Skocz do zawartości
zajaczek

Jaki Wiatrak Do Zasilacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam taki zasilacz

http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=662

gdy mialem boxowskie chlodznie nie slyszalem go ale teraz mam Freezera 64 Pro i jest masakra..

mial byc cichy ale to juz inna bajka

i teraz jaki moge wstawic inny wiatrak ale jakis cichy:) tak zeby nie przerabiac zasilacza bo gwarancja..

no a z innej strony to ten seryjny wiatrak wdmuciach!e powietrze do kompa a nie wyciaga..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mam mierzyc przeciez dziala..

przechodzi testy itd..

ale ja sie chcialem dowiedziec jaki mam dac wiatrak na zamiane tamtego..:) a nie sluchac krytyki na temat mojej zasilki..

tylko jakis naprawde cichy..

w spoczunku ma 12.04v

a jak wlacze 3dmarka to 11.90v

to raczej nie jest zle..

Edytowane przez zajaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czemu sie tak tego czepiliscie temat jest zupelnie o czyms innym dziala mi tak juz przez 6 miesiecy i wszystko gra.. tylko ten wiatrak nie jest wcale cichy..

moge go podlaczyc nawet pod regulator obr.. ale skad mam wiedziec ze nie wyrabia.. po czym mam to stwierdzic przeciez zasilka nie ma czujnika a palca tam nie wsadze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm..

nie mam doswiadczenia w wentylach

frezer tak naprawde halasuje

mam tyle obudowy THERMALTAKE Thunderblade 9cm i tez uwazam ze hasuje:)

ale mam nasczescie regulator i jak skrece to slychac tylko zasilke.. a chodzi mi ogolnie o nic..

nic nie robie skrecam wiatraki ma minimum i nic sie nie dzieje slysze tylko zasilke.:(

fajnie by bylo jak by swiecil ale jesli jest taki co nie swieci a jest wydajniejszy i nie bedzie go slychac to odpowiedz jest prosta..

moge oczywisice podlaczyc go pod regulator

tylko jaki wentyl mam kupic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt przyczepilismy sie:) jakbys nie podal modelu zasilacza tylko rozmiar wiatraka to by nie bylo rozmowy:)

co do wentyla

to moze akasa amber

fander tez dobry tylko nie wiem czy ten potencjometr ktory jest w nim moze bardziej sprawiac problem niz pozytek gdy wentyl ten bedzie w zasilaczu

no i oczywiscie arctic cooling:) b.dobry cena/wydajnosc/cisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maciek2107

chodzi ci o te wentyle za 7zl??:)

jesli tak to odpada one halasuja:) bez tego czujnika..

no i jak cos zakladac to nrapawde cichego:) tak jak wczesniej wspomnialem moge np podlaczyc go pod 7v

5v

byle zeby bylo cicho i niech wyrabia..

i prosze nie komentowac mojej super wypasionej zasilki:P

dziala i to sie dla mnie liczy:P moze mam jakas dobra sztuke co sie trafia 1 na tysiac..

Edytowane przez zajaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maciek2107

chodzi ci o te wentyle za 7zl??:)

jesli tak to odpada one halasuja:) bez tego czujnika..

no i jak cos zakladac to nrapawde cichego:) tak jak wczesniej wspomnialem moge np podlaczyc go pod 7v

5v

byle zeby bylo cicho i niech wyrabia..

i prosze nie komentowac mojej super wypasionej zasilki:P

dziala i to sie dla mnie liczy:P moze mam jakas dobra sztuke co sie trafia 1 na tysiac..

Te wentylki za 7 zł mają rozmiar 80, a Ty potrzebujesz 120... Najlepszym, wyborem w stosunku cena\jakość będzie 120mm Arctic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem ze potrzebuje 12 to byl tylko taki przyklad..

i kupie ta 12cm Z TC i bedzie wszystko dzialac tz. bedzie wyrabiac?:)

a i gdzie moge kupic ten wentyl we wroclawiu ...

proline,4speed,arest, tam nie ma..

Edytowane przez zajaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek i mysisz ze go nie bedzie slychac?? mam dwa wiatraki te za 7zl i z czujnikiem czy bez i tak je slysze..

chodzi mi o cos naprawde cichego..

gdy skrece grafike frezera i Thermaltake to nic nie slysze a one dalej sie kreca i sa wydajne i chce cos takiego w zasilaczu... cisza...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec delte moze moze ale tydzien temu wdalem ponad 100zl na wiatraki..:) i gdyb nie one to nie czepial bym sie zasilki.. ktora cicho chodzila do czasu wymiany innch wiatrakow

Wysokosc wiatraka jest zawsze taka sama zeby nie okazalo sie ze kupie delte rozkrece zasilke i sie okaze ze sie nie miesci bo jest za wysoka??

a cos tanszego?? bo ten fander kosztuje ok 45zl:((

THERMALTAKE ThunderBlade kosztuje 39zl to chyba lepiej dolozyc do Fandera??

czy jak zaloze THERMALTAKE to bedzie glosniej??

http://www.4speed.pl/ naljepiej cos z tad.. daleko isc nie trzeba a na wysylke nie chce sie czekac

Edytowane przez zajaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to mi wlasnie chodzi ze ja nie wiem jaki jest cichy glosny itd.. zdaje sie tylko na was i nie zadawajcie mi pyta a moze to to i to:) tylko co mam kupic i juz.. niech to potwierdz pare osob i ide do sklepu.. wymieniam i sie cisze cisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi