av8 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 moj box nigdy nie chodzil szybciej niz 2,5k rpm, zazwyczaj chodzilo kolo 1,2-1,3k rpm, ale ja mam wlaczone regulacje napiecia na plycie 8-12V w zalerznosci od temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 panowie prosze o pomoc chce zmienic ram na 2 giga i nie wiem co zrobic dokupic do tych kosci nastepna pare czy sprzedac i kupic 2 x 1 gb jak to bedzie dzialac na tej plycie procesor musi chodzic na 2,6 tak jak teraz pracuje konfiguracja jak w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Sprzedaj to co masz i kup 2x1GB w dualu Patriota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Tak sie Offtopowo zapytam ile bys wstępnie za te swoje chciał?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Mam pytanie: co wybrać 3000+ czy 3200+? Wielka między nimi jest różnica (nie bierzemy pod uwagę OC). Na razie chodzi mi o defaultowe ustawienia, nie będę podkręcał ze względu na słabiutkie ramy (sig). :( Liczę na rozsądne wypowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Kiedyś: 3000+ - ze względu na cenę (kiedyś była całkiem spora różnica pomiędzy 3000+ a 3200+). Teraz: 3200+ - ze względu na cenę (różnica jest bardzo mała) oraz większy mnożnik niż w 3000+ (10x zamiast 9x) tzn. większe możliwości oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Już się zdecydowałem na 3200+ i znalazłem z Znaku (WAWA) za 304zł Boxa. Jak ktoś tam kupował dajcie znać czy sklep ok. A wawa dlatego ze mam blisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Już się zdecydowałem na 3200+ i znalazłem z Znaku (WAWA) za 304zł Boxa. Jak ktoś tam kupował dajcie znać czy sklep ok. A wawa dlatego ze mam blisko. Sklep jak najbardziej godny polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Bierz 3200+, co do sklepu ZNAK to ma raczej pochlebne opinie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) W Znaku juz kiedyś kupowałem playerkę mp3 MuVo i obsługa na wysokim poziomie. Chodziło mi o części komputerowe i najważniejsze - gwarancja. Słyszałem ze gdzieniegdzie robią niezłe przekręty więc wolałem się upewnić :). Dzięki za opinie. @got3: czy na standardowym biosie na tej płycie co masz można kręcić więcej niż do 274Mhz? Słyszalem ze można i nie trzeba updatować od razu biosa. Edytowane 17 Października 2006 przez sinsx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 @got3: czy na standardowym biosie na tej płycie co masz można kręcić więcej niż do 274Mhz? Słyszalem ze można i nie trzeba updatować od razu biosa. Można spokojnie kręcić, bo blokade HT do 274 MHz miała chyba tylko Dual-Sata II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 No i loozik. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 A nawet jakby miała to coza problem wgrac nowego biosa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Amd Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król Temat o Asrocku jest 2357906[/snapback]Już nikt nie rozmawia i cicho sza. To już jest kompletnie na temat... To nie jest czateria, żeby sobie wszędzie posty nabijać pisząc o wszystkim i o niczym... Edytowane 17 Października 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Już nikt nie rozmawia i cicho sza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Witam, jaka jest zaleznosc w OC Venica, a temperatury jego pracy?? Bo chyba duza, a w FAQ nic nie wspomniano(moze warto?) o tym, wiec do rzeczy. Udalo mi sie osiagnac 2700mhz na HTT300(synchro z pamieciami), a dotychczas uwazalem, ze jest to juz niemozliwe na moim egzemplarzu. Napiecie to ok. 1,66V, ale kto by sie przejmowal napieciami :D Udalo sie po zmianie chlodzenia na BigTyphoon i teraz temp. nie przekracza 42 stopnii, a w sp2004 pelna stabilnosc. Wczesniej(stock cooler) na takich ustawieniach wysypywalo sie po paru minutach i