Skocz do zawartości
Gość

Jaki cd-rom najlepszy??? Prosze o pomoc!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Do 80-90zł. Co myslicie o creativie 48x??? Mam mozliwosc kupienia takiego za 73zł. Dobra jest ta firma?? Glownie chodzi mi o trwalosc i poradzenie sobie z odczytem plyt porysowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja bym bral Teac'a, ale jesli mowisz o takich ograniczeniach cenowych, to raczej nie ma szans. CD Creativa sa srednie, mialem kiedys z jednym doczynienia to nawet dzialal ok ale nie chcial czytac niektorych plytek CD-RW i CD-R :( , ale to byla 16X moze do tej pory zmienili cos w tym zakresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam w drugim kompie Mitsumi 32x ma on juz 4lata a dalej chodzi tak samo jak po kupnie (testy programem Nero). Mitsumi robilo bardzo trawale produkty mam tego cedeka 32x i nagrywarke 4/2/8 tez ma cztrery lata nagrala wpizdu plyt i zjebala moze 10 jak nie mniej i dalej chodzi super (testy nerem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie. Do 80-90zł. Co myslicie o creativie 48x??? Mam mozliwosc kupienia takiego za 73zł. Dobra jest ta firma?? Glownie chodzi mi o trwalosc i poradzenie sobie z odczytem plyt porysowanych.

Moje typy (w kolejnosci od najbardziej polecanego): Toshiba, Teac, Asus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CD Creativa sa srednie, mialem kiedys z jednym doczynienia to nawet dzialal ok ale nie chcial czytac niektorych plytek CD-RW i CD-R  :( , ale to byla 16X moze do tej pory zmienili cos w tym zakresie.

Creative nie produkuje czytnikow CD ani nagrywarek. Wszystko sie sprowadza co z logiem creativa kupisz. Np kiedys byly nagrywarki creative'a 12x a w srodku - plex i to sporo taniej. Najczesciej jednak nie jest az tak milo ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - Mitsumi

2 - Teac

3 - LG (do x32 !!!)

tak zgadzam sie!!! to jest podium mozna by jeszcze dorzucic jakiegos Plexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 - Mitsumi

2 - Teac

3 - LG (do x32 !!!)

tak zgadzam sie!!! to jest podium mozna by jeszcze dorzucic jakiegos Plexa

faktycznie , zapomnialem o Plexie :oops: no ale cena troszke go dyskryminuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra skoro tak mówicie o TEAC'u to mam do kupienia tylko, że 32x. Czy będzie mi się on dobrze sprawował?? Lepiej brać Teac 32x czy Creativ 48x??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to jednymi z najlepszych modeli wogole wyprodukowanych byly: Asus 40x oraz Teac 40x. Asusa powyzej lub ponizej sie nie oplaca... sa glosne i czasami zdaza sie im plyt nie czytac... 52x bardzo sie grzeja... Teac 40x - takze zajebisty... wybor nalezy do Ciebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem w lapach dwa creativy, nie wiem jak z odczytem, ale na pewno b. glosno pracuja ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...