Skocz do zawartości
Maks!

Jaki Tuner Tv?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym niedługo kupić jakiś tuner TV, mam monitor LVD 19" i zależy mi przede wszystkim na wysokiej jakości obrazu. Powinno być radio, pilot no i w przystępnej cenie. Znalazłem narazie takie coś: Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert Co o tym myślicie? Chyba, że coś tańszego i z allegro, 200zł na kartę TV to chyba sporo?

Może lepszy by był PROLINK PLAY TV PRO ULTRA FM? albo

PROLINK PLAY TV PRO2?

Edytowane przez Maks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten tuner (Leadtek) już od 2 lat i nie narzekam. Miał tylko problemy z SbAudigy SE. Obraz super dzwięk też. Zero szumów jakiś zakłóceń. Troche problemów z oprogramowaniem ale nie przeszkadzających w użytkowaniu. Polecam. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z oprogramowaniem "nie do konca legalnym" na takich tunerach??

zastanawiam sie czy słonko moze na nich zaświecić jak to ktos sprytnie nazwał :]

oczywiscie nie pytam o szczegoly, tylko o to czy istniaje taka mozliwosc jesli mam antene satelitarną...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z oprogramowaniem "nie do konca legalnym" na takich tunerach??

zastanawiam sie czy słonko moze na nich zaświecić jak to ktos sprytnie nazwał :]

oczywiscie nie pytam o szczegoly, tylko o to czy istniaje taka mozliwosc jesli mam antene satelitarną...

pozdrawiam

Niestety Leadtek WinFast 2000XP Expert nie ma tunera cyfrowego więc satelita odpada, ale kablówke podłączysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tunery kompatybilne z vistą dzięki wszechobecnemu drm przesyłają dźwięk skrycie poprzez pci zazwyczaj dzięki microsoftowemu wtrącaniu się w "konstrukcje" tunerów nie trzeba ich już łączyć kabelkami aux czy też zewnętrznymi jack-jack ale w starszych trzeba zajrzeć na www producenta

nowsza wersja sterowników może pomijać kabel w transmisji dźwięku nawet jeśli starsze wymagały go fizycznie

jeśli jednak nie ma możliwości puszczenia audio sterami możesz wymienić jedną wtyczkę kabelka audio od cdromu wtykiem jack i wepchnąć to do wejście liniowego dźwiękówki

play tv pro 2 nie polecam strasznie żarłoczny na energie i mocno sie grzeje do tego kiepskie sterowniki (albo dobry obraz albo dźwięk i strojenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi