Vipquard Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Mam pytanko mam płytke główną [AMD][939] Płyta Epox 9NPA3 Ultra i ona ma obsługe 4x SATA (300) i czy w takim razie podejdzie pod nią taki dysk [sATA2] Dysk Samsung 200GB 7200 8MB SP2004C Bo wkońcu nie wiem czy ta plyta obsługuje sata2 czy nie a prędkość jest taka sama(300) przy tym Sata na tej płycie głównej a tak samo jest na płytach głównych z Sata2 napiszcie mi czy podejdzie a jak nie to co trzeba zrobic zeby dalo sie tak zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) ta płyta obsługuje dyski SATA II, na wszystkich 4 kanałach Edytowane 28 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vipquard Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) odpowiedz troche nie jasna nie rozumime jej poniewaz jest nie logiczna czy mozesz napisac jeszcze raz bo na pewno cos nie tak napisałeś bo albo powinno być że "nie obsługuje" albo "ta płyta obsługuje dyskiSATA II" więc jak powinno być i niech ktoś mi pomoże dla mnie to ważne bo zamierzam kupić ten dysk a nie wiem czy mi podejdzie i mam jeszcze jedn pytanko bo nie zrozumiałem odpowiedzi ale w takim razie pytam sie czy zwykły Sata podejdzie pod tą płytkę ?? Edytowane 28 Maja 2006 przez Vipquard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) jak juz napisałem wcześniej, płyta obsługuje dyski SATA II na wszystkich 4 kanałach: Epox na stronie wyraźnie jest napisane: "Four S-ATA2 ports from nForce CK8-04 up to 300MBps bandwidth (and NCQ) with RAID 0,1 0+1, JBOD support" jeszcze jedn pytanko bo nie zrozumiałem odpowiedzi ale w takim razie pytam sie czy zwykły Sata podejdzie pod tą płytkę ??może raczysz zajrzeć TU Edytowane 28 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...