PCHaCkiN Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Witam wszystkich Ostatnio dostałem 5 prockow pod ten wlasnie socket 462 i probowalem tak po jednym razie wlaczyc kazdy na plycie gigabyte Ga7N400L. No i zaden nie odpala a wszystkie wygladaja jak nowki !!! zero jakichkolwiek ukruszeń ani nawet sladow uzytkowania !! po prostu jak ze sklepu. Czy robie cos zle ?? czy to moze byc wina płyty ?? wiem ze u mojego kolegi na tej płycie chodzil jakis tam athlon i widzialem ze szalał na nim :) Poradzcie co moze byc przyczyną ze procesory sie nie odpalaja ?? pozdro... Edytowane 31 Maja 2006 przez PCHaCkiN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Zmien tytul tematu. Skad jestes? Jakie to procki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Zmien tytul tematu. Skad jestes? Jakie to procki? wiec tak : Athlon 2000+, Athlon 1700+, Sempron 2200+, Athlon 1700+, Athlon 2000+ z Krakowa Edytowane 31 Maja 2006 przez PCHaCkiN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Szkoda. Moglbym ci te proce sprawdzic. Moga byc poprostu przepalone :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a gdzie mieszkasz ?? moze Ci je wysle pocztą co ?? zalezy mi na nich bo są niezłe i zawsze mozna je sprzedac albo sobie zostawić !:) pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Jestem z Wawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Troche daleko :-| Czy jest ktoś chętny sprawdzenia tych procesorów ?? Najlepiej w Krakowie. :) pozdro... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez PCHaCkiN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzoo Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja jestem aż z Mazur. Mam tą płyte chodzi w miarę dobrze. A czy wszystko ustawiłeś na płycie głównej... podłączyłeś gniazdo 12 V - mała wtyczka przy procku...?? tam jest jeszcze przełącznik na płycie poszukaj w ustawieniach w książeczce... w zależności od procka trzeba ustawić go ręcznie na 100 lub 133 Hz. Przeczytaj dokładnie instrukcje Ja jestem aż z Mazur. Mam tą płyte chodzi w miarę dobrze. A czy wszystko ustawiłeś na płycie głównej... podłączyłeś gniazdo 12 V - mała wtyczka przy procku...?? tam jest jeszcze przełącznik na płycie poszukaj w ustawieniach w książeczce... w zależności od procka trzeba ustawić go ręcznie na 100 lub 133 Hz. Przeczytaj dokładnie instrukcje. Albo jeszcze płyta dziabnięta.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Płyta jest OK :), nie znam sie na tych prockach kompletnie i nie wiem co robic :/ oczywiscie ze podlaczylem zasilanie na procka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) na 99% martwe. To nic ze wygladaja jak nowe, nawet moj usmazony t-bred 1700+ ktorego odpalilem na jakies 6sek bez radiatora (nie smiac sie, skomplikowana sprawa :D myslalem ze proc nie zyje wiec na luzaka puscilem go na padnietej plycie, na nieszczescie potrafila dawac napiecie ;]) po umyciu w kranie tez wyglada jak wyjety z pudelka, niestety nie dziala tak samo jak nowe... Pomijam juz fakt ze sa tez inne powody zamierania procow, po prostu zdychaja z nienacka Nie masz zadnego kumpla ze sprawna mobo pod sA? Jak Twoja mobo jest sprawna to znaczy ze procki martwe, tym razem na 100% ;] Sprzedaj na alle w uszkodzonych, zarobisz w sumie jakies 50zl... Edytowane 3 Czerwca 2006 przez mart!n3k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 A skad je masz? Bo podejrzewam, ze na ulicy ich nie znalazles. A skoro je skads dostales jako niesprawdzone to ide o pol litra ze sa martwe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Mam je z Grecji :P nie z ulicy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Mam je z Grecji :P nie z ulicy ;) Pewnie z jakiejś wystawki czy cuś ;) . IMO też mogą być przepalone, bo dziwne żę by 4 proce pod rząd nie wsały na jednej mobo :) Zresetuj jeszcze bios, ale sukcesu nie wróże ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 NIe chce ich już sprawdzać bo sie kompletnie na tych prockach nie znam i może coś zepsuje jeszcze :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!n3k Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 eh. jak mobo dziala i nie startuje na tych procach to znaczy ze martwe i kropka. BTW zaden frajer nie odda sprawnego procka jako "niesprawdzony, a noz widelec dziala", cudow (ponoc) nie ma. Jak dostales je za fri to od poczatku mozna bylo sie spodziewac ze zdechle :) Mowie, sprzedaj na alle, bedzie na skrzynke dobrego piwa ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 eh. jak mobo dziala i nie startuje na tych procach to znaczy ze martwe i kropka. BTW zaden frajer nie odda sprawnego procka jako "niesprawdzony, a noz widelec dziala", cudow (ponoc) nie ma. Jak dostales je za fri to od poczatku mozna bylo sie spodziewac ze zdechle :) Mowie, sprzedaj na alle, bedzie na skrzynke dobrego piwa ;] A jak sprzedam i okaze sie ze nawet semp 2200+ jest sprawny ?? LOL :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...