tony_tr Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) No więc postaram sie wytłumaczyćproblem. Może najpierw na przykładzie 2d: Gdy edytuję sobie w programie acdsee jakiś przedmiot kwadrat lub prostokąt obnojętnie byle by posiadał widoczne zakończenia (ścianki) I jak przesówam ten obrazek (kwadrat) góra dół wszystko jest okej, lecz jak przesówam w boki pojawiają się problemy. Otóż, dzieję się dziwna sprawa, moze wyjaśnie na podstawie rysunku, oto przykłąd ścianki w momencie ruchu w boki: I I I I I I I I I Ściany zazwyczaj gubią geometrię podczas przesówania i zmieniają tak kształt w kilku miejscach. Podobnie jest w 3d gdy przemieszczam w boki stojąc przy ścianie. Zaznaczam że jest tak gdy porusza się obraz na lewo. Sprzęt mam taki jak w sygnaturce. JAkies porady? Dodam że w grach jest to bardzo uciążliwe..... ?? Widze że ścianka mi nie wyszła to jeszcze raz: I I I ...I ...I ...I I I I Krawędx sie jakby rozdziela Edytowane 31 Maja 2006 przez tony_tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Czy jak zakończysz ten ruch (przestaniesz przesuwać) to czy ścianka-linia pozostaje prosta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tak wtedy jest prosta np w f.e.a.r jak stoje jest okej ale jak już chodze na boki znowu to samo Dodam iż jak nagrywałem frapsem rzut gry to na filmie wszystko wygląda idealnie, lecz w praktyce w 3d i 2d tak już nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 a masz włączone w sterach v-sync , ustaw na zawsze włączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 To nei zmienia fakty sprawy tak samo jest na włączonym jak i na wyłłączonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 To nei zmienia fakty sprawy tak samo jest na włączonym jak i na wyłłączonym.Wiesz.... Przyszła mi do głowy taka myśl... Wygląda na to że prawdopodobnie masz coś z monitorem.Jeśli fraps nagrywa beż żadnych zniekształceń ( a robi to bezpośrednio z karty) to najprawdopodobniej masz jakieś problemy z odchylaniem w monitorze. Spróbuj podłączyć kompa do innego monitora i powtórz testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 To nie monitor sprawdzałem już na kineskopowym było tak samo (mam lcd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Pewnie już sprawdzałeś tą opcję, ale dla pewności spytam: Próbowałeś zmieniać sterowniki lub robić reinstall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Pozostają jeszcze złącze na karcie, kabel oraz.... sama karta. Masz D-SUB i DVI? Jeśli tak, to zapewne używasz D-SUB. Sprawdź na DVI. Możesz też sprawdzić na jakimś Linuxie bootowanym z CD. Ostatecznie podłącz kartę do innego sprzętu (np kumpla/sąsiada) i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...