Skocz do zawartości
Kosiarz_1987

Amd Venice 3000+ Umarł Król, Niech Żyje Król

Rekomendowane odpowiedzi

Moj venice 3000+ dh-e6 robi sobie 9x270(2430) na 1.4v. Po 275 bledy wylatuja a potraktowanie go wiekrzym napieciem nic nie daje. A voltmoda nie bede teraz robil.

A czytałeś mojego posta wyżej? Mam to samo co ty. Wyższe napięcie i nie wstaje. C&Q jak wyłącze to też nie wstaje :blink:. Dziwny typ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem napięcie na MoBo o wartości 1.55V a CPU-Z pokazuje 1.6V co mi sie średnio podoba.Czemu mam wierzyć?

Miernikowi tylko takiemu normalnemu... u mnie tez podobno mam skoki 0.050v(odczyt z mobo) a tak naprawde żadych nie ma ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Mój kumpel kupił sobie ostatnio nowego kompa a w tym polecanego mu przeze mnie Athlona 64+ 3000+. Cieszę się bardzo że ja brałem mojego w lecie - teraz to sam shit, procek nie daje rady na 2,6Ghz nawet na 1.7V (płyta gigabyte). Mój z taką płytą... ehhh... fajne by to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel kupił sobie ostatnio nowego kompa a w tym polecanego mu przeze mnie Athlona 64+ 3000+. Cieszę się bardzo że ja brałem mojego w lecie - teraz to sam shit, procek nie daje rady na 2,6Ghz nawet na 1.7V (płyta gigabyte). Mój z taką płytą... ehhh... fajne by to było.

No ja mam taki sam shit :mur: Tylko że ja swojego brałem rok temu i nie wiedziałem że te E6 ogólnie są w większości padakami.U mnie 2.6ghz tez jest nie do osiągnięcia.Pchanie sie teraz w 3000+ na E6 jest IMO bezsensowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde no!! Proboje wykrecic swojego maksymalnie ale trafilem na cos strasznie dziwnego... nie moge przekroczyc granicy 2900 MHz jezeli mam w biosie ustawione 290 i wieksze htt - po prostu wiecej sie nie chce ustawic i w windowsie jest 2900, co z tego ze nawet bios mi pokazuje dajmy na to htt 300 (na poscie) jak w windzie znowu 2900... :? A jak dalem w biosie 285x10 i pozniej clockgenem z windzie juz to doszedlem do "w miare stabilnego" :lol: (spi 2M) poziomu 3012 (301x10 + ram na 400) Ale to chyba wina tej wa**nej mobo :angry: A pomieci + mobo to juz totalna porazka, na dzielniku 133 dochodza do swojego kresu (200) a na 100 w ogole posta nie przechodzi :lol: I jak tu krecic w takich warunkach... dobrze ze przynajmniej na polu zimno bo mazna lepiej proca chlodzic :lol:

Edit: Heheh znalazlem programik systool co sam "podkreca" :wink: Patrzcie jaki bobol (bo bylo 2900 ustawione z biosu) http://img413.imageshack.us/my.php?image=3200kv4.jpg

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój Venice 3000+ E6 robi stabilnie 2,7 GHz (300x9) na napięciu 1,5 V, a przy podniesieniu napięcia do 1,6 V udało mi się osiągnąć prawie 2,8 GHz :-P i to na płycie MSI K8N Neo4-FI, która zdaniem niektórych nie nadaje się do wysokiego oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam taki sam shit :mur: Tylko że ja swojego brałem rok temu i nie wiedziałem że te E6 ogólnie są w większości padakami.U mnie 2.6ghz tez jest nie do osiągnięcia.Pchanie sie teraz w 3000+ na E6 jest IMO bezsensowne.

E6 0615 nie sa złe :P co moze kilku ludzi potwierdzic ja tez :D 2700 przy 1.51V nic nie normalnego przy boxie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam :D Aha rozwiazalem swoj problem - wylaczylem kompa (nawet z pradu) na 10 minut, po tym juz mam 300 htt. Narazie liczy sp2004 na 3003 MHz napiecie z biosu 1,55 a wg cpuz 1,584- 1,600 :twisted: . Okno otwarte :lol:

Nice ja mojego wygrzewałem i doszedłem do 2800Mhz przy 1.6V ale musiałem zmodowac wicherek bo oryginał nie dał rady :D 120mm to jest to... a FC to inna bajka...tylko ciekawe ze mam mur na 3000 mhz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytałeś mojego posta wyżej? Mam to samo co ty. Wyższe napięcie i nie wstaje. C&Q jak wyłącze to też nie wstaje :blink:. Dziwny typ.

Heh to widzę że macie podobnie jak u mnie. Ja na co dzień też mam 9x270 ,bo jak dam wyżej to po jakiejś godzinie w sp wywala błędy lub się restartuje podczas grania.... Ale ja mam troszkę gorzej ,bo pamięci mam na 133 :mur: Jak dam na 166 to już zwiecha . Myślę że pamięci się nie nadają do O/C i zbieram na coś lepszego 2x1 GB. Napięcie dałem 1.45 v ,ale przy 1.4 też śmiga elegancko. Za to jak dam 1.55 to już zwiecha :( Także bariery 270 nie idzie przebić. Próbowałem HTT na 2.5 ,pamięci na 100 i nic :| Albo winda się nie ładuję ,albo się wiesza zaraz przy starcie. Źle trafiłem chyba z tym procem :|

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bałtyk to chyba zimny o tej porze roku ? :mur:

Dobrze myślisz, tylko nie E6, ale E4 :]

OT

Heh...pisałem posta i nie patrząc poprawiłem z biegu podkreślenia :lol2: A Bałtyk?żebyś wiedział że zimny!! :lol:

Oczywiście że E4-mam już dosyć E6.Na allegro są 4000+ E4 w przystępnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wlasnie wyzylowalem 277x9. przeszedl 2x 2mln Pi. Zobaczymy jak prime pokona. Na 278 juz non equal walil w pi.A napiecie nei podnosilem bo mi nie dawlo nic przy 280 te 1,45v. Moze 1,5v by dalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wlasnie wyzylowalem 277x9. przeszedl 2x 2mln Pi. Zobaczymy jak prime pokona. Na 278 juz non equal walil w pi.A napiecie nei podnosilem bo mi nie dawlo nic przy 280 te 1,45v. Moze 1,5v by dalo.

A jednak magiczna bariera stabilnosci to 270x9.

A poweidz mi 305x9 przechodzi superpi, a potem prime95 ? jak nei to sobei mozesz wsadzic. Tu chodzi o Stabilne podkrecenie. neistabilene to tez moglbym dac winda by sie uruchomila, ale jakby sie cos mocniejszego wlaczylo to bsod.

A zpomnialem mial ktos E6 co robil 9x270 na 1.40v ? I jak go potraktowal wiecej to ile mu sie udalo. Bo nei wiem czy sens voltmoda jest robic.

Edytowane przez Ruonim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zpomnialem mial ktos E6 co robil 9x270 na 1.40v ? I jak go potraktowal wiecej to ile mu sie udalo. Bo nei wiem czy sens voltmoda jest robic.

aktualnie pracuje na venice a64 3000+ E6 9x290 pamięci ida na 145 w dualu v core 1.4 v

temperatury 40 a w stresie ok 50 stopni plyta Asus A8r-mvp pamieci 2x 512 (400 2T 2-2-2-5)

no name zasilka 350W Ibox( wiem ze lekka przesada robic oc na takim zasilaczu )....komp uruchamia sie na 300x9 napiecie zwieszone do 1.5v widows sie ładuje ale próba puszczenia benchmarku kończy sie restartem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie, moj venice 3200+ chodzil przez jakies 2 miechy na 2,5 Ghz z napieciem 1.64v, niedawno zaczelo cos sie dziac a mianowicie po kilu minutach grania w AA czy Carbona wyskakiwaly mi bledy i wyrzucalo mnie do windowsa. myslalem ze to grafa a sie okazalo po sprawdzeniu super pi ze proc robi bledy... dalem mu jeszcze wieksze napiecie tj 1.66v i tez bledy, super pi 16m doszedl do 3 petli... teraz mam 2,3 Ghz na 1,52v i wszystko stabilne... myslicie ze przez tak duze napiecie ktore zarzucilem mu na poczatku moglo w czasie 2 miesiecy cos sie stac z procem???;/ Oszczedzac go teraz lepiej czy szukac czegos nowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakiś ciekawy sposób jak ugotować procesor? Zmieniłem Tytanka na AS5 i chciałem przeprowadzić lekki stress testing ;f

1.64v (średnia z everesta) 343.6x8 - 2920Mhz

Max temp to 61 przy włączonym spi32m i prime ustawionym na max heat. Coolerek to jakies igloo 7200 light dokupiony na szybko do traya.

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi