Kwazor Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jak chcesz "ugotowac " proca to wyłacz mu wentyl :P A jesli wygrzac to temperatura jest nawet ok ja miałem 70 jak pasty wogole niedałem by wygrzac proca.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) na pasywnym w idlu niepodkręcony 40*, a podkręcony 47 :) Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Po 5h testu Prime95 procek wydaje sie byc w miare stabilny ale odpaliłem tak dla pewności SP2004 i mi wywalił bład juz po 5 minutach :mur: O co kaman?? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Odpal Orthos'a - nowa wersja SP2004 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) chodzi o to że w prime nie masz wyboru testu i lecą wszystkie, bodajże najpierw te, które w sp2004 zaliczane są pod RAM test. Po co mu orthos na 1 rdzeń?? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) chodzi o to że w prime nie masz wyboru testu i lecą wszystkie, bodajże najpierw te, które w sp2004 zaliczane są pod RAM test. Po co mu orthos na 1 rdzeń?? Dzwine troche :huh: Zostawie go na 12h bądź 24h i zobaczymy.Jesli Prime nie wywali błędu to uznam ze jest stabilny a SP2004 wykasuje z dysku.Jeszcze wyjdzie ze na Prime ciągnie do 2.7Ghz a na SP2004 2.5 :lol2: Update:Wersja 24.14 Prime95 umożliwia wybór testu :wink: Edytowane 5 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_pl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Witam! Chcialem sie dowiedziec co dzieje sie z moim procesorem (albo programem)... problem jest taki ze przy obciazeniu kompa przez prime95 SpeedFan wyswietla jako temperature proca 85-90st C... procesor jak w temacie podkrecony na 9x261 (2349MHz) na 1.4V a chlodzenie mam BOXowe... I jeszcze jedno pytanie: jak moge zmienic czestotliwosc HT? nie widze nigdzie w biosie w moim Abicie AX8 takiej opcji... tylko napiecie na HT... Edytowane 5 Stycznia 2007 przez przemo_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jakie obroty ma ten BOX ? Jakie napięcie na procku ? Buda wentylowana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_pl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 1. BOX ma jakies 3000 obrotow 2. Vcore: 1,4V 3. buda nie wentylowana ale otwarta caly czas... A co z tym HT? Bo slyszalem gdzies ze ustawiac trzeba ponizej 1000MHZ a ja mam 1044MHz bo sie podkreca razem z FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxic Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam mam pytanie do was czy opłaca sie wymienić athlona 3500+ na 3200+ bo mam taka mozliwośc, max w moim 3500+ to 2650mhz a w tamtym 3200, 2600mhz idzie bez problemu mozna i wiecej wycisnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam mam pytanie do was czy opłaca sie wymienić athlona 3500+ na 3200+ bo mam taka mozliwośc, max w moim 3500+ to 2650mhz a w tamtym 3200, 2600mhz idzie bez problemu mozna i wiecej wycisnąć Na to wychodzi ze twój robi wiecje od tego 3200 + (gdzie tu logika :P ) juz wolał bym zostac na tym 3500 bo ja kbedziesz go sprzedawał to jednak wiecej dostaniesz niz za 3200 suuper sie kręcącego ( no klient który nie wie co to O/C ) Myslisz ze 100 do 200Mhz wiecje za rdzeniu duzo ci da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxic Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No a jesli ten 3200 więcej wyciagnie bo po wyzej 2600mhz nie był jeszcze testowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No a jesli ten 3200 więcej wyciagnie bo po wyzej 2600mhz nie był jeszcze testowany Napisałes ze a w tamtym 3200, 2600mhz idzie bez problemu mozna i wiecej wycisnąć Wiec nie wiesz ile moze dac z siebie i przy jakim napieciu.. jesli 2700 1.5V to bym sie zastanawiał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxic Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Napisałes ze Wiec nie wiesz ile moze dac z siebie i przy jakim napieciu.. jesli 2700 1.5V to bym sie zastanawiał.. No niewiem ale bede go testował na razie na standardowym napięciu dociagną do 2600 dalej nie był kręcony ale mysle ze wyciągnie więcej, za to ten moj athlon 3500 vcore 1,55 max to 2650mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam, poszukuje porady na mój komplet z podpisu. 