Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Wczoraj pierwszy raz pojawił mi sie dziwny problem otóż nie umiałem załączyć komputera. Włączylem kompa i gdy doszlo do BOOT FROM CD to zaraz po tym usłyszalem strzyknięcie i czarny ekran a dysk śmiga wiec ja restart i znow strzykniecie i ciemny ekran. Dopiero chyba za 7 razem załapał i mogłem sie zalogowac na kompa. Ale teraz pisząc ten post czasami sobie strzyknie i przez chwile mam zwieszkę. Dzis jest jeszcze gorzej wypalenie plyty normalnie trwało 3 minuty dzis 6, przeniesienie filmu 1,37gb z jednej partycji na drugą kiedys zajmowalo chyba z minute dzis 12minut!!! Co moze byc tego powodem? Jakies rady? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 puki komputer jeszcze działa, podaj dane SMART dysku z programu Everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ok dodałem. ghh.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hmmm dysk wygląda na sprawny, sprawdź w jakim trybie pracuje dysk (Menażer urządzeń), zrób test wydajności programem HDTune lub HDTech i podaj zrzut oraz sprawdź jak komputer będzie się zachowywał po odłączeniu napędu/ów CD/DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 załączam wykres wydajnosci z HDtune printscreeny z menedzera urzadzen Dok1.doc Dok12.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 masz wyłączone DMA, jak włączyć sprawdź TU punkt 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 tzn mam odinstalowac sterownik dla kanału podstawowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 nie, usunąc kanał IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 no to o to mi chodzi zaraz sprobuje jest problem ... bbbb.doc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) pobierz ze strony Epox, sterowniki do Chipset i zainstaluj Edytowane 29 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 nie pomogło...zainstalowalem sterowniki dla chipsetu dla mojego typu plyty glownej ale po restarcie wiecznie wystepuje błąd (kod 28). Zostaje mi chyba tylko przeinstalowac windowsa :? ale komp chodzi juz normalnie wiec moze nie potrzeba tego instalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jeżeli nie ma problemów z odczytem/zapisem danych oraz pracą innych urządzeń to możesz tak zostawić (sterownik/urządzenie którego tyczy się ten komunikat i tak jest wyłączone) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Dzięki bardzo za pomoc i poświęcony czas. Wszystko gra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...