Gość lukasz166 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Witam! Jest to post poświęcony wypowiedziom na temat 2 chipsetów. Pierwszy firmy VIA, model PT880, a drugi Intel, model 848P (Obydwa na Scokecie 775). Czekam na opinie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Witam! Jest to post poświęcony wypowiedziom na temat 2 chipsetów. Pierwszy firmy VIA, model PT880, a drugi Intel, model 848P (Obydwa na Scokecie 775). Czekam na opinie. Pozdrawiam! jak dla mnie oba do [gluteus maximus].. btw one są na s 775? :blink: jak dla mnie nie warte świeczki.. :P btw, czemu ten temat ma służyc.. ? Edytowane 28 Maja 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz166 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jak dla mnie oba do [gluteus maximus].. btw one są na s 775? :blink: jak dla mnie nie warte świeczki.. :P btw, czemu ten temat ma służyc.. ? Pff :mur: jest on po to aby użytkownicy, którzy chcą kupic sobie płytę na Scoket 775 w wersjach uboższych mogli zobaczyc opinie o chipsetach nisko budżetowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Z tego co wiem to chipstet 848 to poprostu 865PE bez Dual channela i kilku ,,bajerów,, mysle że 848 jest nieco wydajnieszy i stabilniejszy od Via Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Płyta Asus P5VD1-X http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23357 jest na Via PT880 Ultra, pyta stabilna, ma pelne agp i pci-e ale w trybie 8x - z testow wynika ze spdek karty na takim pcie jest bardzo maly, rzedu max 5% spadku. Płyta stabilna, pamieci DDR1. Chyba dobry uklad dzwiekowy, ale nie pamietam juz dobrze. A sama płyta jest tania jak barszcz. A sam chipset PT880 Ultra nie jest znów taki cienki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 czy na tej Asrock 775dual-880pro , która posiada pci-e 4x spadek wydajności będzie widoczny w karcie na pci-e 16x (6800gs)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Tylko zebys sie na tym asrocku nie przejechal. Na tym pci-ex chodza tylko niektore karty graficzne -> lista na stronie asrocka. Jezeli koniecznie potrzebujesz jakiejs plyty przejsciowej to jesli juz to polecam cos na X200 przynajmniej ma pelne pci-ex x16 i pamieci ddr I i ddr II. Tylko krecic to sie na niej za bardzo nie da ;) A potem mozna na niej jakis serwer zmontowac czy maszyne do pisania dzieki zintegrowanej grafie :D A jak chcesz plyte z AGP i DDR I to bierz asusa p5p800se w tej chwili jakies grosze kosztuje (250 zeta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...