Lanc Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Topic tego tematu to: Amd Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król, Część 2A nie jaka płyta do tego procka jest lepsza i gorsza :| Z takimi pytaniami to do "Co Kupić ?" Prawie jak moderator. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Chodzilo mi ze na 2800 tez sie wiesza w tym samym miejscu a na 2300 windows sie uruchamia normalnie... Widze jednak ze nikt nie jeste w stanie mi pomóc... Taaaaaa zycze powodzenia z kreceniem procka...........Jest kolosalna roznica miedzy 2300 i 2800MHz. Pusc procka stopniowo po jakies 100MHz a nie od razu 500. Mozesz go zabic przez to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Jesli nie masz grafy na AGP to nie bierz asrocza. Po co ci jakas budzetowka?? Mialem to ostanio w rece i niezbyt ciekawie wyglada. Dobra plyta jesli chodzi o cene/jakosc dalej to juz lepiej brac chociazby epoxa. Chyba, ze lubisz sie meczyc z zalosnie niskimi napieciami i tragicznie rozmieszczonymi elementami?? Sorki za offtop ale musze temu panu coś wytłumaczyć, ten asrock to nie żadna budzetówka, ta płyta jest tania, solidna, bardzo dobra do OC i ma świetny chipset, zresztą co bede o tym z tobą gadał jak nie masz bladego pojecia o tej płycie Pozdro <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) no to prawda zle sie zaklada tam radiator bo nb przeszkadza strasznie:/ wie ktoś jak troche chociarz wyciszyć ac 64 pro bo ja mam go ledwie dzien a komp normalnie ja samolot chodzi nie ma mowy o spaniu z włączonym kompem. Edytowane 12 Września 2006 przez MiGoMaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Dzisiaj puściłem swojego Venica na 2700 MHz (300x9) przy napięciu 1,4 V i wywala mi SP2004 po 10 minutach. Wychodzi na to, że max stabilny to 2700 MHz przy 1,45 V tak jak na screenie, którego dalem wcześniej. Może coś zmiana biosu w płycie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 @MiGoMaT Z tego co widze masz VSTE, a ona ma niby w biosie opcje do regulacji speeda wentylatora na procku... A jak nie ma to kup sobie za 10-15zł regulator pentagrama ;) Ja mam i sobie chwalę :) [kupiłem bo mam SATA2, a ona nie ma regulacji fana w biosie :/] @daniel89 Zapuść go jeszcze na 1.425 ;) Zawsze parę % mniej V ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Jutro spróbuje dać mu 1,425, bo dzisiaj mi sie nie chce i napisze jak dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) no mam regulacje obrotow w biosie ale w AC nie ma 4 pina w końcówce przecierz chyba ze poprostu płyta zmniejsza napiecie na wentylator sprawdze dokładnie jak wróce ze szkoły. Sory za of topa:P A i mam problem po podniesieniu v-core proc i tak nie chce duzo więcej iść koło 50mhz i tyle czego tak? zła seria 2565 full stable przy 1.4 a wyżej to 2.6 i raczej nie bardzo chce wiecej iść i dla czego jak za duzo podkrece proca to mi sie system sypie w czym robie bład proca krece asynchronicznie czy musze włączyć jakąś opcje zeby mozna było go krecić bez podnoszenie taktowania sata? czy raczej to nie mozliwe? Edytowane 13 Września 2006 przez MiGoMaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 @MiGoMaT CPU-NB speed w biosie ustawiony na 600 Mhz ?? Kręcenie synchroniczne NIC nie da, a zaszkodzi... Kręci się asynchro !! Czyli PCI ma cały czas 100 Mhz. Zmień timingi ramu / zmień dzielnik ramu ;] Ew włącz flexibity option... Ale z takimi pytaniami to lepiej idź do topicu o tym Asrocku :) Bo to już wykracza poza pytania o proc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGoMaT Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 CPU-NB speed w biosie ustawiony na 600 Mhz ?? TAK Kręcenie synchroniczne NIC nie da, a zaszkodzi... Krece asynchronicznie napisałem:P Zmień timingi ramu / zmień dzielnik ramu ;] zmienione na 133 i timingi na auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Moj ostani wynik: 2000@2800 i to nie bedzie koniec. Licze na 3GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) Niezły wynik.. to na WC tak? W sumie kręcenie na 3200+ jest troche łatwiejsze bo masz mnożnik 10x :-P Edytowane 13 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Wy te proce sobie selekcjonujecie czy po prostu na takie trafiacie?? Ostatnio mialem okazje testowac vienice i wiecej niz z mojego ze siga nie dalo sie wycisnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Niezły wynik.. to na WC tak? W sumie kręcenie na 3200+ jest troche łatwiejsze bo masz mnożnik 10x :-P Tak to na WC z sig'a. Bloczek Sam'a sie bardzo ladnie sprawdza. Procek niedlugo bedzie na sprzedaz. A trafila sie taka sztuka. Czuje ze poleci wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 no mój lata na 2.9GHZ @1.34V 3GHZ @ 1.47V no i 3.12GHZ @1.55V oczywiście stable w prime a pózniej np 3150MHZ nic nie daje zmiana napięcia myślicie że jak zima przyjdzie i woda w WC będzie zimniejsza to może na więcej polecieć? a może kontroler nie wyrabia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Chyba to