damzoo Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Witam mam pytanko. Mam dwie partycje C i D. Na obu z nich miałem zainstalowane Windowsy XP. W czasie uruchamiania się systemu pojawia się menu wyboru pomiędzy systemami. Obecnie mam windows na dysku D. A na C chcę zrobić formata. Czy kiedy zrobię formata dysku C i tam zainstaluję windowsa to czy nadal będę miał wybór pomiędzy windowsami - czyli wybór między windowsem zainstalowanym na C i pomiędzy zainstalowanym na D ?? Jeśli się nie mylę chodzi o ustawienia pliku BOOT.INI. Czy wpisanie treści w msconfig w pliku boot.ini w opcjach msconfig pozwoli mi ustawić wybór między systemami?? Czy format C nie uszkodzi mi sektoru gdzie zapisany jest plik rozruchowy mbr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) podczas instalacji systemu na C: instalator wykryję i doda drugi systemu do pliku BOOT.ini i będziesz mógł używać oby bez żadnych specjalnych zabiegów żeby oszczędzić sobie pracy w przypadku problemów, zrób kopie pliku boot.ini, problemów raczej nie będzie ale nigdy nic nie wiadomo Edytowane 28 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...