Skocz do zawartości
dziadek lucek

Zawiesili Mi Konto :(

Rekomendowane odpowiedzi

:sad: Siemka słuchajcie mam taki problem. Admin allegro zawiesił mi konto. Powód 3 raz odstapiłem od kupna przedmiotu. Wiadomo jak to jest kupisz coś potem sie rozmyślisz bo albo Ci sie nie podoba. Albo z braku kasy. Na koncie miałem już ponad 130 komentarzy i troche smutno jest je bezpowrotnie stracić. Czy macie jakis pomysł co bym mógł napisać do adminów aby mi je jednak odwiesili ? Bede wdzięczny za każdą wskazówkę i rade. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszac do allegro musisz wyrazic skruche. Potraktowac ich jako Bogow internetowych zakupow. Przylizac im dupe, a wtedy oni sie ZASTANOWIA i moze za jakis czas odblouja Ci konto.

Takie realia na alegrio pl [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Krok 1. Wyślij 50 zeta do sprzedającego z przeprosinami i poproś żeby się za tobą wstawił u adminów

2. Krok 2. Wyślij posta, w którym się kajasz, że nigdy więcej itp.

3. Krok 3. Dotrzymaj słowa które dałeś w kroku 2.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nawet dobrze, ze ci zawiesili :D .

Nigdy nie moge zrozumiec osob, ktore kupuja, a potem okazuje sie iz brakuje im kasy. Innymi slowy nie rozumiem tego co napisales w swoim poscie, ze roznie to bywa z kasa bo albo masz kase i kupujesz, albo nie masz i nie kupujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nawet dobrze, ze ci zawiesili :D .

Nigdy nie moge zrozumiec osob, ktore kupuja, a potem okazuje sie iz brakuje im kasy. Innymi slowy nie rozumiem tego co napisales w swoim poscie, ze roznie to bywa z kasa bo albo masz kase i kupujesz, albo nie masz i nie kupujesz.

dokładnie

powiedzmy, że raz moze się zdarzyć ... ale 3 ?? !! ehh ludzie co to za kraj ...

podaj nicka na allegro żebyśmy omijali problemy :D

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:sad: Siemka słuchajcie mam taki problem. Admin allegro zawiesił mi konto. Powód 3 raz odstapiłem od kupna przedmiotu. Wiadomo jak to jest kupisz coś potem sie rozmyślisz bo albo Ci sie nie podoba. Albo z braku kasy. Na koncie miałem już ponad 130 komentarzy i troche smutno jest je bezpowrotnie stracić. Czy macie jakis pomysł co bym mógł napisać do adminów aby mi je jednak odwiesili ? Bede wdzięczny za każdą wskazówkę i rade. Pozdrawiam

i bardzo dorze, jestes osoba nieslowna, zasluzyles na zwieche i tyle

Mi też jakoś zawiesili i czekam aż dowód dostane :lol: Ciekawe jak na to wpadli, chyba przez nick ;]

no faktycznie to "Grzechu" w nicku to tak jakos sugeruje ze latek 18 nie ma ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

no faktycznie to "Grzechu" w nicku to tak jakos sugeruje ze latek 18 nie ma ;)))

Takie bardzo dziecinne. Wręcz niemowlęce :) Dobrze że jednak zdążyłem kupić to co trzeba było ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze!!! Nie raz zdarzył mi się ktoś taki. Później są problemy z odzyskaniem prowizji. Dlaczego mam bulić kasę za innych którzy nie myślą?! I mają gdzieś koszty które ponoszą sprzedający przez ich wygłupy! Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 czy 13 lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak w markecie - wsadzisz coś do koszyka, a jak podchodzisz do kasy, to zmieniasz zdanie - i potem leżą takie szynki, owoce, itp koło kasy...

To się nazywa nieodpowiedzialność... W takim przypadku się wpłaca sprzedającemu 2x wartość prowizji - albo więcej jak to jakiś drobiazg i jest po sprawie - a komentarze pozytywne na koncie.

Ode mnie też już parę osób kupiło a potem coś było nie tak, albo pomyłka - i właśnie tak jak opisałem powyżej załatwili...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawo. koloes u mnie ostatnio wylicytowal monete 2pln GN, w sumie tania byla, bo tylko 57pln, ale od 2tyg zwodzi mnie, ze kase wplacil. wkurzajace jest to, bo sam wplacam dziengi tego samego dnia co wygrywam aukcje. trzeba eliminowac takich ludzi :/ jak nie mam kasy to nie licytuje, jak nie mam przeswiadczenia, ze towar jest mi potrzebny nie licytuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzajcie każdemu może coś wypaść

