Skocz do zawartości
Greg_1

Wc By Greg_1

Rekomendowane odpowiedzi

Greg jak dla mnie bomba :) Bardzo ladnie. Mam jednak jedno ALE. Skroc te sruby od NB. Widze ze jedna Ci sie katuje przy grafie. Mozesz je uciac i dac sobie nakretke. Dokrecisz pozniej nasadowka :) Polecam. Jak jeszcze to poprawisz - WC miodzio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie to mocowanie NB jest troche uciążliwe, za długie te śrubki, mogłem je skrócić zanim założyłem blok, ale narazie nic nie będe zmieniał :)

EDIT:

Mały kosztorys:

Prison PRO V2 - CPU - 100zł

Prison PRO V2 - GPU - 100zł

Channel V2 - NB - 50zł

BWU 121 - 149zł

Laing DDC-1 T - 249zł

węże 10/13 dostałem gratis do bloczków ;)

i 0zł za przesyłki 8) a nie jedank wydałem 5zł- dopłaciłem do kuriera jak zamawiałem Lainga ;)

EDIT2:

Nowe połozenie pompki

Dołączona grafika

Taki fajny efekt udało mi sie uzyskać ;)

Dołączona grafika

Jeszcze w planach jest odwrócenie chłodnicy- tak żeby króćce były na górze- łatwiejsze odpowietrzanie ;)

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to za radą postanowiłem dać chłodnice króćcami do góry, pompka poszła na dół, a wąż z trójnika całkowicie schowany 8)

Dołączona grafika

Tylko że przy tym ustawienieu elementów przydałaby sie jedna 10cm katoda UV pod PSU, no właśnie jeszcze nowe PSU (Tagan U15 530W 8) )

Rev. 1.0 będzie miała skrócone śruby mocujące Channel'a V2 (NB) i katode 10cm pod PSU.

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie te węże to bym nie miał zastrzeżeń. Myślę, że są troszkę za grube aby je tak układać - nie wygląda to dobrze, choć z drugiej strony nie masz wiele miejsca na żonglowanie rurkami ;p Nie patrząc na to - WC miód ;> No i światło uv robi swoje - moja ufałka się wypaliła ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy węże za grube ... ja też mam ten rozmiar i wcale nie narzekam. 8/10 i 10/12 to u nas standard wiec nie ma co gadać.

Kibelek ładny. Fajnie ułożenie węży ... tak porządnie bez bałaganu.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nadchodzi rev. 1.1 albo nawet 1.2 8)

Zmieniona buda z CM Centuirona 5 na Anteca PureView II oraz chłodnica z BWU 121 na 122, jeszcze tylko dwa nowe Fandery na chłodniczke i wtedy zapodam zdjęcia ;]

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzedam chłodnice albo starą bude to wtedy kupie Fandery ;)

Bo w tym momencie na chłodnicy siedzą 4 wentyle i każdy z innej parafii :lol: - Akasa, stary Fander, Antec i Cooler Master

Zdradze tyle że zatoczkom 3.5' powiedziałem do widzenia ;)

Kolejne opóźnienie, będe musiał układ oczyścić bo mam osad z nowej chłodnicy :/ - nie wypłukałem jej

EDIT: No to moge przedstwić troche efektów ;)

Dołączona grafika

Docelowo nie będzie BIX'a 1 z tyłu bo zyskuje tylko ~2*C w stresie, troche za mało jak dla mnie.

Na BWU 122 siedzą 4 Revolteci AirGurad@ 1000RPM- po przesmarowaniu łożysk naprawde fajnie teraz chodzą, cicho i przyzwoicie wieją.

A tak przedstawiają sie temp tylko z BWU 122:

temp otoczenie ~29*C już nie pamiętam dokładnie

IDLE

woda - 30*C

CPU - 33*C

GPU - 35*C

STRESS

CPU - 41*C - Prime95 tryb max heat

GPU - 38-40*C w zależności czym "stresuje" ;)

wieczorkiem podrzuce jeszcze fotki z włączonym UV ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Greg musze powedziec ze Twoj kibelek z dnia na dzien jest ladniejszy. Gratki za prace :)

PS.

Ale chyba cos Ci cieknie bo papier ktory lezy na dzwiekowce jest pobrudzony ciesza :)

Ta sączy sie spod króćca chyba :angry: nawet dałem dodatkowy silikon dookoła obu króćców ale dalej to samo, bez wykręcenia i wkręcenia króćców na teflon sie nie obejdzie :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi