KWS89 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No właśnie, jestem na takim zadupiu, że tak czy owak musiałbym się do wawy poturlać :-| Pozatym- L-series, to następne 1200zł do tyłu... W sumie, Egipt raczej nie byłby taki wymagający... A może jest jakiś sprawdzony sprzedawca na allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Allegro - "Od cichego" powinno dac ci gwarancje, ze jest ostry. FF/BF to juz sie musisz zapytac sprzedawcy sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Generalnie chodzi mi o ostrość od najniższych f.- bo to co mój kit reprezentuje to jest tragedia i żal... Mógłbyś dać jakiś namiar na niego? PW mile widziane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Generalnie chodzi mi o ostrość od najniższych f.- bo to co mój kit reprezentuje to jest tragedia i żal... Mógłbyś dać jakiś namiar na niego? PW mile widziane :wink: http://allegro.pl/search.php?string=od+cichego Myslalem, ze nie bede musial dawac linka do wyszukiwarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Hm, była aukcja z "kup teraz"- identyczna prezentacja, logo, pisało że ostry, tylko nie "od cichego". Jak wszystko pójdzie po mojej myśli- to przed majem powinienem mieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Moje typy Wersja econo ;) to: https://ssl.allegro.pl/item185954543_canon_...w_24m_lodz.html i to: https://ssl.allegro.pl/item184043903_canon_...owy_gw_24m.html wersja hiper hardcore i przy okazji wali po kieszeni :D to: https://ssl.allegro.pl/item184043898_canon_...w_24m_lodz.html i to: https://ssl.allegro.pl/item184043900_canon_...w_24m_lodz.html albo to: http://www.canon.pl/produkt/kategoria,Tele..._USM,p,417.html pamiętając, że chodzi o 400D i raczej amatorskie fotografowanie ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 400D czy 30D nie wazne, jednym i drugim zdjecie wyjdzie bardzo dobre. Jak amatorskie to po co doplacac do IS? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jak amatorskie to po co doplacac do IS? :) Zawsze lepiej mieć niż nie mieć. ;) A jeśli ma na to pieniądze to czemu nie. AndyN -> Widzę, że Ty sam nie wiesz czego chcesz... Weź usiądź i się dobrze zastanów ile chcesz na to pieniędzy wydać. Ja coś kupując zawsze mam jakąś tam sumę np. 4000zł ale nie żeby robić gigantyczny rozrzut ... "Może kupię Astona ... a może 125p ...". Jak już się zdecydujesz ILE chcesz wydać, daj znać a nie piszesz w kółko bez rezultatów. :) Porównując tu EF-S 17-85 i 100-400L ... to chyba jakaś pomyłka ... Czego właściwie szukasz? Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Chyba wybrałem (ważąc oczekiwania i koszty) Canon EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM: http://www.optyczne.pl/16.1-Test_obiektywu....5-4.5_USM.html Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM: http://www.optyczne.pl/52.1-Test_obiektywu...5.6_IS_USM.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Tym razem mówię z pełną kieszenią;] Jakie jest ryzyko trafienia nieostrego egzemplarza tego tamrona w sprzedaży ze sklepu internetowego...? Czy znalezienie ostrego bez selekcji to loteria, czy całkiem duże prawdopodobieństwo? Szyciutko, szybciutko powiedzcie. Teraz albo nigdy;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam ponownie. Tym razem mówię z pełną kieszenią;] Jakie jest ryzyko trafienia nieostrego egzemplarza tego tamrona w sprzedaży ze sklepu internetowego...? Czy znalezienie ostrego bez selekcji to loteria, czy całkiem duże prawdopodobieństwo? Szyciutko, szybciutko powiedzcie. Teraz albo nigdy;) Ryzyko jest jakieś 1:5,12874823748921893217893271577711002 ... a na poważnie to : www.wrozka.pl . :) A na serio poważnie... 1 pytanie - a skąd my to mamy wiedzieć ? tak samo jak i wszędzie. 2 pytanie - loteria. ;) Udanych zdjęć nowym tamronem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 A może jednak poczekam i w wakacje rzuce się na L? Teraz to się rozdarłem- przeszedł mi przez łapy egzemplarz... No... W sumie silnik dam radę przeżyć. Ale zwątpiłem w jakość :unsure: Połączony z 20D, nie był taki ostry jaki był przedstawiony na allegro... Chwila zwątpienia... W sumie, wydać 1.5kzł na coś co będzie się troszke lepiej od kita w najgorszym przypadku sprawowało... Troszke żal... Tak samo jak na tele- 70-300... W porównaniu z Jupiterem 200mm dostaje w tyłek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 A może jednak poczekam i w wakacje rzuce się na L? Teraz to się rozdarłem- przeszedł mi przez łapy egzemplarz... No... W sumie silnik dam radę przeżyć. Ale zwątpiłem w jakość :unsure: Połączony z 20D, nie był taki ostry jaki był przedstawiony na allegro... Chwila zwątpienia... W sumie, wydać 1.5kzł na coś co będzie się troszke lepiej od kita w najgorszym przypadku sprawowało... Troszke żal... Tak samo jak na tele- 70-300... W porównaniu z Jupiterem 200mm dostaje w tyłek... Bierz L ... przez moje łapki przeleciało wiele szkieł , wiele kasy straciłem i w końcu doszedłem do jednego => L . I stwierdzam, że cała reszta ma bardzo daleko do tej klasy... Gdybym mógł cofnąć się w czasie ... :rolleyes: Zaoszczędziłbym dużo $ kupując odrazu L ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Raz kozie ćwierć i nóżka złamana ;] Zamówiony 17-50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Ale od Cichego? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Na żywioł poleciałem (młody i głupi...)- ale jakby co już mam na niego kupca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Na żywioł poleciałem (młody i głupi...)- ale jakby co już mam na niego kupca ;] Kupujesz za ile i za ile masz zamiar sprzedać ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Kupiłem za 1449+20zł przesyłka. A planuję za 1400- jeżeli nie będzie się sprawdzał<odpukać>. Miejmy nadzieję że los się uśmiechnie :) Wczoraj zamówiłem, myślę, że jutro o tej porze przy odrobinie mniejszej opieszałości kurierów powinien być. A jak nie jutro, to miejmy nadzieję na sobotę... Póki co- wracam w chemię, matmę, "zbrodnie i karę" i cierpliwe czekanie ;] W sumie... Boje się tego że trafię szmelc... Chociaż zauważyłem że dużo skarg na nie jest z 400D... A ja mam 350 :wink: Hm, może się uda w razie czego wymienić...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 350D tez miala problemy wiec nie badz taki happy :) AF, BF/FF, przywitaj sie ;) Dobra nie bede straszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 nie straszysz , mówisz prawdę :D zwłaszcza że "na żywioł" to gratuluję ! :D Ale każdy ma to co chce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ćśśś... Ma być dobrze i bezproblemowo :wink: Przekonamy się- najwyżej się zrażę do marki... Albo jeżeli będzie tragicznie z ff/bf- to skorzystamy z 10dniowego prawa konsumenta mówiącego o możliwości odstąpienia od umowy... O ile to będzie możliwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 stalem sie posiadaczem Nikona D40 i poszukuje obiektywu 55-200. z racji posiadanego korpusu jestem ograniczony do szkiel z wlasnym napedem. co polecicie? BTW. czy jest jakis temat o nosidelkach do aparatow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Niemiec ile masz na to kasy ?? przykładowo: Nikon AF-S DX VR 55-200 f/4-5.6G IF-ED http://www.allegro.pl/item193047972_nikon_...nowy_gwar_.html ciekawe 55-200 ewentualnie Tamron 55-200 4-5.6 Di II ktorego ostatnio kupiłem za 399 w fotojokerze z czystej ciekawości i wcale nie jest tak tragicznie jak na taki obiektyw. P.S. bawi się tu ktoś z nikonem i obiektywami m42 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 chce tzw. dosie czyli jakosc za rozsadna cene. na tamrona mam kase a nikkor musialby poczekac z miesiac lub dwa, bo sa jeszcze inne wydatki. dzisiaj przymierzalem tego tamrona, ale nie mial on przelacznika Af/Mf choc na ulotce jest widoczny ten przelacznik. czy AF z tym Tamronem bedzie chodzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 bawi się tu ktoś z nikonem i obiektywami m42 ??Jutro pierwsze testy z D50 o ile siostra nie zapomni przywieść Nikosia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 nie wiem jak z d40 jest... o ile masz "śrubokręt" to af będzie chodzić jak go nie masz to kiepsko, pozostaja obiektywy z silniczkiem ultradźwiękowym tak jak ten nikkor.... cropy z tego tamrona (nikon d200, ogniskowa 200mm i dziura 5.6) http://slavok.fotosik.pl/albumy/187003.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 bawi się tu ktoś z nikonem i obiektywami m42 ?? Jezeli masz zewn. swiatlomierz, to nie widze problemu. Oczywiscie nie ostrzy na nieskonczonosc, chyba ze masz specjalny adapter z soczewka (co w rezultacie obniza jakosc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Stałem się bogatszy o Tamronka. Jutro zdam relacje podpartą dowodami na crop z f2.8, ale jednak ma wadę- BF :( delikatny- bo przy 50mm z odległości ok. 35cm wynosi 0.5cm... Ale jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Oczywiscie nie ostrzy na nieskonczonosc,Nie tylko na nieskończoność nie ostrzy... niestety nie ostrzy prawie wcale. Przy obiektywie 50mm zakres ostrzenia kończy sie przy ok 3-4 metrach, przy 300mm tak z 30m czyli bez przejściówki z soczewką obiektywy m42 nie nadają sie do zbyt wielu zastosowań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Stałem się bogatszy o Tamronka. witam w klubie też mam tego tamrona :) 15-50 stałka 2.8, troszkę zniekształca na 17mm :P lekka dystorsja Edytowane 11 Maja 2007 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...