Monaro Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Niestety jestem zmuszony zrezygnowac z zakupu lcd i kupic cos z uzywanych crt 19. Temat do zamkniecia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) szkoda zeby tego tematu nie kontynuowac bo wiele osob chyba stoi przed zakupem monitora lcd w miare rozsadnej cenie (czyt ~900) ;] dlatego tez nie pozwole mu umrzec i moze podam w swoim poscie dwa monitory ktore nie kosztuja majatek a wydaja sie byc naprawde dobre: HYUNDAI B71D - 17", 8 ms, 700:1, 300 cd/m2, 170poziomo/155pionowo, DVI, głośniki 795zł Hyundai N91S - 19", 8 ms, 500:1, 280 cd/m2, 160/160, głośniki 845zł ja sie rozgladam juz za monitorami z 2tygodnie, ale i tak bede kupowal dopiero w sierpniu, moze sie cos zmieni, ale na ten moment chyba nic lepszego nie znajdziemy ;> Edytowane 14 Lipca 2006 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 A ja z monitorów LCD do 900 PLN polecam panoramy 19" . Modele 17" 5:4 raczej odradzam ( wielkość piksela i przekątnej w filmach 16:9 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 zarzuc cos ciekawego ;> jakies konkretne modele o dosyc dobrych parametrach, przynajmniej jak tamten hyundai 19" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) zarzuc cos ciekawego ;> jakies konkretne modele o dosyc dobrych parametrach, przynajmniej jak tamten hyundai 19" Belinea 1925 S1W cena zapewne ~850 PLN Parametry: Hyundai N91S ------ 19", 8 ms, 500:1, 280 cd/m2, głośniki 845zł Belinea 1925 S1W - 19", 5 ms, 850:1, ??? cd/m2, ??????? ~845zł :> Edytowane 11 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 no parametry ekstra tylko gdzie ja Ci go znajde? w sklepach internetowych nie za bardzo o nim slyszeli chociaz tez sie nie wysililem bardzo podczas szukania ale kilkanascie minut szukalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 no parametry ekstra tylko gdzie ja Ci go znajde? w sklepach internetowych nie za bardzo o nim slyszeli chociaz tez sie nie wysililem bardzo podczas szukania ale kilkanascie minut szukalem :PBo to nowy model :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 nie to ze sie czepiam ale skad przypuszczenia o cenie ~845zł? bo jak patrzylem na monitory tej firmy to tanie jak barszcz one napewno nie są :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 nie to ze sie czepiam ale skad przypuszczenia o cenie ~845zł? bo jak patrzylem na monitory tej firmy to tanie jak barszcz one napewno nie są :PTakie są ceny tego typu sprzętu ( brak DVI i nowe tanie matryce ). Zresztą ile możę kosztować 19" skoro 22" od 20 lipca będą w cenie 1899 PLN .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas17 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Takie są ceny tego typu sprzętu ( brak DVI i nowe tanie matryce ). Zresztą ile możę kosztować 19" skoro 22" od 20 lipca będą w cenie 1899 PLN .... wydaje mi sie ze za cene ponizej 900 nie kupisz tej Belinei. Sam zamierzam kupic monitor i skłaniam sie bardziej do Hyundai N91S. Dzisiaj po poludniu jade go odebrac(cena 865 zl) wiec moge podzielic sie wrazeniami. sam teraz pracuje/gram/iunternet na crt 17" Lifetec(noname) wiec zobaczymy róznice i te sławne smuzenia. zobaczymy jak pójdą gry i np unreal tournament :) i niech mi ktoś wytłumaczy co to jest ta matryca NT. czy jest gorsza/lepsza od innych IMHO N91S jest najlepszym panelem do 900 zł. pod względem designu najbardziej co to parametrów zobacymy dzis popołudniu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) A powiedzcie mi co oznacza brak DVI w lcd bo np. ten hyundai n91s go nie ma ;> ----- jak tak porównuje te dwa hyundaie to jednak o wiele lepszy wydaje się ten b17d ma np 16.7 mln kolorow a n91s ma 16.2... i inne ;] ----- update dobra juz wiem o co chodzi z dvi.. chyba ;] wikipedia powiedziała mi, że: "[...]To pozwala na osiągnięcie rozdzielczości ponad 1280 x 1024 pikseli." Edytowane 14 Lipca 2006 przez mlodass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas17 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A powiedzcie mi co oznacza brak DVI w lcd bo np. ten hyundai n91s go nie ma ;> ----- jak tak porównuje te dwa hyundaie to jednak o wiele lepszy wydaje się ten b17d ma np 16.7 mln kolorow a n91s ma 16.2... i inne ;] ----- update dobra juz wiem o co chodzi z dvi.. chyba ;] wikipedia powiedziała mi, że: "[...]To pozwala na osiągnięcie rozdzielczości ponad 1280 x 1024 pikseli." wydaje mi sie ze zle rozumujesz:) DVI jest to wejscie w monitorze takie