DRuMah Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Witam. Chcialem sie dowiedziec, jaka tania plyte obecnie najlepiej kupic na s939 z dobrym o/c. Najlepiej z SATA II (NF4 Ultra/SLI). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Witam. Chcialem sie dowiedziec, jaka tania plyte obecnie najlepiej kupic na s939 z dobrym o/c. Najlepiej z SATA II (NF4 Ultra/SLI). Pozdro. Co rozumiesz przez tania, dla jednych będzie to 600zł, dla drugich 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 z dobrym oc to epox albo dfi ultra d ale jak dla ciebie 250 zl to drogi to tylko uzywki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Napisz właśnie ile masz kasy. Wiadomo, że dobry byłby Epox albo DFI. A jak masz mniej kasy to Asrock Dual SataII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Epox 9NPA Ultra. Wg mnie niedroga - za około 300zł można znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Asrock Dual Sata II/Epox 9NPA Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a ta nowa rewizja epoxa sie jeszcze nadaje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Nie no dla mnie tani tzn do 300 zł. W grę wchodzi też sprzęt używany. Asrock niby ok, ale jakos nie moge sie przelamac do ULi, wole sprawdzone rozwiazania nVidii. A z tym Epoxem o przyznam szczerze, że mnie zdziwiliście- miałem do czynienia z kilkoma na socket A i niezbyt milo wspominam ta wspolprace ;/ BTW. Dla kogo 600 zł za mobo to tanio? :o Pzdr. EDIT: A co myslicie o ASUS A8N-E? Nadaje sie do o/c? Podobaja mi sie jej parametry, poza tym calkiem niedrogo mozna ja wyrwac na Allegro. Edytowane 30 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Epox 9NPA3 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Nie no dla mnie tani tzn do 300 zł. W grę wchodzi też sprzęt używany. Asrock niby ok, ale jakos nie moge sie przelamac do ULi, wole sprawdzone rozwiazania nVidii. A z tym Epoxem o przyznam szczerze, że mnie zdziwiliście- miałem do czynienia z kilkoma na socket A i niezbyt milo wspominam ta wspolprace ;/ BTW. Dla kogo 600 zł za mobo to tanio? :o Pzdr. Bierz Epox EP-9NPA3 lub jak znajdziesz to EP-9NPA+Ultra ale te Epox'y kosztuja lekko ponad 300zł, ale warto troche dopłacić. Są ludzie dla których 600zł za MoBo to mało ... Edytowane 30 Maja 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_0304 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Bierz Epox EP-9NPA3 lub jak znajdziesz to EP-9NPA+Ultra ale te Epox'y kosztuja lekko ponad 300zł, ale warto troche dopłacić. Są ludzie dla których 600zł za MoBo to mało ... Popieram Maciaga za male pieniadze to najlepszy bedzie epox chyba ze znajdziesz 500zł to dfi ultra-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ... A co myslicie o ASUS A8N-E? Nadaje sie do o/c? Podobaja mi sie jej parametry, poza tym calkiem niedrogo mozna ja wyrwac na Allegro. Mam i odradziłbym ją tylko wrogowi :) Pod względem ogólnym - wszystko co potrzebne - jest :!: Co do O/C - prędzej zatrzyma się procek niż płyta ;) Można by się przyczepić w zasadzie do trzech spraw mało dzielników pamięci nie można ustawić napięcia NB dość głośny cooler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Mam i odradziłbym ją tylko wrogowi :) Pod względem ogólnym - wszystko co potrzebne - jest :!: Co do O/C - prędzej zatrzyma się procek niż płyta ;) Można by się przyczepić w zasadzie do trzech spraw mało dzielników pamięci nie można ustawić napięcia NB dość głośny cooler Podoba mi sie tak odpowiedz :D Z dzielnikami sobie poradze- jak np pamiec pojdzie na 432 zmiast 437 to sie nie zalamie ;] Co do napiecia na NB- do czego to sie przyda? A jesli nawet, to nie ma jakiegos v-moda na to? ;] Cooler to dla mnei tez nie problem. Co do Epoxow- na allegro nie ma ;;/ Dzieki. Edytowane 30 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Na allegro może nie ma, ale na apollo.pl są. 9NPA3 Ultra 302zł:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ... Co do napiecia na NB- do czego to sie przyda? A jesli nawet, to nie ma jakiegos v-moda na to? ;] ... Na platformie K8 masz coś takiego jak HyperTransport. W lepszych płytach głównych nominalnie jest mnożnik 5x co daje 1GHz (mnożysz przez HTT procka). Abyś nie odczuł spadku wydajności, powinieneś nie zjeżdżać z nim poniżej 3x (z czego wynika, że maksymalne HTT procka może wynieść 333MHz). Jak wynika z pierwszej zasady podkręcania vENiZE'a - im wyższe napięcie, tym lepsze O/C ;) Podsumowując - jeśli nie kupujesz procka selekta - nie potrzebujesz możliwości zmiany napięcia mostka pn, bo i tak proc nie pójdzie na HTT >333MHz. W przeciwnym wypadku zastosuj analogię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ja też moge polecić A8N-E :) ale jeszcze jednaa wade : nie pracuje ze wszystkimi kościami ram (działa niestabilnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ja też moge polecić A8N-E :) ale jeszcze jednaa wade : nie pracuje ze wszystkimi kościami ram (działa niestabilnie) I prawidłowo - trzeba się przeciwstawiać monopolowi DFI i Epoksa ;) PS. Nie wiem z jakimi kościami miałeś problemy, ale TwinMosy, Apacery i GoodRAMy (chociaż tutaj są różne kości) działają bezproblemowo. A jak ktoś kupuje A8N-E to raczej pamięci też weźmie tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Mam podobny dylemat a znalazlem TO .Cena Ok tylko prosze o jakies opinie. Proc bedzie raczej selekt 2.7 -2.8 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) I prawidłowo - trzeba się przeciwstawiać monopolowi DFI i Epoksa ;) PS. Nie wiem z jakimi kościami miałeś problemy, ale TwinMosy, Apacery i GoodRAMy (chociaż tutaj są różne kości) działają bezproblemowo. A jak ktoś kupuje A8N-E to raczej pamięci też weźmie tańsze. Czekają już Patrioty LLk na o/c ;] Więc obsługa pamięci jest dość istotna. A coś takiego? http://proline.pl/shop.php?prodid=ASUS+A8R-MVP Edytowane 30 Maja 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 DFI Infinity s.939 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 A czy ktoś pchał Patrioty LLK na tego Asusa? Jakby dzialaly i ladnie sie krecily to zakup bylby przsadzony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Nie słyszałem o problemach z Patriotami (tzn. na pewno działają z KH) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...