Skocz do zawartości
mr^_^max

Warcraft 3 @ Starcraft: Broodwar

Rekomendowane odpowiedzi

Project Revolution jest ciekawie zapowiadającą się modyfikacją kultowej już strategii Warcraft III. Nowopowstałe w pełni trójwymiarowe modele jednostek i budynków pochodzić będą prosto z gry Starcraft: Broodwar. Dzięki temu posiadacze Warcrafta otrzymają bez naruszania praw praktycznie nową grę – Starcrafta!

Totalna konwersja ma objąć nie tylko jednostki i budynki, lecz także cały interfejs oraz możliwości podczas rozgrywki. Dzięki temu, iż mod tworzony jest przez fanów a nie Blizzard Entertainment będzie go można pobrać bez opłat z Internetu.

Więcej szczegółów:

http://www.blizzplanet.com/content/560/

gry.wp.pl

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

więcej tu:

http://www.wc3campaigns.net/revolution/

lub bezpośrednio screeny:

http://www.wc3campaigns.net/revolution/gallery/images/

oby nie okazał się to martwy projekt. bardzo chętnie zagrałbym w odświeżonego Starcrafta :)

Edytowane przez mr^_^max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej pytanie czy chlopakom uda sie odtworzyc klimat i styl gry SC bo z tym beda chyba mieli nielatwo :? niechcialbym zeby wyszla hybryda W3 i SC :mad:

No ale czekac warto :) bo swiat starcrafta ostatnio troche skostnial ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety - to prawda

nie jestem pewien czy nawet ktoś z mocną konfiguracją, może pozwolić sobie na takie ogromne bitwy w WC3

na pewnej mapce UMS w ROCu ludzie blokują wieżyczkami trasę przez którą idą jednostki, a one cały czas się spawnują, w końcu robi się ich tak wiele, że gra jest niemożliwa, klaci niemiłosiernie

fajnie byłoby pograć w SC w nowej oprawie, ale pewnie z FPSem będą też problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się... Jako stary wyjadacz SC ( na emeryturze od prawie 2 lat :P ) chciałbym sobie zagrać w jego wersje 3D, ale tak jak mówicie... Zadymy z oryginalnego sc nie da się chyba przenieść w 3d bez utraty kliamtu...

Klimat moze i da sie utrzymac :) ale z fps bedzie juz znacznie gorzej :wink:

W sumie wersja 3d do zludzenia przypomina 2d i mam nadzieje ze wiecej kombinowac z sama oprawa nie beda, tyle wystarczy.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh mi sie wydaje ze jeden oddział carrierów z pełnymi upgrade'ami w czasie walki z drugim takim oddziałem zabił by kazdy pc.

Moze gdyby tak podnieść nie co wyzej pozycje kamery, zmniejszyc liczbe wielokątów na obiektach... takie moje gdybanie.

czas pokaze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi