Skocz do zawartości
David523

Mp3 Player :]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie udzielam się raczej w tym subforum ale dzisiaj postanowiłem pochwalić się własnoręcznie napisanym programem do odtwarzania muzyki. Program został napisany w Borland Delphi 7 Personal z wykorzystaniem biblioteki BASS.DLL.Niestety plik z programem w wersji finalnej gdzies mi się zapodział ( :mur: )i ta wersja nie ma mechanizmu obsługi błędów, nie da się przesuwac okna i co najgorsze kod nie jest zoptymalizowany przez co program mocno obciąża procesor, ale działa. Program skończyłem pisać w Listopadzie 2005 i jest to jeden z moich "większych" projektów.

Proszę o opinie (każde) :-P

Link =>> http://mp3sp.w.interia.pl/MP3%20SP.rar

Pzdr B)

Edytowane przez D@vid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zesz w morde jeza duze to to; az sie wystraszylem jak zaczal odtwarzac :mrgreen: :lol:

Mi sie nawet podoba - prawie jak foobar ;]

edit:

Dołączona grafika

dodalem do listy dwa pliki mp3 po czym wlczylem odtwarzanie; w miedzyczasie usunalem tego drugiego. po skonczeniu odtwarzania pierwszego nastapilo to co powyzej i jedyne co mozna bylo zrobic to Alt+Ctrl+Del

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit:

IPB Image

dodalem do listy dwa pliki mp3 po czym wlczylem odtwarzanie; w miedzyczasie usunalem tego drugiego. po skonczeniu odtwarzania pierwszego nastapilo to co powyzej i jedyne co mozna bylo zrobic to Alt+Ctrl+Del

No i właśnie tu jest potrzebny moduł obsługi błedów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki moduł? 2 linijki kodu....

No nazywać możesz sobie jak to chcesz :-P, ale takich błędów jest więcej i od tego był ten "moduł".....

Jaki zrobić skin?? Zaproponujcie coś! :-P

Edytowane przez D@vid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zassałem.. zobaczyłem... zostaję przy winampie :D

Kiedyś też chciałem napisać cuś z wykorzystaniem bass.dll ale zrezygnowałem. Biblioteka ma wiele ciekaweych funkcji, które widać Ty chciałeś wykorzystać po prostu dla efektu.. chodzi o te wskaźniki, bargraphy etc...

Fajnie że sie pobawiłeś, jednak dla mnie oprogramowanie powinno być przede wszystkim ergonomiczne i użyteczne :). Mi osobiście wystarczyłby player bez GUI bo i tak używam skrótów klawiaturowych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi