krzemian Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Napęd DVD to ostatnia rzecz, po której bym się spodziewał uszkodzenia. Jednak wszystko na to wskazuje. Ostatnio, podczas reinstalki windowsa, wywalało mi przedziwne błędy. Podczas przygotowywania do instalacji otrzymywałem błąd w stylu "wystąpił nieoczekiwany błąd wywołany przez plik cdfs.sys". Dopiero po podłączeniu nagrywarki z drugiego kompa i instalacji przez nią, wszystko poszło gładko. Żeby nie było nieporozumień - winda jest oryginalna. Dziś dla odmiany wypożyczyłem sobie film na DVD, odpalam i w menu jest ok, zaczyna się film no i oczywiście wszystko się tnie. Mówię - coś nie tak z kodekami. Odpaliłem jakiś film z dysku i chodzi płynnie. No to może zrzucę zawartość DVD na dysk? Tutaj już ewidentnie jest coś z napędem. Film zgrywa się z prędkością ~750KB/s :/ Chyba sobie dzisiaj już nic nie pooglądam. Problem w tym - jak to naprawić? Szczerze mówiąc nie widzi mi się odsyłanie głupiego napędu za 69 zł do Wrocławia, wolę już sam to jakoś naprawić. Ale wątpię, żebym mógł cokolwiek z tym fantem zrobić, bo zapewne uszkodzona jest elektronika z którą praktycznie styczności nie mam (choć z dobrą pomocą pewnie by mi się udało, a fajnie byłoby nauczyć się czegoś nowego:) ). Jakieś propozycje? Bios jest raczej OK, nic nie flashowałem, nic nie przerabiałem. W poniedziałek postaram się skombinować od kogoś DVD i zobaczyć, czy problem nadal występuje. Model napędu - LG GDR-8163B (16x). Pozdrawiam, krzemian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...