byla to na 100% wina temperatury. Otoz nawet teraz jak wentyl na BT skrece na 600rpm i proc dojdzie do ok. 50 stopnii to sp2004 po paru/nastu minutach sypie bledami, ale po rozkreceniu wentyla na ok. 1200rpm wszystko pieknie smiga :D Moze jest to wina temp. diody, ktora jest u mnie srednio 10 stopnii wyzsza od temp. na czujnikach DFI?? TDP mojego procka wynosi 53 stopnie wiec moze o to wlasnie chodzi, zeby nie przekraczac 53 stopnii na diodzie?? Ogolnie jak jest, tak jest i wazne, ze osiagnalem na procku cos co myslalem, ze juz jest nie do osiagniecia. Niektore osoby tez tu mialy dziwne problemy, wiec warto pomyslec o zmianie stockow i freezerow na cos porzadnego. Pozdrawiam Edytowane 18 Października 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 A wiesz że to całkiem możliwe, może core dostaje dużej temperatury i Sp2004 sypie błędami, robi sie gorąco pod ,,czapką,, i klapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jak na razie to są wyniki mej zabawy w o/c Napięcie ustawione na 1.5, temp. niezbyt ciekawa bo w stresie 48-49 stopni na fryzjerze pro, w idlu 35 ale załozony dopiero wczoraj więc trzeba dac czas pascie by sie wygrzała. Na proco na @2600 na 1,425 w stresie jakies 42-42 stopnie, sie poczeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) wiec warto pomyslec o zmianie stockow i freezerow na cos porzadnego. IMO jest to bezsensowna wymiana, chodzi mi oczywiście o wymienianie freezera na "coś porządnego" - przecież to dobre chłodzenie i do tego Venica spokojnie wystarcza. U mnie lata na tym co w sigu i 5V na wentylku i 38 stopni nie przekracza (tak czujnik "Procesor" jak i dioda) . Dodatkowy wydatek 100-200zł za dodatkowe kilka Mhz to już głupota (moim zdaniem ale niech każdy robi co chce), do tego napięcia 1.6V i więcej to już na bank skracają żywotność procka tego typu. EDIT: Przy fryzjerze wystarcza lekki przewiew w budzi i już temperatura dodatkowo spada, można o pasywnym chłodzeniu wtedy nawet pomyśleć ;) Venice nie wydziela dużo ciepła, na socket A coś takiego by nie przeszło. Co do boxów - tu się zgadzam i całkowicie popieram. Warto wymienić choćby dla zdrowia (słuch ;)). Edytowane 27 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) IMO jest to bezsensowna wymiana, chodzi mi oczywiście o wymienianie freezera na "coś porządnego" - przecież to dobre chłodzenie i do tego Venica spokojnie wystarcza. U mnie lata na tym co w sigu i 5V na wentylku i 38 stopni nie przekracza (tak czujnik "Procesor" jak i dioda) . Dodatkowy wydatek 100-200zł za dodatkowe kilka Mhz to już głupota (moim zdaniem ale niech każdy robi co chce), do tego napięcia 1.6V i więcej to już na bank skracają żywotność procka tego typu. Z tym, ze duzo osob tutaj placze, ze nie moga mimo wyzszych napiec podkrecic itd. a tutaj okazuje sie, ze problemem jest temperatura. U mnie freezer by tego nie pociagnal(na 5V to chyba bym na nim jajecznice zmazyl :lol: ), a ze BT posiadalem juz za czasow bartona to wystraczylo tylko go zamontowac. Choc moze nie warto dla tych 100mhz kupowac nowego chlodzenie, no chyba, ze ktos mysli o ciszy i o zmianie platformy w niedalekiej przyszlosci to mozna sie rzucic na cos naprawde wydajnego. Co do zywotnosci proca to w koncu jest 3 lata gwary, wiec niby czym mam sie przejmowac?? Trzeba korzystac z dobrodziejstw DFI. ps. ten twoj assrock to ma problemy z odczytem temperatur. Taka juz ich przypadlosc. O ile pamietam chodzi o temp. wlasnie diody, ktora powinna byc po prostu wyzsza. Edytowane 27 Października 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 mam zamiar zostawic prime95 torture test, i pojsc sobie do kolegi na 5 godzin, co jak wyskaczy blad, albo zacznie sie bez konca resetowac komputer, pwoeidziedzcie co i jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) "IMO jest to bezsensowna