michu_roztocz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Dostałem w swoje łapki Pentium MMX200 BOX i chcę ściągnąć z niego radiator. Próbowałem naprawdę mocno ciągnąć i na boki odchylać ale nic z tego- radiator ani drgnie. Da się wogóle ściągnąć? Jeżeli ktoś już to robił/wie jak zrobić to niech podzieli się swoją wiedzą. Pozdrawiam, michu_roztocz PS: mój procesor wygląda dokładnie jak ten z radiatorem na zdjęciu: http://allegro.pl/item106058421_penium_200_mmx_x_5szt.html Edytowane 28 Maja 2006 przez michu_roztocz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 żyletke i powoli przecinaj a pozniej sobie odskrob i oczysc to z tego sylikonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 pomaga też wymrozenie proca w zamrazarce! i potem sciagaj tnij itp:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 A czy nie lepsze od zamrażania jest rozgrzanie procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Rozgrzej procek (wyłącz wentylator) a potem wyłącz kompa i zdejmij radiator. Jak to nie pomoże to zamroź go i wtedy spróbuj siłą. Tego procka jest ciężko uszkodzić. Chyba że masz ręce robocopa :) A ostatecznie żyletką się pobaw... napisz jak to zrobisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 No i udało się. Pomogło 6 godzin pobytu w zamrażalce, nóż i odrobina siły ;) Naprawdę nie trzeba było się za bardzo przykładać, a procesor działa teraz na 300MHz :) (3.5V, LuckyStar 5MVP3) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 To ja się z pytankiem podepnę : A można go w ogóle bez wiatraka zostawić? Z samym radiatorkiem? Jako jeden ze sposobów było zostawienie właśnie bez wentyla, w celu podgrzania, a ja chcę mały serwerek na jakimś lin postawić i mam takiego proca... tyle, że nie chciałbym spalić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 z duzym radiatorem w sumie czemu nie. weź go wykatuj w superpi i kontroluj temp organoleptycznie czy nie jest goracy radiator. jak nie jest to gitara :) p.s. ja tak robilem z k6 300mhz...dalem radiator ktory spokojnie dawal rade z athlonem 1700+@2ghz i luz:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...