Gość fredus Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Pamietam że kiedyś kolega usuwał lut ze swojej płyty to zostało takie brązowawe przypalenie czy coś w tym rodzaju Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Może zostaje kalafonia, albo kolega zabardzo rozgrzewa grot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Nareszcie udało się ominącć przeszkodę HTT powyżej 300 na moim asrocku :) Zrobiłem trochę inne ustawienia i Super PI na 8M: Chyba nie tak źle biorąc pod uwagę to że działa na standardowym napięciu. Może coś jeszcze się z niego wyciśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Masz selekta jakiegoś?? Ale IMo słaby troche wyniki w superPI , memki na 100 co? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Tak ale nie wchodizło mi o wynik - w tle był everest, bitcomet, antywir i aktywne połączenie z netem wiec wynik mógł być słaby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Czy na BOXowy radiator od Athlona 64 3000+ Venice jest nalozona pasta termoprzewodzaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Tak jest tam preaplikowana pasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 @fredus Że co ? Pasta ? :| Chciałeś powiedzieć TAŚMA "termoprzewodząca"... Przynajmniej na moim Box'ie takie coś zauważyłem... Dobrze, że od razu miałem Freezera i tego nie musiałem zakładać... BTW: Kumpel pare dni temu wymieniał cooler na A64. Wyrwał procka z socketu... Potem 30 minut suszarką ciepłym powietrzem wiał na BOX'a, żeby się proc odkleił... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 To jest pasta ale sie nieźle zassała, jak pamietam chyba z godzine to czysciłem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 U mnie tez nieźle trzymało ale na właściwiosci nie narzekam - przynajmniej miałem pewnosć że dobrze spełnai swoje zadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Nom co do odprowadzania ciepła to nie najgorsza jest :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Teraz mam MX-1, też jest dobra ;) Wczoraj procek przeszedl SPI 8M ale po jakichś 2 godzinach maiłem zwiecha - wydaje mi się że przyczyną mogły być bardzo niskie timingi (płyta sama obniża zależnie od memlocka), dzisiaj chyba sam ję ustawię i zrobię test na 350 albo 360 HTT :D jak przejdzie to chyba sprzedaje proca jako selekta i kupuję drugiego (a za zysk walne jakieś chłodzenie na mobo :D ) ehhh. marzenia... marzenia. Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Teraz mam MX-1, też jest dobra ;) Wczoraj procek przeszedl SPI 8M ale po jakichś 2 godzinach maiłem zwiecha - wydaje mi się że przyczyną mogły być bardzo niskie timingi (płyta sama obniża zależnie od memlocka), dzisiaj chyba sam ję ustawię i zrobię test na 350 albo 360 HTT :D jak przejdzie to chyba sprzedaje proca jako selekta i kupuję drugiego (a za zysk walne jakieś chłodzenie na mobo :D ) ehhh. marzenia... marzenia. SPI 8M to żaden wyznacznik stabilności. Puść SP2004 na kilka godzin (~8h) + S'N'M i wtedy możesz puszczać na allegro jako selekt, bo ja na moim poprzednim sempronie tez mogłem przeliczyc Pi na 3GHz, ale co z tego, jak stabilny był dopiero na 2920MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Na pewno nie sprzedam takiego procka ;) A co do testów stabilności - na codzień nie kozytsam z takiej mocy wiec szkoda mi na nie czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Max mojego procka to 330 HTT czyli 2,64ghz, na 1,45v i boxie to myśle niezły wynik, i tak nigdy nie przypusczałem że na tyle poleci :D Eh..poratowało by mnie to 1,5v :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 a mój procek ma Tcase 61 i Tdp 55 Wat :mur: a jak mi termometrem pokazuje 42 stopnie jak przykładam proca wiec powinno byc ok?? czy jak ihs krzywy to w środku się grzeje a nie na radiator bo on nawet ciepły i nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) wiec jak myślicie jednak IHS krzywy?A i dziś zrobił 3.01GHZ przy 1.47V nawet ciutke mniej kurde mam nadzieje ze wodne zbije mi tempy min 10 stopni i zrobie te 3.1-3.15GHZ przy 1.5-1.6V a do testo w zime zapodam z 1.65 i może pujdzie na 3.2GHZ tylko mnie temperatury nadal nie pokoją . może czapka prosta a ta pasta pod spodem słaba jakaś?. :mur: Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez michal-zal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ładny wynik niema co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 ale kurde tempy jakies duże mi sie wydaja a kurat na 3.01GHZ miałem koło 60 stopni tak 54-56 i skakało kurde mam nadzieje ze jak WC wrzuce spadnie o 10stopni, a to prawda że jak Ihs krzywy to spadnie max 3-5 stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja też mam wysokie temperatury. Na 2,7ghz na 1,4v 50-51 stopni...wrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja też mam wysokie temperatury. Na 2,7ghz na 1,4v 50-51 stopni...wrrra jakie chłodzonko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 AC freezer 64 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 AC freezer 64 pro Ja tez to mam i podczas obciążenia w 100 % (SPI 8M) mam maksymalnie 36 stopni... W obudowie dodatkowo 2 wentylki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja tez to mam i podczas obciążenia w 100 % (SPI 8M) mam maksymalnie 36 stopni... W obudowie dodatkowo 2 wentylki. a jakie masz TDP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o to w programie AMD64 TCaseMax to pokazuje 38,2W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o to w programie AMD64 TCaseMax to pokazuje 38,2Wpowiem ci że na poprzednim procu Amd 3000+ E6 i 2.85GHZ i 1.58V w prime miałem 42 stopnie ale duży wetyl pokojwy nawiewał + PLUS freezer 64 pro . a teraz w Stresie przy 3.01GHZ mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) O cholercia sporo, mój ma tylko 300Mhz mniej a powyzej 40 nie wyłazi.... Może pasta jakaś lipna (ja mam to co było na freezerze - MX-1) albo "czapeczka" procka krzywa? Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 O cholercia sporo, mój ma tylko 300Mhz mniej a powyzej 40 nie wyłazi.... Może pasta jakaś lipna (ja mam to co było na freezerze - MX-1) albo "czapeczka" procka krzywa? czapeczka raczej ok narazie nie będe jej się pozbywał, dziś wodne złoże(jak dobrze pujdzie) plus ACS5 pod procek mam nadzieje ze zejde poniżej 50 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No musi ;) nie ma wyboru bo to jakieś śmieszne te temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam, bede niedlugo kupowal Venice 3000(normalnie w sklepie), wiec czy jest jeszcze jakas szansa na trafienie dobrze krecacego sie venice 3000+(2700, ponizej 1,5V)?? Czy te co teraz sa w sklepach to juz najgorsze z mozliwych? Ozanczen do E6 raczej nie ma zadnych, ktore moglibyscie polecic tak?? Oczywiscie nie kupuje dla siebie, ale jak trafie na jakis dobry to coz...raczej juz u mnie zostanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...