wymiana, chodzi mi oczywiście o wymienianie freezera na "coś porządnego" - przecież to dobre chłodzenie i do tego Venica spokojnie wystarcza. U mnie lata na tym co w sigu i 5V na wentylku i 38 stopni nie przekracza (tak czujnik "Procesor" jak i dioda)" Te 38 stopni to przy jakim taktowaniu i napięciu? Chyba nie przy 2,7GHz i 1,45V w stresie? Bo jak tak to czujnik przekłamuje albo masz Freezera z wbudowanym WC :lol: :wink: Edytowane 11 Listopada 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Czy obecnie warto jeszcze kupić Venice 3000+ 939 czy może lepszym wyborem San Diego 3800+ 939 ? SanDiego ma wyższy mnożnik więc to chyba lepiej ? Czy SD dużo bardziej się grzeje ? Jeśli chodzi o ceny to na allegro prawie identyczne box jak i oem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A nie SanDiego 3700+?? Ja bym brał Sandiego, po pierwsze niewiele więcej sie grzeje niż Venice, ma 1mb cachu, wyższy mnożnik, teoretycznie ładne OC :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Rozważam 939 bo poprostu nie chce tracić pieniążków na wymianie 1gb DDR na 1gb DDR2 :> a ten SD 3700 o ile się nie myle jest najwydajniejszym jednordzeniowym prockiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 a ten SD 3700 o ile się nie myle jest najwydajniejszym jednordzeniowym prockiem? zdaje sie że tak, poprostu ten procek jest bardzo fikuśny i sie będe przymierzał na niego, 1mb cachu, niezłe OC, mnożnik 11x i 2200mhz na stracie i korzystna cena około 310zł czynią z niego niezły kąsek :D Pozdro i sorki za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Rozważam 939 bo poprostu nie chce tracić pieniążków na wymianie 1gb DDR na 1gb DDR2 :> a ten SD 3700 o ile się nie myle jest najwydajniejszym jednordzeniowym prockiem? Pod względem wydajności ( na stockowych taktach) to do Athlona FX-57 (2,8GHz) troszkę mu brakuje :wink: Generalnie to dużo lepszy wybór niż 3000+, lepiej się kręcą, wyższy mnożnik,więcej cachu. Ew. zastanawiałbym się nad selektem A64. Mojego (2,9GHz na 1,5V) za 250 puszczę :wink: Rozważam 939 bo poprostu nie chce tracić pieniążków na wymianie 1gb DDR na 1gb DDR2 :> a ten SD 3700 o ile się nie myle jest najwydajniejszym jednordzeniowym prockiem? Pod względem wydajności ( na stockowych taktach) to do Athlona FX-57 (2,8GHz) troszkę mu brakuje :wink: Generalnie to dużo lepszy wybór niż 3000+, lepiej się kręcą, wyższy mnożnik,więcej cachu. Ew. zastanawiałbym się nad selektem A64. Mojego (2,9GHz na 1,5V) za 250 puszczę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Czy obecnie warto jeszcze kupić Venice 3000+ 939 czy może lepszym wyborem San Diego 3800+ 939 ? SanDiego ma wyższy mnożnik więc to chyba lepiej ? Czy SD dużo bardziej się grzeje ? Jeśli chodzi o ceny to na allegro prawie identyczne box jak i oem. Najbardziej warto SD 3700+ z dorzuceniem lepszego chłodziwa. Przykładowo mój egzemplarz robi na stockowych ustawieniach vcore 1,4v i htt 200 jakieś 22-24 stopnie z wiatrakiem od thermaltake'a silent cat 1500rpm, natomiast stress vcore 1,5v i szyna htt 260 wzwyż nie widziałem nigdy więcej jak 42 stopni przy 2500rpm. Do x2 3800 trzeba nieco dopłacić a wydajność w grach podobna. Myśle, że jest najlepszym prockiem w cenie około 350zł z możliwościami jednojajowca. Ja juz zapewnie nie będę go wymieniał na szybszy model s939 bo nie ma sensu, tylko wskoczę w C2D. BTW z tego co pamiętam San Diego były w wersji 3700+ i 4000+ ale nie 3800+ bo ten był wytwarzany jako Venice na 512kb cache L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 ADA30004BW NBBWE 0612CAC X045047C60795 Pytanie jest oczywiste: Czy ten proc będzie się nadawał do O/C?Chociaż do tych 2400 mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie ma zasady jak się proce kręcą, kwestia szczęścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...