RS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Witam. pewnego poranka właczam kompa i ngle wiecha juz podczas testowania pamieci. szybko otwieram obudowe - nieczuc spalenizny ufffff, reset, wchodze do biosu sprawdzam napiecia i temperatury - bach znowu wiecha. sprawdzilem pamieci, odppiolem wsyztkie dyski, wyjolem wszytko z pci, sprawdzalem zasilacz u kumpla. wyjolem mobo, zmontowalem kompa na podlodze zeby ostatni raz sprawdzic. wlazcam i bios pokazuje ze to 2,2 + ! 8O w biosie wszytko na default, wgral sie windows, patrze do cpu id a tam 2,2+ - 1400mhz z groszami. juz robilem screena, ale paint wyknywal nieprawidlowa operacje, nagle blue screen i koniec. Podsumowujac: chlodzenie bylo sprawne, proc nieprzekraczal 45 stopni, krecony tylko fsb bez zwiekrzania napiecie, napiecia nieskaczą, w obudowie czysto bo regularnie odkurzam. ( co 3 miechy :wink: :roll: ), mostki nietykane, jadro nieukruszone. Maja mi wymienic na 1,7 ( 0,13), teraz jade na duronku 700 z polamanym jajkiem :) w spoczynku mam 56 stopni na zanizkonym nieco napieciu. Ma ktos pomysl, co moglo sie stac z moim prockiem ?, teraz to juz neima wiekrzego znaczenia, ale jestem bardzo ciekawy. Pozdrawiam ps. w obudowie niemam mrowek ani nierosna tam grzyby :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 chyba to wyjatkowy przypadek :) dopowim jeszcze ze na mostkach napewno niebylo pasty termoprzewodzacej, i przypomnial mi sie jeden fakt. otuz tego felernego ranka w pokoju bylo baaaaardzo zimno, na noc zaszeroko okno otworzylem, moze podczas zmiany temperaturky powstaly jakies mikropekniecia w wewnetrznej strukturze ?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Qrcze, AMD to jest dopiero firma. Stowrzyli samoewoluujące procki :D 2200+ przy 1,4GHz no no :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...