Chemik16 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 i cięszko je dostać :) jest co kupić - A64 robiacą 2,5Ghz - do szerszej premiery AM2 wystarczy :) (znaczy jak wyjdą już ciekawsze procki/płyty + testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No to oki :D Myslalem, ze to w sigu to max. A na jakim napieciu proca robisz 9*274.Na takim v co w sygnaturze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 i cięszko je dostać :) jest co kupić - A64 robiacą 2,5Ghz - do szerszej premiery AM2 wystarczy :) (znaczy jak wyjdą już ciekawsze procki/płyty + testy :) 2500MHz? Co to ma być? Dobre OC? Może zrobie sobie selekcje Venicea u kumpla w sklepie tak jak tego sempa. Problem może być z dostępnoscią. Na stanie ma tylko Sempy. A64 przywozi na zamówienie. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Na takim v co w sygnaturze ;)Ja na napieciu 1.475v robie szyne HTT 290 w moim venice :D i to jeszcze nie koniec :D Jak kupie sobie Coolera A64 Pro to zobacze ile poleci, do 320 chyba powinien :D KlicK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Ja na napieciu 1.475v robie szyne HTT 290 w moim venice :D i to jeszcze nie koniec :D Jak kupie sobie Coolera A64 Pro to zobacze ile poleci, do 320 chyba powinien :D KlicK Dobra plyta to podstawa, oczywiscie nie narzekam na swoje mobo, bo za te pieniadze sprawuje sie przyzwoicie, powiem wiecej prawie wspaniale. Prawie - poniewaz pod wzgledem OC ustepuje innym plytom. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Planuje zakup A64 tylko zastanawia mnie fakt, czy lepiej kupić wersje 3000+ czy 3200+. Teoretycznie to te same procki tylko że 3200+ ma mnożnik 10x ale o ile pamiętam to te procki mają odblokowane mnożniki w dół więc nic nie stoi by puścić model 3200+ na 9x i w ten sposób mieć Athlona 3000+. Jak więc zrobić? Warte wydać te kilka złotówek więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Planuje zakup A64 tylko zastanawia mnie fakt, czy lepiej kupić wersje 3000+ czy 3200+. Teoretycznie to te same procki tylko że 3200+ ma mnożnik 10x ale o ile pamiętam to te procki mają odblokowane mnożniki w dół więc nic nie stoi by puścić model 3200+ na 9x i w ten sposób mieć Athlona 3000+. Jak więc zrobić? Warte wydać te kilka złotówek więcej? Zalezy tylko i wylacznie od ciebie i zasobnosci twojego portfela ;) A roznica i tak bedzie prawie nie zauwazalna :) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja na napieciu 1.475v robie szyne HTT 290 w moim venice :D i to jeszcze nie koniec :D Jak kupie sobie Coolera A64 Pro to zobacze ile poleci, do 320 chyba powinien :D KlicK I to na plycie megabajta :D (blad zamierzony :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 I to na plycie megabajta :D (blad zamierzony :wink: ).Widocznie jakas lepsza mi sie trafila ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Ja na napieciu 1.475v robie szyne HTT 290 w moim venice :D i to jeszcze nie koniec :D Jak kupie sobie Coolera A64 Pro to zobacze ile poleci, do 320 chyba powinien :D 2170897[/snapback] Planuje zakup A64 tylko zastanawia mnie fakt, czy lepiej kupić wersje 3000+ czy 3200+. Teoretycznie to te same procki tylko że 3200+ ma mnożnik 10x ale o ile pamiętam to te procki mają odblokowane mnożniki w dół więc nic nie stoi by puścić model 3200+ na 9x i w ten sposób mieć Athlona 3000+. Jak więc zrobić? Warte wydać te kilka złotówek więcej? Po pierwsze: po co robić z athlona 3200+ niższy model? Po drugie: Jeżeli chodzi o podatność na OC, to nie ma różnicy pomiędzy tymi modelami, aczkolwiek ze względu na wyższy mnożnik, płyta główna później stanie się barierą w OC w przypadku modelu 3200+. