Skocz do zawartości
Bulizzor

Duuuży Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj pierwszy raz pojawił mi sie dziwny problem otóż nie umiałem załączyć komputera. Włączylem kompa i gdy doszlo do BOOT FROM CD to zaraz po tym usłyszalem strzyknięcie i czarny ekran a dysk śmiga wiec ja restart i znow strzykniecie i ciemny ekran. Dopiero chyba za 7 razem załapał i mogłem sie zalogowac na kompa. Ale teraz pisząc ten post czasami sobie strzyknie i przez chwile mam zwieszkę.

Dzis jest jeszcze gorzej wypalenie plyty normalnie trwało 3 minuty dzis 6, przeniesienie filmu 1,37gb z jednej partycji na drugą kiedys zajmowalo chyba z minute dzis 12minut!!! Co moze byc tego powodem? Jakies rady? :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm dysk wygląda na sprawny, sprawdź w jakim trybie pracuje dysk (Menażer urządzeń), zrób test wydajności programem HDTune lub HDTech i podaj zrzut oraz sprawdź jak komputer będzie się zachowywał po odłączeniu napędu/ów CD/DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pomogło...zainstalowalem sterowniki dla chipsetu dla mojego typu plyty glownej ale po restarcie wiecznie wystepuje błąd (kod 28). Zostaje mi chyba tylko przeinstalowac windowsa :?

ale komp chodzi juz normalnie wiec moze nie potrzeba tego instalowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi