko ponad 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Do tej pory temp. na procku mialem jakies 38 stopni w spoczynku tylko zmienilem grafe na ta z opisu i temp.procka podskoczyla o jakies 10 stopni. A co do mojego Pentagrama to jest troche glosny :( a jak go skrece to temp. rosnie. Ale chyba w tej cenie co podalem to nie znajde nic duzo lepszego co? Chyba ze warto zainwestowac w lepsze chlodzenie na karte zamiast na procka. Na karcie jest teraz standardowe głosne chlodzenie :( dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2006 przez Garos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Na GPU coś włóż. Polecam Pentagrama miedzianego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 mialem jakies 38 stopni w spoczynku tylko zmienilem grafe na ta z opisu i temp.procka podskoczyla o jakies 10 stopni.wnioskuję iż nie masz wentylacji w budzie załuż coś na tył- wyciąg pod zasilaczem od proca i wtedy będziesz mógł sobie skręcić z lekka tego pentaka, z tym ze dziura z tyłu musi być zupełna (pusta), albo conajmniej plaster miodu bo sitka są nic nie warte tylko szumią a powietrza nie przepuszczają ... sprawdź czy proc nie pójdzie na niższym napięciu ale pewnie nie pójdzie musiałbyś zrezygnować z Mhz pewnie <_< zależy co dla kogo jest priorytetem - patrz sig :-P pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garos Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 wnioskuję iż nie masz wentylacji w budzie załuż coś na tył- wyciąg pod zasilaczem od proca i wtedy będziesz mógł sobie skręcić z lekka tego pentaka, z tym ze dziura z tyłu musi być zupełna (pusta), albo conajmniej plaster miodu bo sitka są nic nie warte tylko szumią a powietrza nie przepuszczają ... sprawdź czy proc nie pójdzie na niższym napięciu ale pewnie nie pójdzie musiałbyś zrezygnować z Mhz pewnie <_< zależy co dla kogo jest priorytetem - patrz sig :-P pozdr Mam z tyłu obudowy wentylator wyciągajacy ciepłe powietrze. Musze jednak tez miec otwarta obudowe ba jak ja zamkne to tem rosnie nieziemsko. Zastanawiam sie nad zalozeniem wentylatora z przodu do wtlaczania zimnego powietrza. Jedno co mnie martwi to hałas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Koniecznie zamontuj wentyl wciagajacy. U mnie po wymianie budy z jakiegos starocia z wyciagajaca 80 na tsunami z 2x120mm temp na moim bartonie (teraz juz sprzedanym ;) ) spadla o 10 stopni. Zreszta na 100% halas bedzie mniejszy przy zamknietej budzie i dodatkowym wiatraku niz przy otwartej bez niego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) a przez co pcha powietrze ten wentylator? 2152463[/snapback] Koniecznie zamontuj wentyl wciagajacy. U mnie po wymianie budy z jakiegos starocia z wyciagajaca 80 na tsunami z 2x120mm temp na moim bartonie (teraz juz sprzedanym ;) ) spadla o 10 stopni. Zreszta na 100% halas bedzie mniejszy przy zamknietej budzie i dodatkowym wiatraku niz przy otwartej bez niego ;) ja tez najpierw jak kupiłem zamontowałem na tył i *** zadnej różnicy, okazało sie że prze to sitko nic nie wieje a tymczasowo puściłem nawiew ktory przyniósł ulgą rzędu 10*C przez kieszeń 5,25' otwartą ( zaśleke zdiąłem ) ale najlepszy efekt cdaje wyciąg z tyłu tylko musi mieć jak wyciągać ... Edytowane 27 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...