Daniel-Martola Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Kupiłem tuner na USB ot taki http://tven.terratec.net/modules.php?op=mo...article&sid=236 I wszystko jest ok oprócz tego że brak jest dźwięku. Nie znajduje też stacji radiowych, ani na antenie ani na kablu. TV owszem skanuje i znajduje, obraz jest ok ale głosu niet. Program do oglądania jest cyberlinka PowerCinema. Odtwarza filmy, muzykę, dźwięk jest bez zarzutu. Macie jakiś pomysł co i jak trzeba ustawić? Pisałem do innego nabywcy i ten ma to samo, więc to raczej nie uszkodzenie tunera. Tylko co? pozdrawiam Edytowane 31 Maja 2006 przez Daniel-Martola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Link cos nie bangla... Podaj przynajmniej nazwe tego tunera to sie znajdzie na stronie ;) Wydaje mi sie ze musisz polaczyc jackami wyjscie audio z tunera z wejsciem audio notka. EDIT: poprawny link http://tven.terratec.net/modules.php?op=mo...article&sid=236 Niedaleko spada jablko od jabloni :lol: http://tven.terratec.net/modules.php?op=mo...ownload&sid=368 pozycja 4 od gory. Edytowane 31 Maja 2006 przez baxxxio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel-Martola Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Link poprawiłem. Tu nie ma co łączyć, bo dźwięk idzie po usb właśnie. Powinno działać,a nie chce. Nic nie ma o doprowadzaniu dźwięku do wejścia w kompie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 A napisz jakiego masz lapka (procek) i jak bardzo obciaza ten tuner system w trakcie ogladania analogowej TV? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel-Martola Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 A napisz jakiego masz lapka (procek) i jak bardzo obciaza ten tuner system w trakcie ogladania analogowej TV? Dzieki http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202569 tu jest mój sprzęt... Spokojnie da radę :) Chyba nie w tym problem. Obciążenie nieznacznie wzrasta po odpaleniu. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Najpierw napisz czy ten patch rozwiazuje problem.. a potem mini recke walnij czy warto interesowac sie tym tunerem bo gabaryty ma zacne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel-Martola Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Najpierw napisz czy ten patch rozwiazuje problem.. a potem mini recke walnij czy warto interesowac sie tym tunerem bo gabaryty ma zacne ;)Patch do oprogramowania nie załatwia niczego. Nawet więcej: w opcjach dźwięk przestaje być opisany w jakikolwiek sposób i nie ma menu. Bez patcha jest menu rozwijalne choć wybrać nie ma co... Dźwięk mono i tyle. I mnie też wymiary strasznie się podobały...;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Patch do oprogramowania nie załatwia niczego. Nawet więcej: w opcjach dźwięk przestaje być opisany w jakikolwiek sposób i nie ma menu. Bez patcha jest menu rozwijalne choć wybrać nie ma co... Dźwięk mono i tyle. I mnie też wymiary strasznie się podobały...;) pozdrawiam W ustawieniach tunera TV (tylko analogowy) trzeba wybrać właściwą fonię BG lub DK nie pamiętam tak miałem gdy korzystałem z karty TV do pc w polsce mamy fonię nadawaną dla 6,5 Mhz a w europie zach 5,5 Mhz Inaczej ma się sprawa z DVB-T tu dżwięg jak i obraz jest nadawany cyfrowo i jak złapiesz obraz to i dżwięk musi być. l Link no emitela gdzie znajdziesz info nt. emisji DVB-T w Polsce Pozdrawiam Greeg :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel-Martola Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Sprawa jest jasna: po zmianie kraju na Węgry lub Rumunię jest i dźwięk. Coś producent pokopał z ustawieniami i stąd problem. Ale działa już. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...