Skocz do zawartości
lamero

Lepsza Pasta. Titan Czy Zalman?

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam obecnie dwie pasty :

"srebrnego" Titana TTG-S104 i sylikonowego Zalmana CSL 850.

ostatnio na moim Duronie 750 (byl 840, ale obnizylem teraz) ukryszylem troche jadro i temperatura w idle wynosi 47 oC. mniejsza o to.

w kazdym razie te 47 stopni mam na pascie Zalmana. czy jezeli uzylbym Titana, to jest szansa, ze temperatura spadnie o kilka stopni?

czytalem na tym Forum rozne opinie na temat Titana, jedni pisza, ze jest dobry i ladnie oddaje cieplo, a inni, ze wysycha i jest gorszy od "sylikonow".

moze ktos akurat porownal te dwie pasty i moze cos konkretnego powiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopuki sam nie sprawdzisz nigdy nie bedziesz wiedzal :-) Miałem juz do czynienia z tą pastą titana i nie mam niestety najlepszych wspomnień - jest ona dziwnej konsystencji i brudzi wszystko co napotka na swojej drodze i raczej przewodzi prąd :-/ Tak że jak już się na nią zdecydujesz to uważaj przy nakładaniu a moim zdaniem tempertaturka powinna w sumie spaść o jakieś 1-2 stopnie raczej nie więcej. O wiele lepszy jest Arctic Silver 5 którego można już w sumie kupić za niewielkie pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wazne czy mi zal czy nie.

mam akurat dwie takie pasty i sie zastanawialem czy jest sens nalozenia Titana. na razie nie robie prob, bo jak to nic nie da, to tylko zwieksze szanse na "dokruszenie" jadra i bede mial zabawe ze zmywaniem pasty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wazne czy mi zal czy nie.

mam akurat dwie takie pasty i sie zastanawialem czy jest sens nalozenia Titana. na razie nie robie prob, bo jak to nic nie da, to tylko zwieksze szanse na "dokruszenie" jadra i bede mial zabawe ze zmywaniem pasty.

No jak masz te dwie pasty na stanie to rozumiem, co innego gdybys chcial ja kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi