THEJAJO Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Da sie to jakos ustawic w XP SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 każde okno da sie ustawić przezroczyste... jeśli masz karte GF to w jej opcjach jest desktop menager, który należy włączyć .. a potem dodać sobie skrót klawiaturowy np Lalt+w - ustaw przezroczyste.. kiedyś z tego korzystałem jak maiłem za mało miejsca na pulpicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 A jak nie mam GF. W opisie jest moj sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 no widzisz.. nie zwróciłem uwagi :oops: Ja widziałem jeszcze kilka różnych pluginów, np do astona, do Total Commandera bodajże które pozwalają robić okna przezroczystymi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Przezroczyte okna można zrobić: www.totalidea.de TweakXP posiada taki moduł, na w/w stronie jest też oddzielna aplikacja do robienia transparentnych okien. Na średnio wydajnym sprzęcie przy kilku otwartych oknach i nie dużej ilości RAM'u potrafi nieźle przyciąć. Można też regulować stopnie przezroczystości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Zwykłe okna mozna. CMD.exe sie nie daje ustawic jako przezroczysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 To kiszka! O_o A jakbym sobie jakiegos shell'a zainstalowal? http://shells.loose-screws.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 a moze przesiadka na linuksa i zainstalowanie xgl ? Jesli chcesz miec przezroczystosci i rozne bajery, to naprawde polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zastanawialem sie na Ubuntu ale to nie o to w tym chodzi zeby przechodzic na LinuX'a. W momencie przejscia na pingwinka trace mozliwosci z Windy jak np. gry a emulacja mi sie nie widzi. Poprostu za bardzo sie przyzwyczailem do XP i zmiana systemu za duzo by mnie kosztowala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na średnio wydajnym sprzęcie przy kilku otwartych oknach i nie dużej ilości RAM'u potrafi nieźle przyciąć.mi na tualatinie 1GHz, z aston-shellem onboard jak ustawiłem z 10 okien przezroczystych to chodziło płynniej niż na nieprzezroczystych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Moj stary sprzet to: ABiT ST6 Celereon Copermine 1000@10x120 MHz 2x256 MB NoName PC133 GF MX 400 64 MB TvOuT Myslicie ze na tym sie nie bedzie cielo? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 a jak myslisz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 a jak myslisz :lol:Mysle ze nie skoro PelzaKowi nie tnie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) nie cięło!... :] Nie umniejszajmy mojemu nowemu amd64 :D A w caleronie miałem 256 ramu ale to był tualatin... zatem o osiągach zwykłego pentiuma 3 :) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wracajac do tematu zaden shell na to nie pozwala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 a tak często używasz konsoli i musisz mieć przezroczystą ze shela bedizesz zmieniał? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 a tak często używasz konsoli i musisz mieć przezroczystą ze shela bedizesz zmieniał? :)Moze nie 'az tak czesto' ale czasem. W sumie to moglbym sobie zrobic wszystkie okienka nieco przezroczyste. Chyba wezme sobie ktoregos shella i potestuje. ;) Ogolnie to myslalem ze jest jakas opcja np. w rejestrze po ktorej uaktywnieniu bede mogl sterowac przezroczystoscia okienek. Ale widze ze nikt na ten temat nic nie napisal wiec pewnie nie ma. Gf niestety nie mam. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Owszem, jest taka opcja w rejestrze.. tyle że nie w XP, lecz w LH (Vista) :] A co do przezroczystości, to dałoby się to zrobić. Tworzysz sobie 32-bitową aplikację z 2 EditBoxami z czarnym tłem. Górny wyświelta, dolny (1 linijka) reaguje na polecenia i przesyła je do CMD.exe. Cała trudność polega na przekierowaniu wyników poleceń do tego EditBoxa na górze. sgj, może podejmiesz wyzwanie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 edit nie wystarczy do wyswietlania wyników, trzeba by cos większego. np memo. Do tego dzialao by to tylko z programami które działają polecenie > wynik, bo z innymi było by coięzko to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...