3000+ nie chce pójść więcej niż 2000MHz STABILNIE, max idzie do 2,2G ale zaraz wywala błędy z super pi, są zwiechy i problemy ogólnie, pamięci jak obniżam to też nic nie daje, np. przy 2,2GHz ustawienia wyglądają tak: HTT 245MHz mnożnik x9 mobo x4/x3 (tak zwiechy i tak zwiechy) napięcia 1,4-1,45V (i tak zwiechy) C'n'Q off buda wentylowana ram oczywiście odpowiednio obniżony do 166/2T I to powyżej jest niestabilne niestety, jedyne co przechodzi super pi 32M / sp2004 ponad godzinę to 2025MHz (9*225), ram nieobniżany, mobo x4/nawet x5, napięcie 1,4V. Czy poradzicie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No niewiem ale bede go testował na razie na standardowym napięciu dociagną do 2600 dalej nie był kręcony ale mysle ze wyciągnie więcej, za to ten moj athlon 3500 vcore 1,55 max to 2650mhz Jeżeli ten 3200+ robi 2.6GHz @ def to na max 1.5v powinien zrobić 2.7ghz (przewaznie tak jest, choc czasem mogą sie zdarzyc jakies wyjątki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam, poszukuje porady na mój komplet z podpisu. 3000+ nie chce pójść więcej niż 2000MHz STABILNIE, max idzie do 2,2G ale zaraz wywala błędy z super pi, są zwiechy i problemy ogólnie, pamięci jak obniżam to też nic nie daje, np. przy 2,2GHz ustawienia wyglądają tak: HTT 245MHz mnożnik x9 mobo x4/x3 (tak zwiechy i tak zwiechy) napięcia 1,4-1,45V (i tak zwiechy) C'n'Q off buda wentylowana ram oczywiście odpowiednio obniżony do 166/2T I to powyżej jest niestabilne niestety, jedyne co przechodzi super pi 32M / sp2004 ponad godzinę to 2025MHz (9*225), ram nieobniżany, mobo x4/nawet x5, napięcie 1,4V. Czy poradzicie coś? Jezeli zwiekszanie napiecia na cpu nie maja najmniejszego wplywu na stabilnosc to moze winna jest mobo? Sprawdzales jakie htt wyciaga? Sproboj podniesc napiecie chipsetu. Nie wydaje mi sie zeby proc byl az taka padaka co robi 2050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarods Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tez wydaje mi sie ze moze byc to kwestia plyty glownej ...albo zjedz pamiatkami tak jak ja to zrobilem ...a co sadzicie o tym ...szczególnie chodzi mi o temp. mobo oraz odczyt z pamięci czy Everest czasami nie oszukuje? no i to ht ponad 1kilo ...dziwne tak jakoś http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4f338c94d6202d3c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 HT masz na 4x a pamieci chyba troche szybciej tez by daly rade :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam! Zaczynam zabawę w podkrecanie. Oto co udało mi się uzyskac za 1 razem: 2000@2400 10x240, 5:6, DDR333@DDR400 HT=4x240=960 3-3-3-8 2T 200MHZ Vcore1.47-1.49 Cooler BOX Wiem, że dla maniaków to pestka, ale na początek jestem zadowolony. Q. Jaka jest maksymalna dopuszczalna temp ? A. Najlepiej nie przekraczać 50 max 55stC w stresie, osobiście zalecam trzymać się poniżej 50stC. I teraz mam pytanie. Czy chodzi o max 55stC którą podaje tzw. dioda procesora czy tzw. temperatura procesora. W evereście są takie 2 pomiary: temperatura diody procesora jest zawsze wyzsza o 4stC od temperatury procesora. Co więcej mam kolejna watpliwość. Wg specyfikacji AMD: http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/de...n=ADA3200DAA4BW procesor ma max 49stC - 65stC. O co chodzi z tymi widłkami?! Czy max nie powinien być oznaczony jednym konkretnym progiem a nie zakresem? