adrianie Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) 27*C w idle i stres 38*C. Temperatury były troszkę kiedyś większe na tych samych ustawieniach. Zawdzięczam niższe temp o kilka stopni dzięki freezer 64 pro mod mojego wykonania :rolleyes: (dodatkowy wentyl szybko obrotowy 80x80 wyssysający ciepłe powietrze z radiatora + doklejony radiator z góry by zwiększyć powierzchnię oddawania ciepła) B-) Edytowane 15 Września 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) A ja na moim lece na codzień tak jak w podpisie i wywala mi się w 1h w prime <_< z policzeniem 32M Pi nie ma kłopotu i w praktyce też jest OK. Ale mi sie proc trafił :mur: Ciekawe ile pociągnie na codzień na takim napięciu :PZważając na temperatury jakie podaleś i chłodzenie można śmialo stwierdzić że proc dłuuuugo ci jeszcze pociągnie :wink: Edytowane 15 Września 2006 przez Vaakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyc Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Witam, Po roku użytkowania 3000+ wczoraj się zabrałem z nudów za OC i wyszło mi stabilne 2700 (9x300), na 2800 (9x320) niby chodzi ale wychodzi np podczas 3DMarka do pulpitu. Nie wiem przez co to ale już nie chcę mi się dochodzić do tego ;-) Pamięci chodzą na 266MHz (2,5-3-3-7, 2T). Temp nie wiem za bardzo czym sprawdzić, czemu wierzyć. Wg speedfana 4.29 mam procek 48st, a core 38st. a w stresie dochodza te dwie pozycje do 50-55st. Napięcie zostawiłem na auto w biosie ale widzę z cpu-z, że pokazuje 1,5. To chyba tyle ;-) Aha, jeszcze co do C`N`Q. Kiedyś czytałem, że po podkręceniu to nie działa. Coś widzę chyba się zmieniło bo chodzi to normalnie cały czas. Jak nic nie robię spada mi mnożnik na 5x i mam 1500 (5x300). ps. Ile realnie mógłbym wziąć za płytę + procesor (z freezerem) + grafikę + ram? Może jest chętny z Wrocławia? ;-) Sorki za OT. Pozdrawiam, Gyc. Edytowane 16 Września 2006 przez Gyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Odnosnie c'n'q to chyba chodzi, tylko nie u kazdego moze wystarczyc 1,1v do 1500mhz i moze byc zwiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ja na swoim 3000+ wykręconym na 2800mhz mam w stresie po 12 godzinnym katowaniu w prime. Góra 44-45 stopni na Penetagramie Freezone QVC 100CU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) No temperaturka jak na 2800MHz i 12h Prime niczego sobie, choć dałoby sie lepiej B-) Edytowane 16 Września 2006 przez Vaakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 wogóle 12h katowanie proca w prime mija się z celem. 2-3 w zupełności wystarczy żeby nie mieć w praktycznym użytkowaniu komputera zwisa nawet przy 24h użytkowaniu. Oczywiście fajnie jest mieć screena 12h prime :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaakos Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) No czy mija sie z celem to akurat nie był bym pewny w 100% .. mi kiedyś SP2004 walnoł "stooped" na 4h i pare minutek ... 12h to może troche przesada ale 110% pewne że stabilne B-) Edytowane 16 Września 2006 przez Vaakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Ja tam dla pewnosci zawsze zostawialem na nocke i po klopocie. A teraz moj problem: Venice 3000 E6 1,1v 1980 . . . 1,325 - 2340mhz 1,35 - 2385mhz 1,375v - 2403mhz 1,4v - 2448mhz 1,425v 2484mhz 1,45v 2502mhz Sa ta maxymalne stabilne wartosci na danym napieciu. Nie wiem co robie nie tak, czy mozliwe zeby przy tych vcore byla taka mala roznica w mhz ? Jaka opcje wybralibyscie do codziennej pracy, bo nie widze sensu dawac 1.45 zeby miec te 2500, gdzie na 1,375 mam 2400. Czy to moze byc wina zasilki, czy to raczej objawy tragicznego procka ? Mialem robic vmoda na 1,55 ale to chyba niema najmniejszego sensu - jak myslicie ? PS. Nie zalezy mi na markach, chce zeby po prostu wszystko szybko smigalo. Edytowane 16 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ja tam dla pewnosci zawsze zostawialem na nocke i po klopocie. A teraz moj problem: Venice 3000 E6 1,1v 1980 . . . 1,325 - 2340mhz 1,35 - 2385mhz 1,375v - 2403mhz 1,4v - 2448mhz 1,425v 2484mhz 1,45v 2502mhz Sa ta maxymalne stabilne wartosci na danym napieciu. Nie wiem co robie nie tak, czy mozliwe zeby przy tych vcore byla taka mala roznica w mhz ? Jaka opcje wybralibyscie do codziennej pracy, bo nie widze sensu dawac 1.45 zeby miec te 2500, gdzie na 1,375 mam 2400. Czy to moze byc wina zasilki, czy to raczej objawy tragicznego procka ? Mialem robic vmoda na 1,55 ale to chyba niema najmniejszego sensu - jak myslicie ? PS. Nie zalezy mi na markach, chce zeby po prostu wszystko szybko smigalo. Słaby proc po prostu. Podejrzewam, że 2600MHz byłoby stabilne przy 1.55v albo wyzszym...Ja bym wybrał opcję z 1.45v, to jest niskie napięcie, a 2.5ghz to nie takie tragiczne taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Pechowo mi sie trafilo :/ 2200 Mhz max moge zrobic.... chyba ze cos robie zle... pamieci obnizylem na fula i nic, podnioslem napiecie do 1,5 V i tez nic, cool and quiet wylaczone... Czyzby trafil mi sie az taki shit ? (kupowana wersja oem od herkulesa...) Mobo to dfi infinity rs482... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Pechowo mi sie trafilo :/ 2200 Mhz max moge zrobic.... chyba ze cos robie zle... pamieci obnizylem na fula i nic, podnioslem napiecie do 1,5 V i tez nic, cool and quiet wylaczone... Czyzby trafil mi sie az taki shit ? (kupowana wersja oem od herkulesa...) Mobo to dfi infinity rs482... HT x3? Bardzo cięzko trafić taką padake, cos zle robisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 HT x3? Bardzo cięzko trafić taką padake, cos zle robisz... htt jest na razy trzy :/ prosze pomozcie to niemozliwe zebym stracil 250 zl... i do tego kupilem sobie ac 64 pro oraz as 5 oraz mobo dfi... i teraz w d**e moge sobie to wsadzic bo na fsb 245 to by mi wystarczyl boxowy cooler i pasta z silikonem !!!!!!!! JAkbyscie potrzebowali jakis informacji to sluze.. i czekam na jakies wskazowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 E no taka padaka? Venicy bez problemu robią 2400 na 1,4 lub nawet 1,375 a tu nawet 1,5v nie pomaga, twój problem to pewnie kwestia złych ustawień w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 htt jest na razy trzy :/ prosze pomozcie to niemozliwe zebym stracil 250 zl... i do tego kupilem sobie ac 64 pro oraz as 5 oraz mobo dfi... i teraz w d**e moge sobie to wsadzic bo na fsb 245 to by mi wystarczyl boxowy cooler i pasta z silikonem !!!!!!!! JAkbyscie potrzebowali jakis informacji to sluze.. i czekam na jakies wskazowki Az niemozliwe ze taka padaka sie trafila. Zainstaluj clockgen'a i podciagnij w windzie. Jak to nie pomoze to zrob tak: sprawdz tempy (moze za duzo/malo pasty), zle docisniety cooler. Mozliwosci jest sporo. Podaj dokladny config jaki proc zasilka itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Az niemozliwe ze taka padaka sie trafila. Zainstaluj clockgen'a i podciagnij w windzie. Jak to nie pomoze to zrob tak: sprawdz tempy (moze za duzo/malo pasty), zle docisniety cooler. Mozliwosci jest sporo. Podaj dokladny config jaki proc zasilka itp. Temperature mam 31 stopni wiec to nie wina chlodzenia... zasila to modecom mc350 wiec to rowniez nie jego wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Hmm..skoro kupowałes nie dawno to może te ostatnie Venice takie padaki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zaluje, ze zapomnialem popatrzec przed zalozeniemna serie i tydzien.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zaluje, ze zapomnialem popatrzec przed zalozeniemna serie i tydzien.... :/ Seria i tydzień nie ma znaczenia. Jeżeli Twoja płyta umozliwia zmiane "async latency" i "read preamble value" to pozmieniaj te wartości. (w zakładce z timingami pamięci będą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Seria i tydzień nie ma znaczenia. Jeżeli Twoja płyta umozliwia zmiane "async latency" i "read preamble value" to pozmieniaj te wartości. (w zakładce z timingami pamięci będą). mam je powiekszyc zmniejszyc ?> o ile ? watpie zeby byla to wina pamieci bo sa naprwde ustawione na minimum.... Edytowane 17 Września 2006 przez Baz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 mam je powiekszyc zmniejszyc ?> o ile ? watpie zeby byla to wina pamieci bo sa naprwde ustawione na minimum.... No to uwierz. Alphy to nie są konkretnie timingi pamieci tylko kontrolera pamieci w procku...spróbuj ustawic 6ns/8ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 2950MHz @ 1.37V 9h SP2004 3060MHz @ 1.52V real SPI 16MB on WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 2950MHz @ 1.37V 9h SP2004 3060MHz @ 1.52V real SPI 16MB on WC No ladne wyniczki!!!! Gratulacje!!!!! Procek jak sadze to selekt czy tak po prostu zakupiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Ładnie ładnie ale ty masz selekta, co innego jakbyś kupił w ciemno :wink: Procek jak sadze to selekt czy tak po prostu zakupiony? selekt :wink: Edytowane 17 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Ładnie ładnie ale ty masz selekta, co innego jakbyś kupił w ciemno :wink: selekt :wink: Hehe no to wszystko wyjasnia :D Ja na swojego procka nie narzekam nie jest zle, oczywiscie pisze tu o 3200+ bo x2 jeszcze "dziewiczy" jest. :cry: Niech tylko dostane mobo z serwisu to na bank go pomecze :] Edytowane 17 Września 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) bo x2 jeszcze "dziewiczy" jest. icon_cry.gif Niech tylko dostane mobo z serwisu to na bank go pomecze :] Nie zostaw na nim suchej nitki!! :twisted: bo widze że to Toledo więc żal by było go nie ,,ocować,, :-P EDIT: Sorki za offtop ale sie zapytac musze, jak nakładacie paste na swoje Venicy?? Rozsmarowujecie je np. ,,kartą kredytową,, czy metodą ,,ziarnka ryżu,,?? Edytowane 17 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Sorki za offtop ale sie zapytac musze, jak nakładacie paste na swoje Venicy?? Rozsmarowujecie je np. ,,kartą kredytową,, czy metodą ,,ziarnka ryżu,,?? Ja rozsmarowuje metodą "ziarnka ryżu", gdyż według mnie tak jest dokładniej. Edytowane 17 Września 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Najdokładniej czyt. docisk radiatora sam sobie rozprowadzi paste tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Najdokładniej czyt. docisk radiatora sam sobie rozprowadzi paste tak? Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Ok thx za info i sorki za offtop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...