BTW mi zawiesili konto i nawet nie napisali powodu http://www.allegro.pl/show_user.php?search=python9

miałem do zaplacenia 45zł prowizji (nie wysyłali nawet przypomnienia na maila) i kasy nie wpłacałem bo chciałem jeszcze grafe sprzedać

konto mi zawiesili nawet maila nie napisali wchodze a tu zonk KONTO ZWIESZONE

no to nie wiem o co chodzi wpłaciłem im pieniądze wysłałem im 2 maile i czekam teraz na odpowiedz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie to nawet windykacja straszyli, ale konta nie zawiesili. zablokowali tylko mozliwosc wystawiania przedmiotow. 11.50zl zalegalem z 3 miesace z wplata [;

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie to nawet windykacja straszyli, ale konta nie zawiesili. zablokowali tylko mozliwosc wystawiania przedmiotow. 11.50zl zalegalem z 3 miesace z wplata [;

W takich przypadkach ja zawsze wpłacam 1,60pln zeby miec ponizej 10pln dlugu i wtedy sie o nic nie czepiaja, poniżej 10zl nigdy nie scigają :wink: (od roku chyab mam saldo zawsze okolo -6 (jak mam zbedne pare zl to wplacam wiecej) do -9 zl :D) Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem taka sama sytuacje przez taki sam okres czasu i z taka sama kwota ;) wplacilem i juz moglem aukcje wystawiac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

Tak czytam ten watek i zaczynam sie cieszyc, ze nie kupuje ani nie sprzedaje nic na allegro. Jesli wypowiadajacy sie tutaj ludzie sa srednia z allegro, to wspolczuje administracji tegoz.

"Cffaniaczki", ktorzy kombinuja, zeby nie zaplacic calej prowizji.

"Genjusze", ktorzy kupuja cos, a dopiero potem orientuja sie, ze brak im kasy.

"Dorosli", ktorzy kupuja [ciach!]ly a potem dochodza do wniosku, ze jednak sa im one niepotrzebne.

Gownazeria zwykla, a nie powazni ludzie. Tyle na ten temat. A autorowi tematu zycze, zeby mu konto skasowano. Dziekuje za uwage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja na forum bede musiał sobie zmienić na dumne Grzegorz bo skończyłem 21 lat??? uuuu :lol2: :P

sory za ot

tu chyba chodzi o przyrostek "...1990"

no to zescie chłopaka zgasili, dziwie sie skad ma te 130 komentazy. A taki niezdecydowany był...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

no to zescie chłopaka zgasili, dziwie sie skad ma te 130 komentazy. A taki niezdecydowany był...

Wybacz, ale mogl miec nawet milion komentarzy - tlumaczenie, ze mi kasy zabraklo to jest dobre jak przyjdzie do Ciebie ksiadz na kolende. A co gdyby mu ktos wyslal przesylke nie czekajac na wplate kasy? A co gdyby ktos inny nie kupil plyty na ktora polowal od paru lat (podaje przyklad), bo mu gowniarz ja sprzatnal sprzed nosa, zeby potem powiedziec: jednak tego nie chce? Sa setki powodow dla ktorych licytowanie i nie placenie za to, co sie wylicytowalo jest naganne i niepoprawne. 130 komentow tym bardziej powinno go zobowiazywac do jakiegos zachowania, wszak jest "doswiadczonym uzytkownikiem Allegro", nieprawdaz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wiem :-P

A co do tematu: niestety, ale jeśli ktoś postępuje w taki sposób (lekceważąc sobie innych ludzi, ich pieniądze i zasady na allegro) to niech nie krzywi się, że allegro wiesza konto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakladac nowego tematu, wiec spytam tutaj..

Jest mozliwosc zmiany nicka na allegro?

Mam tam konto juz od paru lat i zakladajac konto wybralem sobie raczej nie zbyt inteligentny nick.

Wiem powinienem pisac do allegro, ale jest w ogole sens zawracac im glowe? Bo jakby tak kazdy chcial zmieniac nick to by nie wyrobili :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

1. Re: Zmiana nicka Forum: Cafe Pomoc

Autor: wrwf (54)

Data: 23-05-06 11:25

--------------------------------------------------------------------------------

tak ale sie traci zebrane juz punkty i zaczyna od zera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi dziś zawiesili konto...

Powód ? Aukcja "dla komentarza". W żadnej takiej nie brałem udziału :/ ...

Napisałem im, że nie brałem, ze zawsze płace, ze mam mało komentarzy i nie zbieram niewiadomo ile ich, z kasą nigdy u nich nie zalegałem, napisałem ogólnie, że allegro to moje jedyne zakupy w necie, no i takie tam

Jakie mam szanse na odzyskanie konta ? odwieszą po pewnym czasie ?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi