Skocz do zawartości
IamWeasel

Drukarka Laserowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dosyć mojego HP 3820 - awaryjności, tuszy kończących się w najmniej odpowiednim momencie, dopełniania ich.

Po głębszych przemyśleniach dochodzę do wniosku, że w kolorze i tak nigdy nie drukuję.

Drukuję niezbyt często, głównie do szkoły. Będzie z kilka, kilkanaście kartek na tydzień. Czasem zdarza się coś większego.

Myślicie, że kupno używanej laserówki będzie dobrym wyjściem?

Zastanawiałem się nad:

http://allegro.pl/item106505810_hp_1100_no..._fv_i_gwar.html

http://allegro.pl/item105560327_hp_5p_nowy...pr_i_gwar_.html

http://allegro.pl/item106505558_okazja_hp_...rancja_fv_.html

http://allegro.pl/item105739551_wyprzedaz_...122zl_lodz.html

http://allegro.pl/item106131431_drukarka_l...gwarancja_.html

Skłaniałbym się do tej 1100 na poczatku, ale powiedzcie co radzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam kupno uzywanych jezeli nie ma mozliwosci sprawdzenia przed zakupem jak dzialaja bo w 80% sie nadaja do generalnego remontu a nie do drukowania.

Ten lexmark jest za fajna cene. Osobiscie polecam hp 1020 sam mam i nie narzekam :D

Popieram, zwłaszcza że to są stare modele drukarek co linki do nich dałeś np. dpi 300X300. A że piszą, że jest nowy bęben światłoczuły to coś mi się niechce wierzyć. Wystawiają drukarkę za 185 zł z nowym bębnem gdzie nowy bęben tyle kosztuje jeżeli da sie dostać go do tak starych drukarek :( A ten HP 1020 jest niezły ale kosztuje 500 zł. prawie dwa razy więcej od lexmarka, a IamWeasel chce drukarkę do sporadycznego druku. Ja osobiście polecam Epsona c1100 kolor. Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh głupoty piszecie. Pewnie każdy z was miał po pięć drukarek laserowych z allegro i wszystkie były do kitu. A ja powiem tak jak drukujesz only czarno-biało to jak najbardziej się opłaca kupować laserówke - ale tylko od firm które się zajmują regeneracją i sprzedają dużo tego typu sprzętu, w takim przypadku drukarki są w stanie bardzo dobrym (jeśli nie idealnym). Ja kupiłem w zbliżonej cenie co w/w drukarkę OKI Page 14ex i mogę ją polecić - druk czyściutki jak z nówki - wydrukowałem na niej już ok 2k stron bez dodawania tonera :!: (a toner do tego modelu kosztuje grosze - 13zł na kolejne 2k stron) Dodatkowo rozdzielczość mam nie 300x300 ale 600x1200. Drukarka jest szybka i cicha. Polecam.

PS: link - od tego allegrowicza kupiłem, naprawdę super sprzedawca. IamWeasel może nawet ta drukarka ci spasuje - osobiście nie wiem czym się różni od 14ex ( parametry mają bardzo zbliżone)

A co do Lexmarka to jest dobry bo tani ;)

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> Paweł666 masz racje ze nie mialem kolejno 5 drukarek laserowych ale sie tak slklada ze pracuje w serwisie i widze co sie z uzywanymi drukarkami dzieje dlatego polecam sprawdzenie drukarki przed zakupem. Nie mowie ze sa wszystkie do kitu ale spora wiekszosc ma jakies problemy ktore wymagaja naprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> Paweł666 masz racje ze nie mialem kolejno 5 drukarek laserowych ale sie tak slklada ze pracuje w serwisie i widze co sie z uzywanymi drukarkami dzieje dlatego polecam sprawdzenie drukarki przed zakupem. Nie mowie ze sa wszystkie do kitu ale spora wiekszosc ma jakies problemy ktore wymagaja naprawy

Dlatego polecam kupno drukarki TYLKO od firm zajmujących się ich regeneracją, a nie od osób prywatnych bo wtedy drukarki mogąbyć w różnym stanie (czasem się trafi jakaś okazja ale sądze że dużo większe szanse ze drukarka będzie zajechana)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh głupoty piszecie. Pewnie każdy z was miał po pięć drukarek laserowych z allegro i wszystkie były do kitu. A ja powiem tak jak drukujesz only czarno-biało to jak najbardziej się opłaca kupować laserówke - ale tylko od firm które się zajmują regeneracją i sprzedają dużo tego typu sprzętu, w takim przypadku drukarki są w stanie bardzo dobrym (jeśli nie idealnym). Ja kupiłem w zbliżonej cenie co w/w drukarkę OKI Page 14ex i mogę ją polecić - druk czyściutki jak z nówki - wydrukowałem na niej już ok 2k stron bez dodawania tonera :!: (a toner do tego modelu kosztuje grosze - 13zł na kolejne 2k stron) Dodatkowo rozdzielczość mam nie 300x300 ale 600x1200. Drukarka jest szybka i cicha. Polecam.

PS: link - od tego allegrowicza kupiłem, naprawdę super sprzedawca. IamWeasel może nawet ta drukarka ci spasuje - osobiście nie wiem czym się różni od 14ex ( parametry mają bardzo zbliżone)

A co do Lexmarka to jest dobry bo tani ;)

Dodajesz do tej używanej stówke i masz Nowego Lexmarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i tak, ale z tego co widzę nigdzie na allegro nie ma tanich tonerów do E120, a kupno tonerów za 200zł do drukarki Lexmarka średnio mi pasuje.

W sumie to tak, nie sprawdzałem czy są tanie tonery. Ale może toner od innej drukarki będzie dobry? Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi