MARTiiii Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ostatnio pojawiły się filmiki w wsokej rozdzielczośći z dopiskiem w tytule HD. Nie wiem dlaczego ale filmy te nie odtwarzają się u mnie płynnie - przycinają się podczas odtwarzania nawet na kilka sekund. O co biega? Inne filmiki płynnie odtwarza. Jeden mam w avi, drugi mov. Oba to trailery gier i oba nie odtwarzają się płynnie. Oba mają dopisek HD. Jedna zjamuje 40mb, drugi 150mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 standard HD jakiś "geniusz" postanowił wprowadzić za wcześnie, i takie są tego efekty, nie jesteś osamotniony w tym problemie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 dolaczam sie do pytania. z tego co pamietam to mialem tak z jednym trailerem z crysis'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Hmmm ja mam kilka filmów HDTV , miałem wiele trailerów HD i chodzi mi doskonale ... a obraz żyleta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 hmm ale na starym PIII 1GHz i wbudowanej karcie ATI sobie juz nie obejrzysz podobnie jak na P4 2GHz itd.... a takie komputery są wciąż doskonałym narzędziem do pracy, ale juz nie do oglądania filmów w HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 @MARTiiii Ktora grafe masz aktualnie uzywana?? Bo GF7800GS (GF 6,7, wsumie FX tez) ma sprzetowe dekodowanie filmow HD. Wiecej info na stronie nVidi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 kyle napisz jakiego uzywasz odtwarzacza i jakie masz mniej wiecej kodeki bo ogolnie od odtwazacza bardzo duzo zalezy u mnie jak juz chodzi do chodzi ale jak cos przewijam to sie obraz krzaczy i w ogole nie za bradzo moze odnaleśc sie w ktorym momęcie filmiku jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Komp z podpisu, w tej chwili mam 7800GS. Coś tam poczytałem i wychodzi na to że minimum do filmów HD to 2,4ghz i to w tej niższej rozdzielcozści, bo w 1080 już 3ghz zalecjaą. Normalnie kopara w dół. Nie wiedziałem że do oglądania jedynie w HD trzeba mieć tak mocny procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 MARTiiii podaj linki do trailerów o których wspomniałeś. Ciekaw jestem jak będą odtwarzane na moim komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ja u siebie na ffdshow nie mam problemu z ogladaniem HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hmm ale na starym PIII 1GHz i wbudowanej karcie ATI sobie juz nie obejrzysz podobnie jak na P4 2GHz itd.... a takie komputery są wciąż doskonałym narzędziem do pracy, ale juz nie do oglądania filmów w HD doskonale to podkreśliłeś :razz: więc dziwi mnie dlaczego podchodzisz tak do "nowego" standardu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 doskonale to podkreśliłeś :razz: więc dziwi mnie dlaczego podchodzisz tak do "nowego" standardu.dlaczego, nie mam nic przeciwko szczególnie jak oglądam film na telewizorze 40" lub film w kinie, ale po co rozdzielczość 1080p na monitorze 15"-19" różnica będzie, najpierw w płynności obrazu a potem trochę w ostrości, podczas gdy zadowalający a nawet bardziej efekt można uzyskać z DVD <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 po co rozdzielczość 1080p na monitorze 15"-19" różnica będzie, najpierw w płynności obrazu a potem trochę w ostrościNo taka jest prawda. Sam byłem zachwycony próbkami filmów HD ale stwierdziłem, że bez odpowiedniego sprzętu umożliwiającego płynne odtwarzanie nie ma sensu sobie tym głowy zawracać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dlaczego, nie mam nic przeciwko szczególnie jak oglądam film na telewizorze 40" lub film w kinie, ale po co rozdzielczość 1080p na monitorze 15"-19" różnica będzie, najpierw w płynności obrazu a potem trochę w ostrości, podczas gdy zadowalający a nawet bardziej efekt można uzyskać z DVD <_< Jeśli masz monitor LCD 19" 16:10, LCD 20" 4:3, CRT 22" 4:3 lub większe to DVD wygląda już kiepsko. Aby płynnie wyświetlać HD 720p powinien wystarczyć Sempron 2200+ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Na moim sprzęcie z sig'a miałem przycinki przy filmach w rozdziałce 1080p. Jaki sprzęcior umożliwi płynne odtwarzanie w tej rozdziałce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Na moim sprzęcie z sig'a miałem przycinki przy filmach w rozdziałce 1080p. Jaki sprzęcior umożliwi płynne odtwarzanie w tej rozdziałce? Pewnie "już" Athlon 64 3000 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Call of duty 3 o to np. nie odtwaza mi płynnie albo to Supreme