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 dzis oskalpowałem mojego athlon-ika no i uzyskałem ok 10stopni w stresie mniej, jeszcze sie musi wygrzac artcic silver 5, mam nadzieje ze bedzie wszystko wporządku :) i jeszcze bym go pomęczył troche OC tylko kurde płyta mnie troche blokuje narazie mama fsb 311mhz powyżej zaczynają sie problemy juz :/ . macie jakieś pomysły moze jakiś vmod na chipset ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 W kontekscie mojego pytania kilka schodów wyżej to podnoszenie napięcia na chipsecie też nic nie dało, za nic w świecie nie pójdzie mi więcej niż 9*225 stabilnie i 9*245 super niestabilnie :( pewnie to wina mobo ale dziwi mnie fakt że ludzie z tą mobo mają w podpisie często @2400MHz i więcej a u mnie ni chu chu... A słuchajcie postanowiłem pójść w drugą stronę, zniżyłem napięcie procesora do 1,35v a później do 1,3V (przy stabilnym 2025MHz) i jestem w trakcie testów na sp2004/super pi. Na 1,35v żadnych problemów ze stabilnością a 1,3v właśnie testuję super pi 32M, co najlepsze - temp w stresie i bez stresu znacznie spadła przy niższym napięciu, powiedzcie jaki to zaniżone nap. ma wpływ na sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nic się nie stanie na zaniżonym napięciu. Tylko nie zniżaj poniżej 1.1v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacol Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 W kontekscie mojego pytania kilka schodów wyżej to podnoszenie napięcia na chipsecie też nic nie dało, za nic w świecie nie pójdzie mi więcej niż 9*225 stabilnie i 9*245 super niestabilnie pewnie to wina mobo ale dziwi mnie fakt że ludzie z tą mobo mają w podpisie często @2400MHz i więcej a u mnie ni chu chu... A słuchajcie postanowiłem pójść w drugą stronę, zniżyłem napięcie procesora do 1,35v a później do 1,3V (przy stabilnym 2025MHz) i jestem w trakcie testów na sp2004/super pi. Na 1,35v żadnych problemów ze stabilnością a 1,3v właśnie testuję super pi 32M, co najlepsze - temp w stresie i bez stresu znacznie spadła przy niższym napięciu, powiedzcie jaki to zaniżone nap. ma wpływ na sprzęt? Ja mam tą samą płytę i chodzi mi stabilnie na 9*300 Mhz :) Może trafiłeś na kiepskiego proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 *Lanc A czy napięcie 1,2V/2GHz mimo stabilności nie spowoduje niespodzianych zwiech/freezów i tym podobnych zjaw? *wacol :) zlituj się :) 9x300... jaki masz bios na tej mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jezeli cos nazywamy stabilnym to znaczy ze nie powoduje niespodziewanych zwiechow freezow :wink: To ze proc potrafi na def pracowac z bardzo niskim napieciem z drugiej strony swiadczy o prawdopodobnym wysokim potencjale oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_pl Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Hej. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie chłodzenia CPU... BOX mi nie wystarcza (oczywiste chyba przy OC)... Zastanawiałem się nad zmianą na coś wydajniejszego... Co polecilibyście w umiarkowanej cenie? tak ok. 100zł.. I może wie ktoś jak w Abicie AX8 zmienić częstotliwość HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Kup poprostu Freezera64 Pro za 60zł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_pl Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 A cały jest miedziany? Jak wycisnales ze swojego tyle na boxie? moj juz przy 2400 wywala bledy w prime95 albo sie calkowicie wylacza.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie jest miedziany ale ma bardzo dobrą wydajność, niekiedy lepsza niż drogie konstrukcje, heh 2,5ghz to raczej przeciętny wynik :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...