koniec proca, jak na zmiane napięcia na większą nie reaguje to chyba amen, ale....warto spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 (edytowane) to samo z moim :angry: z 1800mhz na 2666mhz potrzebuje 1,45v. do 2700 potrzebuje juz 1,5v pozniej juz tylko jedna wielka kupa, zmiana napiecia nic nie daje, nie wiem czy to zasilka nie wyrabia czy trafilem na sciane (proc), a szkoda bo zalozylem wc i specjalnie zdjalem ihs'a, poza mniejszymi temp nic mi to nie dalo. ja to mam szczescie, poprzedni proc (athlon xp) to w ogole byl ewenement, podnoszenie napiecia powodowalo ze proc byl coraz mniej stabiliny, a mialem takze wc zalozone. ehh, moze kiedys trafie na fajnego proca Edytowane 13 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 to samo z moim :angry: z 1800mhz na 2666mhz potrzebuje 1,45v. do 2700 potrzebuje juz 1,5v pozniej juz tylko jedna wielka kupa, zmiana napiecia nic nie daje, nie wiem czy to zasilka nie wyrabia czy trafilem na sciane (proc), a szkoda bo zalozylem wc i specjalnie zdjalem ihs'a, poza mniejszymi temp nic mi to nie dalo. ja to mam szczescie, poprzedni proc (athlon xp) to w ogole byl ewenement, podnoszenie napiecia powodowalo ze proc byl coraz mniej stabiliny, a mialem takze wc zalozone. ehh, moze kiedys trafie na fajnego procaa ile dało ci jak pozbyłeś się IHS chodzi mi o tepmy szczególnie stres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 hmm, nie moge Ci tego powiedziec bo nie wiem, jednoczesnie zalozylem wc i zdjalem ihs wiec nie wiem co w jakim stopniu zmniejszylo tempy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) A ja na moim lece na codzień tak jak w podpisie i wywala mi się w 1h w prime <_< z policzeniem 32M Pi nie ma kłopotu i w praktyce też jest OK. Ale mi sie proc trafił :mur: Ciekawe ile pociągnie na codzień na takim napięciu :P Edytowane 14 Września 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Udało mi się z procka stabilnie wyciągnąć tyle: Mam małe problemy z ramkami, nie mogę ich dobrze ustawić (chodzą ponoć na 300MHz) ale coś wykombinuje ;) Za tydzień będzie poniżej 30sec, jak tylko zmienię boxowe chłodzenie na cos lepszego, może w końcu zrobię VMODA :D i lepiej ustawie te G.Skille. Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2006 przez stefanor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Stefanor, piszesz, że udało Ci się stabilnie wyciągnąć ileśtam. SPi1M to w żadnym wypadku nie jest wyznacznik stabilności. Od biedy zapodaj SPi32M albo najlepiej 2h Sprime'a 2004 :) Chcesz puścić GSkille na ponad 300MHz? Powodzenia :D No chyba, że na timingach a'la DDR2 :wink: Edytowane 15 Września 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Haha, czytaj ze zrozumieniem. Gdzie napisałem, że chcę puścić G.Skille na ponad 300MHz? Mi wystarczy 290 :D. A stabilne to znaczy, że na tych ustawieniach przeszedł kilku godzinny test Prime95 i S&M Long Test. A SPI 1M dodałem tylko po to, żeby zobrazować moc jaka drzemie w Asrocku DualSataII. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Aż mnie korci, żeby zrobić moda na płycie na 1.55 V. Ciekawe ile by poszedł mój proc jak na 1,45 leci na 2,7 GHz. Jeszcze spróbuje zmienić bios może to coś pomoże i wycisnę więcej z mojego Venica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Może sie też okazac tak że na 1,5v poleci na 2,8ghz i nawet 1,55v mu nie pomoże, czesto tak jest ale.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 hehe zebys sie nie zdziwil :D moj do 2666mhz potrzebuje 1,45v. zrobilem vmoda zeby wyciagnac wiecej, i dorobilem sie jedynie 34mhz wiecej kosztem 0,05v (lipa), takze teraz mam 2700mhz na 1,50v. dalej juz kaszana, co prawda na 1,55 wyciaga ponad 2850mhz ale prime sie sypie po paru sekundach. pograc sie da ale to loteria, kiedy bedzie reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Znając życie to pewnie tak będzie, ale spróbować zawsze można. 2,83 to wycięgam teraz na 1,45 ale też w SP2004 wywala mi błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyny Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 witam zakupilem san diego 3700+ z takim oznakowaniem ADA3700DKA5CF CCBWE0612CPMW 1440026C60001 ma ktos moze taka wersje? jak tak to prosze opsiac jak sie sprawuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 witam zakupilem san diego 3700+ z takim oznakowaniem ADA3700DKA5CF CCBWE0612CPMW 1440026C60001 ma ktos moze taka wersje? jak tak to prosze opsiac jak sie sprawuje ? - squads / CCBWE 0612CPMW / 250x10 1.6v / Scythe Ninja / DFI Ultra-D 704-2BTA / 2xSP2004 Small FFT ~45min / zipzoomfly.com / (Validation) Źródło [2 post] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A ja na moim lece na codzień tak jak w podpisie i wywala mi się w 1h w prime <_< z policzeniem 32M Pi nie ma kłopotu i w praktyce też jest OK. Ale mi sie proc trafił :mur: Ciekawe ile pociągnie na codzień na takim napięciu :Pa jakie masz temperaturki na tym 300x9 i 1.6V :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...