Commander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Właśnie obejrzałem ten zlinkowany COD3. Normalnie, do wszystkiego używam Media Player Classic (oprócz DVD). Na tym programie film haczył. Na WMP10 prawie wcale. Natomiast na PowerDVD7 nawet nie stęknął. Klika razy puszczałem i zawsze płynnie. Zaznaczyłem w sterownikach kartych przyspieszenie wmv, ale na poprzednich programach nic to nie dało. Konfig w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Całkiem niedawny temat: 2156691[/snapback] ja u siebie na ffdshow nie mam problemu z ogladaniem HDJakich HD? Przecież FFDShow nie obsługuje QuickTime i WMV9. Edytowane 30 Maja 2006 przez Placio74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 A to ciekawe, co piszesz, bo moj obsluguje nawet h.264... (pakiet CCCP - moze dlatego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 A to ciekawe, co piszesz, bo moj obsluguje nawet h.264... (pakiet CCCP - moze dlatego) :huh: Nie widzę nic dziwnego w tym, że FFDShow obsługuje h.264 a przynajmniej niektóre wersje. Windows Media Video High Definition - FFDShow obsługuje WMV v7 (WMV1) i częściowo WMV v8 (WMV2), natomiast WMV v9 (WMV3) na razie wcale - a WMV HD enkodowane są WMV v9 VC-1. QuickTime High Definition - QuickTime nie jest obsługiwany przez FFDShow. Zauważ, że zarówno w WMV HD jak i QuickTime HD mamy doczynienia z filmami w rozdzielczościach 1280x720 (720p) oraz 1920x1080 (1080p) - w DivX HD też (chociaż miałem do czynienia tylko z 720p). Oczywiście DivX jest obsługiwany przez FFDShow - What's different about HD? HD content is shot in a 16:9 aspect ratio (16 units wide by nine units high), versus standard television's 4:3 aspect ratio. The resolution of HD content is also higher, 720p and higher as opposed to standard television's 480p and lower. The numbers 720 and 480 refer to the number of horizontal lines in the image and the letter "p" stands for progressive scanning. In the most basic terms, it comes down to resolution, and the higher resolution HD offers provides a much crisper, higher quality picture where you can see fine details you may miss with standard television. .... Does DivX® HD feature improved sound quality as well? Yes. The DivX HD Profile supports six-channel, 5.1 Dolby Digital surround sound. You may, however, still create DivX HD videos with MP3 sound files if you prefer. ... What are the system requirements for viewing DivX® HD on a PC? To watch DivX HD on your PC, you will need a 2.4 Ghz Intel processor or equivalent, 384 megabytes of RAM and a monitor which supports video resolutions of at least 1280 x 720. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Sciagnalem trailer Medieval 2 HD w .wmv - CCCP lyknal to bez zajakniecia, zwolnien brak (laptop z podpisu). Z wiki do CCCP: Containers: AVI (multiple audio streams and softsubs works too) Matroska OGM MP4 Video codecs: XviD DivX (all versions) Generic/other MPEG4 ASP (3ivx, lavc etc.) H.264 (aka. AVC or MPEG4 Part 10) Theora WMV9 MPEG2 MPEG1 is supported by Windows Audio codecs: MP3 and relatives AC3 DTS AAC Vorbis ADPCM LPCM FLAC (Free Lossless Audio Codec) TTA (True Audio) Co do QuickTime sie zgodze, ze ffdshow tego nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ejże, piszesz o CCCP czy FFDShow? Spróbuj nie zainstalować WMV9VCM. :wink: Nie myśl, że chcę się z Tobą kłócić. Po prostu zainstalowałem CCCP, ustawiłem obsługę WMV w FFDShow i puściłem filmik WMV9 w MPC i BSPlayer - sorki ale w odpowiednich zakładkach (filtry/filters) nie widać by był użyty FFDShow, jest natomiast WMVideo Decoder DMO. Przy WMV7 i WMV8 FFDshow był używany (nawet w trayu była ikonka). Hmm, w FFDShow VFW Codec Configuration nie można włączyć libavcodec dla WMV3/9 - jest tylko opcja disable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Bleh, zakrecilem sie. Przywyklem traktowac CCCP jako ffdshow z dodatkami. Jak widac dodatki czasami robia roznice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Zainstalowałem tego MD10 i na nim filmy nagrane jako avi już nie haczą, COD3 czasami przychaczy ale to już ledwie zauważalne. Na PowerDVD to samo, jest oki. Natomiat filmiki w formacie mov to już inna bajka. Ten Supreme Commander nadal mi przycina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ja zainstalowałem WMP 11 i mi zaczeło haczyć(co jakiś czas jakby przycina)na plikach HD 720p, a 1080p to już wcześniej haczyło ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...