Odishon Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Witam. Chciałbym w jakiś sposób zmodować moją płytę główną, tak aby uzyskać na procesorze większe napięcię :) Moja mobo to Shuttle AK32A a proc to Duron 800. W tej chwili maksymalne napięcie jakie mogę dać na procesor wynosi 1,95V ( L7 ołówek-mod i +0,1 w biosie ). Maksymalne stabilne ustawienie procesora to 7,5x133, ale ja chcę więcej :) Prosze, pomóżcie. Edytowane 27 Maja 2006 przez Odishon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Nie wiem czy warto się bawić w v-mody z tym prockiem, bo wiele z niego nie pociśniesz :) Chyba że dla sportu, bo raczej nie dla wydajności ;] Widziałem gdzieś durka 800@1.1ghz@2.3V, nie wiem czy warto ci dawać aż takie duże volty :) http://www.ocinside.de/go_d.html?http://ba...cketa_oc_d.html TUTAJ jest art o moddingu durków, lecz po angielsku. BTW - L1 to przypadkiem nie odblokowuje mnożnika? :> I skąd ta pewność że masz akurat takie napięcie na procu, mierzone miernikiem, czy odczyt z progamu? :> Edytowane 27 Maja 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odishon Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Rzeczywiście, pomyłka :) zrobiłem L7 Mod i w ten sposób uzyskałem fabryczne napięcie 1,85V a w biosie moge dać max +0,1V :) Oczywiście, że robie to dla sportu, a o temperature nie musze się martwić mam bdb chłodzonko. Edytowane 27 Maja 2006 przez Odishon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 To obniz mnoznik, a zwieksz magistrale. Ciagnalem na tej plycie durona 600@930 (6x155Mhz) przy napieciu 1,85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...