Malik Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Greg jak dla mnie bomba :) Bardzo ladnie. Mam jednak jedno ALE. Skroc te sruby od NB. Widze ze jedna Ci sie katuje przy grafie. Mozesz je uciac i dac sobie nakretke. Dokrecisz pozniej nasadowka :) Polecam. Jak jeszcze to poprawisz - WC miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) No właśnie to mocowanie NB jest troche uciążliwe, za długie te śrubki, mogłem je skrócić zanim założyłem blok, ale narazie nic nie będe zmieniał :) EDIT: Mały kosztorys: Prison PRO V2 - CPU - 100zł Prison PRO V2 - GPU - 100zł Channel V2 - NB - 50zł BWU 121 - 149zł Laing DDC-1 T - 249zł węże 10/13 dostałem gratis do bloczków ;) i 0zł za przesyłki 8) a nie jedank wydałem 5zł- dopłaciłem do kuriera jak zamawiałem Lainga ;) EDIT2: Nowe połozenie pompki Taki fajny efekt udało mi sie uzyskać ;) Jeszcze w planach jest odwrócenie chłodnicy- tak żeby króćce były na górze- łatwiejsze odpowietrzanie ;) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) No to za radą postanowiłem dać chłodnice króćcami do góry, pompka poszła na dół, a wąż z trójnika całkowicie schowany 8) Tylko że przy tym ustawienieu elementów przydałaby sie jedna 10cm katoda UV pod PSU, no właśnie jeszcze nowe PSU (Tagan U15 530W 8) ) Rev. 1.0 będzie miała skrócone śruby mocujące Channel'a V2 (NB) i katode 10cm pod PSU. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 No musze powiedziec ze coraz bardziej mi sie podoba Twoj kibelek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Gdyby nie te węże to bym nie miał zastrzeżeń. Myślę, że są troszkę za grube aby je tak układać - nie wygląda to dobrze, choć z drugiej strony nie masz wiele miejsca na żonglowanie rurkami ;p Nie patrząc na to - WC miód ;> No i światło uv robi swoje - moja ufałka się wypaliła ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 nie wiem co Ty chcesz od tych wezy. sa spoko ;) niedlugo bedziecie montowac weze grubosci nitki i jeszcze je bedziecie chowac (zeby balaganu nie bylo) jak z kablami od zasilki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Czy ja wiem czy węże za grube ... ja też mam ten rozmiar i wcale nie narzekam. 8/10 i 10/12 to u nas standard wiec nie ma co gadać. Kibelek ładny. Fajnie ułożenie węży ... tak porządnie bez bałaganu. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Grubość węży jest ok, ale zobaczcie jak na siebie włażą - zrobilo sie skupisko rurek. Ale i tak spoko to wygląda przecież - chodzi mi o to, że mogło być jeszcze lepiej ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zawsze możebyć lepiej ;) Dzięki za słowa uznania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) No to nadchodzi rev. 1.1 albo nawet 1.2 8) Zmieniona buda z CM Centuirona 5 na Anteca PureView II oraz chłodnica z BWU 121 na 122, jeszcze tylko dwa nowe Fandery na chłodniczke i wtedy zapodam zdjęcia ;] Edytowane 6 Lipca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 bude, to wybrales dobrą ;> czeekam, az zmontujesz wszystko. kiedy mozna sie spodziewać wynikow pracy? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Jak sprzedam chłodnice albo starą bude to wtedy kupie Fandery ;) Bo w tym momencie na chłodnicy siedzą 4 wentyle i każdy z innej parafii :lol: - Akasa, stary Fander, Antec i Cooler Master Zdradze tyle że zatoczkom 3.5' powiedziałem do widzenia ;) Kolejne opóźnienie, będe musiał układ oczyścić bo mam osad z nowej chłodnicy :/ - nie wypłukałem jej EDIT: No to moge przedstwić troche efektów ;) Docelowo nie będzie BIX'a 1 z tyłu bo zyskuje tylko ~2*C w stresie, troche za mało jak dla mnie. Na BWU 122 siedzą 4 Revolteci AirGurad@ 1000RPM- po przesmarowaniu łożysk naprawde fajnie teraz chodzą, cicho i przyzwoicie wieją. A tak przedstawiają sie temp tylko z BWU 122: temp otoczenie ~29*C już nie pamiętam dokładnie IDLE woda - 30*C CPU - 33*C GPU - 35*C STRESS CPU - 41*C - Prime95 tryb max heat GPU - 38-40*C w zależności czym "stresuje" ;) wieczorkiem podrzuce jeszcze fotki z włączonym UV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Greg musze powedziec ze Twoj kibelek z dnia na dzien jest ladniejszy. Gratki za prace :) PS. Ale chyba cos Ci cieknie bo papier ktory lezy na dzwiekowce jest pobrudzony ciesza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Greg musze powedziec ze Twoj kibelek z dnia na dzien jest ladniejszy. Gratki za prace :) PS. Ale chyba cos Ci cieknie bo papier ktory lezy na dzwiekowce jest pobrudzony ciesza :) Ta sączy sie spod króćca chyba :angry: nawet dałem dodatkowy silikon dookoła obu króćców ale dalej to samo, bez wykręcenia i wkręcenia króćców na teflon sie nie obejdzie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...