Mlody_tm Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Witam, Mam plyte glowna Abit IS7 (obsluga usb 2.0) i obudowe Chiftec, w ktorej z przodu jest wbudowany śledz z 2ma wejsciami USB 2.0 ktore sa dla mnie bardzo przydatne. Zawsze podlaczalem w tym miejscu palmtopa, bluetooth i irde... wszystkie mialy wejscie USB 1.1 no i wszystko dzialalo. Teraz probuje podlaczyc USB 2.0 a mianowicie odtwarzacz iRiver T10, sprzet wykryty ale wyskakuje blad zebym zmienil urzadzenie gdyz nie moze dokonczyc instalacji. To samo z drukarka laserowa. Na zdrowy rozum, no ten sledz to usb 1.1 a nie jak obiecuje Chieftec 2.0 bo po podlaczeniu odtwarzacza czy drukarki z tylu obudowy wykrywa i instaluje winda stery bez problemu i wszystko smiga na USB 2.0 Ale po wymontowaniu tego sledzia z Chiefteca z przodu, podlaczylem do mobo w innym kompie. odtwarzacz mp3 czy drukarka... normalnie wykrywa 2.0 i wszystko dziala. Pomyslalem ze moze moja plyta ma zepsute wejscie (mam dwa) ale na drugim tez ten sam blad... no to wygrzebalem z pudla po mobo sledz z dwoma usb 2.0 i podlaczylem do plyty glownej, potem odtwarzacz i wszystko dziala. Drukarka tez. Wiec co... niekompatybilna plyta glowna z moim sledziem od Chiefteca ? Niby błachy problem ale naprawde nic z tego nie rozumiem czemu mi nie dziala te USB 2.0 z obudowy... Moge kupic huba 2.0 i zapomniec o tym wszystkim... ale skoro mam w obudowie z przodu wolne dwa porty usb i oba sa 2.0 i na innym kompie dzialaja... a u mnie nie... no nie rozumiem! prosze o pomoc... Edytowane 29 Maja 2006 przez Mlody_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Sprawdź czy masz dobrze podłączone przewody od śledzia, tzn. czy są w odpowiedniej kolejności. Odsyłam tu do manuala do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody_tm Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Sprawdź czy masz dobrze podłączone przewody od śledzia, tzn. czy są w odpowiedniej kolejności. Odsyłam tu do manuala do tej płyty. No wlasnie ze sledziem tym dolaczonym do plyty dziala... a z tym od obudowy nie... a na 100% tez jest to usb 2.0 bo sprawdzalem na innym kompie... dobrze podlaczam wszystko, tak jak opisane w instrukcji. Tam tez pisza wyraznie ze wyjscia z plyty to usb 2.0 naprawde no dziwna sprawa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...