EMENTALER Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Moje pytanie jest ściśle związane z zestawem chłodzącym Silent Tower 4in1. Obecnie posaiadam płytę Abit AN7 i nie jestem pewien czy ten oto sprzęt zmieści mi się na tej płycie ze względu na duża ilość elementow elektrycznych, ktore znajdują się bardzo blisko Socketu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Moje pytanie jest ściśle związane z zestawem chłodzącym Silent Tower 4in1. Obecnie posaiadam płytę Abit AN7 i nie jestem pewien czy ten oto sprzęt zmieści mi się na tej płycie ze względu na duża ilość elementow elektrycznych, ktore znajdują się bardzo blisko Socketu. niby czemu nie mial by sie zmiescic? plyta nie ma znow tyle elementow, pozatym chlodzenie jest wysokie (bardziej bym sie martwil czy sie zmiesci w obudowie niz na plycie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) No właśnie ten zestaw ogólnie ledwo się mieści do obudów thermaltake'a, (mam xaserIII), także musisz mieć dość szeroką obudowę. Jedynym z problemów może być jego waga, trzeba by wrzucić na cpu coopershima żeby nie ukruszyć porządnie jądra. Trzeba też zwrócić uwagę czy podstawka cpu nie jest za wysoko, żeby blok nie haczył się z zasiłką albo tylnią ścianą obudowy. Po zamontowaniu odwdzięcza się, u mnie na A64 3700+ na idle można całkiem wyłączyć wentyl a temperaturka nie przekracza 26 stopni. EDIT: ciężko ci będzie założyć to monstrum, właśnie zaglądnąłem na plytę, no chyba że zdejmiesz psu Edytowane 27 Maja 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Sam mam AN7+BigTyphoon(jest wiekszy, a juz napewno ciezszy od silent towera)i cos zadnego problemu z montazem nie mialem. Ot sam przyjemnosc :-P A teraz moje uwagi: 1.Nie montuj czasem zadnych bzdurnych coppershimow chyba, ze juz wiesz iz bedziesz walil coolerem w procesor :wink: Ja nie mam takiego wynalazku i zyje, a montowalem BT pare razy. 2. Nie kupuj silenttowera tylko odrazu BT bo jest wydajniejszy i duzo cichszy. Big Typhoon za 125zł-bierz! Silent Tower za 128zł-nie mam pytan Edytowane 27 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) No wlasnie.Moje obawy tycza sie przede wszystkim obudowy.Jej wymiary sa bardzo male, poza tym socket znajduje sie blisko zasilacza i z tym moze byc najwiekszy problem.Ale jak na moje pomiary wszystko powinno byc ok.Jak sprawdzalem wejdzie na styk. @luki2 kupilem sobie SilentTowera+ArcticCooling bez standardowego wiatraczka. BT nie zmiesci sie bo ten ogrom jest za duzy....niestety.Moja obudowa to tylko najtansza wersja Megabajta Edytowane 27 Maja 2006 przez pole123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 @luki2 kupilem sobie SilentTowera+ArcticCooling bez standardowego wiatraczka. BT nie zmiesci sie bo ten ogrom jest za duzy....niestety.Moja obudowa to tylko najtansza wersja Megabajta No jest krowa duza :wink: . Chipset jest prawie caly zakryty, ale przynajmniej dmucha na niebieskiego zalmana. Ja obudowe mam w miare duza, ale po zamontowaniu BT miejsca poszlo troche. Przy okazji jak nie masz jeszcze wywalonego tego halasliwego syfu z AN7 to kup odrazu niebieskiego zalmana. Zamontujesz za jednym zamachem zeby potem w przyszlosci znowu nie wykladac plyty z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Zalmana mam juz kupionego na szczescie. Moje obawy widoczne na rysunku. Wszystko na tym rysunku odbija sie podobnie w rzeczywistości.Bardzo gęsto upchane :sad: Edytowane 27 Maja 2006 przez pole123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Rozwieje twoje watpliwosci. Otoz jesli chodzi o sama miedziana podstawe coolera czy to silent tower czy big typhoon to jest ona wielkosci samego procesora wiec poza gniazdo nie bedzie wystawac. Jesli chodzi o rury cieplne to te juz wystaja, ale na tyle, ze tez o nic wadzic nie beda. To sama tyczy sie czesci aluminiowej coolera, ktora jest umieszczona wyzej niz same kondensatory(mowa o silent tower) Jesli chodzi o metalowy stelaz, ktory to wszystko przytrzymuje to pod socketA jest on zmniejszony aby nie wadzic wlasnie o te kondensatory. Ponizej dwa zdjecia z mojego kompa, zeby ci zobrazowac mniej wiecej jak to wyglada. Edytowane 28 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Troche inna perspektywa ;-) Jesli Silent Tower ma taka sama zapinke to znajdz odpowiedni klucz bo ja czyms takim dokrecalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Troche inna perspektywa ;-) Specjalnie plyte wykladales?? Jesli Silent Tower ma taka sama zapinke to znajdz odpowiedni klucz bo ja czyms takim dokrecalem :P Nie wprowadzaj kolegi w blad. Ten klucz jest stanowczo za maly. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Taki uczynny to nie jestem, albo lepiej powiem ze jestem leniwy :P Dwa tygodnie temu montowalem tego Typhoona to i foteczki poroblilem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...