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Na takim v co w sygnaturze ;) Hym na 1.45v niektóre CPU umieją i 3080MHz Full Stable :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Jeśli 2h SP2004 przechodzi przy tym napięciu to ładnie ;). Na razie widzę że CPU-Z stable ;)Sprawdze i dam znac jak poszlo ;) //Edit Jednak nie jest z nim za dobrze na tym napieciu :( Po godzince wywalilo mi blad w SP2004 :( KlicK Mysle ze podniesienie napiecia do 1.5 pomoze, sprawdze to pozniej ;) Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Sprawdze i dam znac jak poszlo ;) //Edit Jednak nie jest z nim za dobrze na tym napieciu :( Po godzince wywalilo mi blad w SP2004 :( KlicK Mysle ze podniesienie napiecia do 1.5 pomoze, sprawdze to pozniej ;) Mozesz sprawdzic na tym samym napieciu, ale na taktowaniu 2500Mhz?? Bo zastanawiam sie nad kupnem na allegro gdzie gwarantuje 2500mhz na napieciu 1,42V/1,45V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam, wlasnie kupilem "ala" selekta robiocego tylko 2.5Ghz - czyli to co w podpisie już do mnie jedzie :) Otóż, jak polecalibyscie byscie go podkrecic ?? jezeli dalbym noznik na 9x to jakie mnoznik htt ustawić ?? PS. Nie znam się na tm :lol: ---przynajmniej jeszcze nie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Hym na 1.45v niektóre CPU umieją i 3080MHz Full Stable :] Mardok moj robi 2600 na tym napieciu tylko nie wiem jak go zmusic na 2700 i wyzej z gory dzieki.Pamiatki mam speed premiumy 2x512 i niemoge sie dogada z prockiem i pamieciami :cry: Edytowane 8 Czerwca 2006 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam, wlasnie kupilem "ala" selekta robiocego tylko 2.5Ghz - czyli to co w podpisie już do mnie jedzie :) Otóż, jak polecalibyscie byscie go podkrecic ?? jezeli dalbym noznik na 9x to jakie mnoznik htt ustawić ?? PS. Nie znam się na tm :lol: ---przynajmniej jeszcze nie.... Na allegro w arche go kupiles?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Sprawdze i dam znac jak poszlo ;) //Edit Jednak nie jest z nim za dobrze na tym napieciu :( Po godzince wywalilo mi blad w SP2004 :( 2171812[/snapback] Witam, wlasnie kupilem "ala" selekta robiocego tylko 2.5Ghz - czyli to co w podpisie już do mnie jedzie :) Otóż, jak polecalibyscie byscie go podkrecic ?? W prawo ;). A tak serio, to chyba Ty powinieneś wiedzieć, do jakiej wartości chcesz podkręcić tego proca :blink:. Polecałbym wycisnąć z niego maksimum, jakie da się z niego uzyskać ;). jezeli dalbym noznik na 9x to jakie mnoznik htt ustawić ??Trochę niezrozumiale napisałeś: pytasz się o mnożnik szyny HTT, czy o wartość szyny HTT? Jeżeli o mnożnik, to ustaw taki, aby HTT pomnożone przez ów mnożnik było <=1000. Jeżeli o wartość, to odpowiedź jest oczywista: CPU_Mhz / 9 ;) PS. Nie znam się na tm :lol: ---przynajmniej jeszcze nie....Dlatego najpierw przeczytaj poradnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hym na 1.45v niektóre CPU umieją i 3080MHz Full Stable :] Mardok moj robi 2600 na tym napieciu tylko nie wiem jak go zmusic na 2700 i wyzej z gory dzieki.Pamiatki mam speed premiumy 2x512 i niemoge sie dogada z prockiem i pamieciami :cry: Mimo moich szczerych chęci nie bardzo wiem co ci poradzić skoro sprzęt nie chce iść wyżej. Na CPU jedyna rada to więcej V mniej stC nic innego się nie da zrobić, i jak to nie pomoże to cóż tylko inny CPU pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jak sprawdzasz stabilność CPU w SP2004 to odpalaj test "Small FFT", bo wtedy dopiero maksymalnie CPU obciążasz.Niewiedzialem o tym, bo nigdy nie robilem tego testu :D Teraz sie poprawie i jak sprawdze to dam znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Niewiedzialem o tym, bo nigdy nie robilem tego testu :D Teraz sie poprawie i jak sprawdze to dam znac ;) Eh i niech mi ktoś powie czy jest jakikolwiek sens robienia jakiegokolwiek FAQ skoro i tak nikt tego nie czyta :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) nie przejmuj sie Mardoczku, nie pierwszy i nie ostatni raz ;] a to taka mala dygresia co nowe procki potrafia z 0615 ;] Edytowane 8 Czerwca 2006 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 nie przejmuj sie Mardoczku, nie pierwszy i nie ostatni raz ;] a to taka mala dygresia co nowe procki potrafia z 0615 ;] WOW. ciekawe czy 3000+tez tak moga albo podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 WOW. ciekawe czy 3000+tez tak moga albo podobnie. Pewnie że mogą 3000+ tak samo jak 3200+ jedyne „ale” polega na tym czy trafisz w perełkę. @VerB: GóD CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Eh i niech mi ktoś powie czy jest jakikolwiek sens robienia jakiegokolwiek FAQ skoro i tak nikt tego nie czyta :/Nieczytalem bo nigdy nie interesowalem sie tym i pewnie nadal by mnie to nie interesowalo gdyby nie wymiana procka i jego oc. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Mam do Was mała prośbe. Otóż czy ktoś mogł by wykonać testy Venice 3000+ no OC (1,8ghz) w SuperPi 1M i w 3dmarku03 cputesty ? Chodzi mi o to bo u mnie jakoś to bardzo blado wypada ;/. W superpi 1M mam 47sec a w 3dmarku 469 :/ (oczywiście testy bez zadnego badziewia w tle). Jak ktoś może niech sprawdzi na VEnice 1,8 ghz. Edytowane 8 Czerwca 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Pewnie że mogą 3000+ tak samo jak 3200+ jedyne „ale” polega na tym czy trafisz w perełkę. Czyli warto doplacic i brac z TEJ aukcji czy tez nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Ja testowałem swojego venica na 2,5 przy 1,52v. zapuściłem 2 testy sp 2004 i leciały sobie przez 9,5 godz po czym przerwałem bo wtedy wstałem:P jak na E6 z tego roku to chyba nie tak źłe :P temp max 38 stc Edytowane 8 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 WItam, dostałem procesor wkońcu :) Tak więc, czy spotkał się już ktoś z procesorami z oznaczeniem ADA3000Daa4BW x024747C62083 ??? Wy tam się zwykle znacie który to tydzień produkcji itp ;) i może jeśli ktoś taki ma, to jak się zwykle kręcą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) WItam, dostałem procesor wkońcu :) Tak więc, czy spotkał się już ktoś z procesorami z oznaczeniem ADA3000Daa4BW x024747C62083 ??? Wy tam się zwykle znacie który to tydzień produkcji itp ;) i może jeśli ktoś taki ma, to jak się zwykle kręcą ?? Podałeś złe dane, dokładnie nie tą cześć linii która jest potrzebna do dopowiedzi na twoje pytanie. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 uuuuła big LOL Jak wróce do mojego Kentaki to spisze wszystko na nowo. Zreszta powiem tak. Kupilem go od arche_ jako selekta. A tu tak, plomby nie zerwane, procek wyglada jak prosto z hurtowni jakby nigdy nie byl otwierany i wkladany do kompa :D PS. Ale co mi po proscku, jeszcze czekam na dysk, płyte, pamieci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...