biale. i njak karta graf tez takie ma to jest lepsza jakosc polaczenia . N91s nie ma tego ma zwykle 15 pin. monitor juz mam. wypasiony na maksa. jeszcze nie probowalem grac ale jest zajebioza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) :wink: - ehh z tymi łączami DVI napisaliście "niejasno" B-) ... więc nakreślę Wam że : DVI to po prostu cyfrowe połączenie , bezstratne , zwykle 3 kanały po 165 Mhz w niektórych kartach ( np. niektóre modele nVidia ) ~143 Mhz , moim zdaniem ten typ w LCD to podstawa gwarantująca max jakość ograniczoną jedynie możliwościami samego panelu ( tzn. na razie 165 Mhz jakoś wystarcza :P ) D-Sub to połączenie analogowe ( nie ma 0101 :wink: tylko zmiana "płynna" sygnału ) , w LCD transmisja analogowa to wygląda tak że najpierw w karcie sygnał przez ramdac jest konwertowany na analogowy , następnie na drodze karta-złącze-kabel-monitor mamy kolejne straty jakości -, i kolejna strata jest przy ponownej konwersji sygnału analogowego na cyfrę w monitorze. Edytowane 14 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soppel Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam, a co powiecie na ten monitorek: BENQ 17" LCD FP71GX Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas17 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam, a co powiecie na ten monitorek: BENQ 17" LCD FP71GX Pozdrawiam. no fajny tylko ze dołozysz stuwe i masz 19" polecam tego hundaia. tylko z e mialem pecha i kupilem z uszkodzoną matrycą. dzis jade wymienic. eghhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam, a co powiecie na ten monitorek: BENQ 17" LCD FP71GX Pozdrawiam. Za ponad 600zl wole sobie kupic ctr iiyama 19". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Proponuje Iliame E1700S ;] albo E438 ale ona przekracza limit 900 zł o 50 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 witam! Tak sobie czytam i czytam. Co w końcu polecicie - ja mam do wydania 1000 zł. Oczywiście chodzi o 17" LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) witam! Tak sobie czytam i czytam. Co w końcu polecicie - ja mam do wydania 1000 zł. Oczywiście chodzi o 17" LCD Jeśli masz 1000 PLN to doskładaj 100 i kup BENQ 19" XXXXGP. Tutaj za 1051 PLN Edytowane 18 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Jeśli masz 1000 PLN to doskładaj 100 i kup BENQ 19" XXXXGP. Tutaj za 1051 PLN Albo za równy tysiąc Hyundaia L91A, mam takiego, sprawuje sie dobrze, nie smuzy, wczesniej mialem CRT 19' Samsunga 957mb, nie żałuje ze kupilem tego hyundaia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Tak czytam i czytam ... Potrzebuje monitora glownie do poruszania sie w systemie, ogladania filmow i buszowania w sieci. Gry mnie nie interesuja tzn od czasu do czasu tak, ale malo mnie obchodzi czy bedzie sie cos lepiej swiecilo czy nie. Budzet? Wlasnie cos w okolicach 900 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Tak czytam i czytam ... Potrzebuje monitora glownie do poruszania sie w systemie, ogladania filmow i buszowania w sieci. Gry mnie nie interesuja tzn od czasu do czasu tak, ale malo mnie obchodzi czy bedzie sie cos lepiej swiecilo czy nie. Budzet? Wlasnie cos w okolicach 900 zl. To może skusisz się na 19 calową panoramę :) Za 9 stówek powinieneś już coś kupić, a do oglądania filmów, buszowania w necie i normalnej pracy w okienkach będzie to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 To może skusisz się na 19 calową panoramę :) Za 9 stówek powinieneś już coś kupić, a do oglądania filmów, buszowania w necie i normalnej pracy w okienkach będzie to chyba najlepsze rozwiązanie. Mysle, ze byla by calkiem neizla. Do tego filmy mozna ogladac w swietnych warunakch :) Z 19 to jak anrazie widze tu poelcanego Hyundai N91S, ale czy warto? Jaka maja gwarancje te monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas17 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mysle, ze byla by calkiem neizla. Do tego filmy mozna ogladac w swietnych warunakch :) Z 19 to jak anrazie widze tu poelcanego Hyundai N91S, ale czy warto? Jaka maja gwarancje te monitory? gwarancje mają 3 lata producenta. co do jakości jest hyba górna półka bo nie ma jakiś szpetnych plastików jak np w acer 19" cena ~(950 zl). osobiście widzialem 2 i anie jeden nie mial błednych subpikeseli, piskeli. nie moge narazie nic wiecej powiedziec czy np po roku sie jakis nie zaświeci. ale tak monitor bajka za ta kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...