Skocz do zawartości
[Shinigami]

Duże Zdjęcia - Error

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki, że gdy chodze po necie i otworze np. 8 zdjęć na raz w formacie 1024 to komp tak muli że czasami nawet przeglądarka zdycha :/ CZego to może być przyczyna ?

A skoro już założyłem nowy temat to jeszcze niech ktoś mi powie dlaczego w czasie włączania kompa po wybraniu profilu jest zwiecha ? nie u mnie, nie kręcony, niedawno formatowany komp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki, że gdy chodze po necie i otworze np. 8 zdjęć na raz w formacie 1024 to komp tak muli że czasami nawet przeglądarka zdycha :/ CZego to może być przyczyna ?

A skoro już założyłem nowy temat to jeszcze niech ktoś mi powie dlaczego w czasie włączania kompa po wybraniu profilu jest zwiecha ? nie u mnie, nie kręcony, niedawno formatowany komp.

co do pierwszego:

zobacz ile w tym czasie przegladarka zabiera pamieci, zaloze sie ze sporo i przez to takie 'mulenie'

a co do drugiego to zbyt malo informacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pierwszego:

zobacz ile w tym czasie przegladarka zabiera pamieci, zaloze sie ze sporo i przez to takie 'mulenie'

a co do drugiego to zbyt malo informacji ;)

Wg menegera zadań jakieś 80 000 K to raczej nie wiele przy 1024 MB ramu :) Oblece raz ad-aware ale niedawno to robiłem, jak będzie więcej czasu to dam O&O defrag.

lukasrz - o napięcia nie pytaj bo u mnie jest spoko a u kumpla nie wiem ale po formacie było spoko, pewnie sam coś popsuł.

Nie mówie żebyście dali konkretną przyczyne tylko kilka opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600mb wirtuala? O_o Deko nie za malo? 1xIlosc ramu chyba jest wartoscia graniczna? [; Ustaw stala wartosc sugerowana przez m$ [;

Update.

A jak wyglada sprawa przy przegladaniu Opera? [;

Wg poradnika do poprawiania WXP to 600 wystarcza :)

Opery nie używam :)

Sprawa się komplikuje bo jak oglądam na kompie foldery z bardzo dużą ilością fot to też jest nie za fajnie :/

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zwiecha przy logowaniu? Też miałem coś podobnego, tylko leciał reset. Pomógł formacik + inne sterowniki płyty.

Komputer był zasyfiony to łatwiej było zrobić format niż męczyć się ze scandiskiem i takimi tam używają dwóch twardzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi