adamlop Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Sry ze tutaj pisze ale nie chce zakładać zbędnego topica. Czy jest jakiś freeware'owy program mierzący temp CPU(ale nie everest) ? speedfan, hardware sensor monitor,MBM i wiele wiele innych takze dolaczone do niektorych plyt glownych programiki firmowe (plyta CD od pl.glownej) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Czyli ten pierwszy lepszy?? Specjalnie napisałem „rzekomy Batch” gdyż jak to słusznie zauważyli moim przedmówcy nie ma on całkowicie żadnego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 kupiłem w piatek sobie nowego 3000+ venice, jak myslicie, nowa seria, 16 tydzien, 06rok nadaje sie do czegos?? czy popełniłem najwiekszy błąd w swoim zyciu ze to kupiłem?? W sumie jeszcze nie tak drogo, 394zł za nowiutki w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 na daty ty sie juz nie patrz :) nie ma szególnych wytycznych :) każdy kręci sie po swojemu xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 kupiłem w piatek sobie nowego 3000+ venice, jak myslicie, nowa seria, 16 tydzien, 06rok nadaje sie do czegos?? czy popełniłem najwiekszy błąd w swoim zyciu ze to kupiłem?? W sumie jeszcze nie tak drogo, 394zł za nowiutki w sklepie. i co ?? przetestowałesz już jego możliwosci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Czekam na testy. Na 2500 musi byc jeszcze mozliwosc :D Oczywiscie na przyzwoitym napieciu 1,45 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 hehe to mój jest jakos z października 2005 i idzie na 1,55v na 2,600 :P na nizszych nawet nie chce mu sie słyszeć o odpaleniu xD przynajmniej teraz :) wcześniecj było troche lepijj xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 hehe to mój jest jakos z października 2005 i idzie na 1,55v na 2,600 :P na nizszych nawet nie chce mu sie słyszeć o odpaleniu xD przynajmniej teraz :) wcześniecj było troche lepijj xD 1,55 tez styknie. Mam BT wiec nie powinno byc problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Też mam zamiar kupować Venice'a tylko zastanawiam się na ile realnie bedę mogł go podkręcić... Myśle też nad wodnym chłodzeniem tylko niewiem czy to ma sens jak te procoesory się mało grzeją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 wsumie nie ma sensu :) na ac frezzerze bedziesz miał jakieś 40* po o/c :) przydaje sie jak kupujesz selekty ~3000Mhz robiace xD chyba ze planujesz jeszcze na grafe założyć i chipset :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Też mam zamiar kupować Venice'a tylko zastanawiam się na ile realnie bedę mogł go podkręcić... Myśle też nad wodnym chłodzeniem tylko niewiem czy to ma sens jak te procoesory się mało grzeją? Kup sobie freezera 64, a jak juz ci zalezy na bardzo wydajnym chlodzeniu to kup BigTyphoon(na allegro za 120zł)i ci styknie do wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A takiego Selekta trudno jest w tej chwili dostac? Mowa o przynajmniej 2800mhz po OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A takiego Selekta trudno jest w tej chwili dostac? Mowa o przynajmniej 2800mhz po OC... Jak tylko masz $$ to wszystko można dostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Na allegro sprzedaja selekty, ktore sie kreca do 2900MHz, ale cena jest kosmiczna bo np 650-750zł. Tylko dla tych, ktorzy maja napeawde duzo mamony bo ja wole proca krecacego sie na 2500 i do tego dokupic np ramu. Duzo lepiej na tym wyjde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Kupowaliście procki na ww.esc.pl ?? W Gralu nie kupuje bo tam PITer coś selekcjonuje :] Co myślicie o esc ?? Musze liczyc na szczescie, bo z kas tak srednio PS> Pytalem sie arche_ i mówił że za 550zł moze sprzedać 3000+ krecącego się na 2.7Ghz przy 1.45v Edytowane 6 Czerwca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Kupowaliście procki na ww.esc.pl ?? W Gralu nie kupuje bo tam PITer coś selekcjonuje :] Co myślicie o esc ?? Musze liczyc na szczescie, bo z kas tak srednio PS> Pytalem sie arche_ i mówił że za 550zł moze sprzedać 3000+ krecącego się na 2.7Ghz przy 1.45v Moim zdaniem sklep godny zaufania, a i ceny ma niskie. SB X-FI za 339zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @luki2 a jak ktoś ma już dużo ramu to przydałby się jaki konkretny proc ja własnie miałem w planie kupic jakiegoś selekta , ale przemyślałem to jak juz będe kupował nowego procka to jakiegoś 2 rdzeniowego sobie kupie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Troche strach kupować wciemno takiego porca bo wszyscy je przebierają i zostają same słabsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Troche strach kupować wciemno takiego porca bo wszyscy je przebierają i zostają same słabsze... Już żostały praktycznie same słabsze… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 najgorsze ze nawet boxy juz sa przebierane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 najgorsze ze nawet boxy juz sa przebierane:) Z tego co wiem to na początku selekcja w ogóle się od BOX-ów zaczęła (dla nie wtajemniczonych BOX-y były pierwsze w PL potem dopiero OEM) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 najgorsze ze nawet boxy juz sa przebierane:)a najciekawe jest to że BOX musi/powinien byc ZAMKNIĘTY :) ktos sprzedający BOXa otwartego nie jako selekta ale jako zwykłego proca mogłbym mnie w pałke pocałować (no chyba ze o czyms nie wiem i się już rodacy nauczyli zaklejac BOXy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 takie boxy odpady pewnie ida do komputerowych zestawow sprzedawanych przez sklep - dlatego np ja w takim gralu sam bym nic nie kupil , zreszta kupujac rzeczy w normalnych cenach raczej unikam sklepow ktore wiem ze przebieraja np procki czy modowlane grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Kupowalem boxa miesiac temu w proline i pudleko raczej naruszane nie bylo - plomby nie byly zerwane. Chyba, ze juz sie wycwanili i na to maja sposoby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Wole juz w normalnym sklepie kupic z reki do reki. @stergobor podkrecalnosc twojego proca jest tragiczna Edytowane 7 Czerwca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Kupowalem boxa miesiac temu w proline i pudleko raczej naruszane nie bylo - plomby nie byly zerwane. Chyba, ze juz sie wycwanili i na to maja sposoby ;)A co to za problem boxa otworzyc tak aby nie bylo widac ? :lol: Twoj proc to faktycznie kupka - chyba jeden z najgorszych Venice jakie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Warto kupic w arche niby selekty?? LINK To, ze moga isc wiecej to chyba sciemka. To jest dziwne, ze nie maja dostepu do dobrego chlodzenia i napewno kazdy procek sprawdzili pod katem wiekszej podkrecalnosci-raczej by nie przepuscili procka, ktory moglby sie podkrecic do 2900mhz :D Co Wy o tym sadzicie?? Pomozcie w wyborze czy warto doplacic te 5 dych. EDIT>>gadam teraz z nimi i niby rzeczywiscie nie sprawdzali hmm... Edytowane 7 Czerwca 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Wole juz w normalnym sklepie kupic z reki do reki. @stergobor podkrecalnosc twojego proca jest tragiczna Skad wiecie, ze jest traficzna - z sygnatury? Na mojej plycie jade spokojnie na 9*274 - pozniej Asrock robi problemy, bez moda nic wiecej nie osigane. Mam na razie boxowe chlodzenie, wiec nie przekraczam htt 250. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Skad wiecie, ze jest traficzna - z sygnatury? Na mojej plycie jade spokojnie na 9*274 - pozniej Asrock robi problemy, bez moda nic wiecej nie osigane. Mam na razie boxowe chlodzenie, wiec nie przekraczam htt 250. No to oki :D Myslalem, ze to w sigu to max. A na jakim napieciu proca robisz 9*274. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ale lipa się zrobiła z tymi prockami. Jeśli już tak cięzko idzie wyrwać dobrego Venicea to nie ma co kupić. Sempy się super kręcą ale kontroler mają do dup...!!! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...