Skocz do zawartości
Malik

G.skill Hz Nie Współpracują Z Płytami Asus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos z Was slyszalas o problemie z pamieciami firmy G.SKILL i plytami glownymi ASUS ? Dokladnie chodzi o pamieci:

2 x 1 GB (PC4000) F1-4000USU2-2GBHZ. CAS Latency : 3-4-4-8 (PC4000)

Podobno sa niekompatybilne <_< Moze ktos to potwierdzic ?

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez przeczytalem to na aukcji. Napisalem do osoby wystawiajacej te pamieci - powedzial ze testowal je na jednej mobo ze stajni Asus'a i byly problemy. Wiec nie mozna podciagnac tego problemu pod wszystkie modele plyt Asus'a. Ale rowniez nie mozna tego wykluczyc :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez przeczytalem to na aukcji. Napisalem do osoby wystawiajacej te pamieci - powedzial ze testowal je na jednej mobo ze stajni Asus'a i byly problemy. Wiec nie mozna podciagnac tego problemu pod wszystkie modele plyt Asus'a. Ale rowniez nie mozna tego wykluczyc :/

Jak wyglądały te problemy? Ja mam do czynienia z innymi pamięciami i innną płytą ale chcę się dowiedzieć jak można odróznić walnięte pamięci od problemów z kompatybilnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czym sie objawial brak kompatybilnosci.

Odpowiedz osoby sprzedajacej:

tzn. mialem jeden przypadek kiedy ktos kupil i mial plyte asusa i mu nie chodzily z defaultowa MHz (250)

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czym sie objawial brak kompatybilnosci.

Odpowiedz osoby sprzedajacej:

tzn. mialem jeden przypadek kiedy ktos kupil i mial plyte asusa i mu nie chodzily z defaultowa MHz (250)

Cos mi sie wydaje ze ta osoba nie mogla odpowiedzno ustawic zdilnikow/HTT/napiecia i nie byly to problemy z mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biore G.Skill'e

Dogadalem sie ze sprzedawca, ze w razie czego - wymieni mi je.

Co do Mushkinow - czytalem o nich w necie oraz slyszalem rowniez opinie - ze padaja. Zwlaszcza te z lepszych serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszyscy mowimy o tym samym sprzedawcy:) Tez zamowilem u niego gskille hz pc4000 i tez pytal czy mam mobo asusa. Zoabaczymy jak dojda co prezentuja. Nawet jesli uda mi sie zrobic ponad 280 to do rankingu juz nie ma chyba sensu uderzac, o tych kostach juz wszystko wiadomo. Miejsce w rankingu niech zostanie dla innego producenta.(ponad 300 mile widziane;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:sad: uuuu to wspolczuje...taka kasa i tak slabo... istnieja jakies modowane biosy co pozwalaja w asusie obejsc ten problem? Mam na mysli alphy? to chyba one stoja na drodze

Edytowane przez Piet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy sa jakies biosy. Ale juz zapadla decyzja wymiany asusa na dfi. Na ktorej to te pamiatki smigaja niesamowicie. Jest to moim zdaniem najwieksza wpadka asusa. Mialem wczesniej adaty, patrioty i teraz gskille - kazda miala problem z dojsciem do 250 przy 1T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Znalazłem taką informację na XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?t=88086&page=2

drugi post od dołu (autor G.S Technician).

Jak widać producent sam widzi taki problem ale wini asusa a czyja wina tak naprawdę nie wiadomo. Widziałem ogólnie że na nie których asusach te g.skille szły ładnie a na nie których nie, kwestia pewnie modelu (tamten post co widziałem dotyczył A8N32-SLI DLX i kości poszły na 280MHz).

Być może będę miał jakaś płytę asusa (pewnie będzie to A8N-SLI Premium) więc postarm się zrobić testy i zobaczymy jak wypadnie to w porównaniu do DFI Expert.

Pozdrawiam.

Edytowane przez BassMan-SND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie najwiecej 240 HTT wyciagnac na pamiatkach. Dalej nie ma opcji zeby wyjsc wyzej na 1T :(

Jedyne pocieszenie ze pamiatki idac na 240 zapowiadaja sie super jesli chodzi o wydajnosc. Co bedzie jak pojda na maxa :) Ale to juz niestety nie na mobo asusa lecz dfi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi