Skocz do zawartości
Mario_73

Athlon XP 1700+ mnożnik 12,5

Rekomendowane odpowiedzi

od proca i od płyty :) jak twoje płyta nie czyta L3 to spokojnie ci bedzie wstawał nawet na 23x a jezeli mnie to musisz polaczyc L3.

To niech sie jeszcze odezwa Ci ktorzy maja takiego Epoxa jak ja, jak u nich z mnoznikami :)

no to się odzywam :D : na A0 max 12.5. B0 w przyszłym tygodniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem soluszon, ale niestety inwazyjne:

Goście z www.ocinside.de (kiedyś zrobili to samo z palomino) pokazali które mostki L3 trzeba przeciąć, a które połączyć aby otrzymać konkretny mnożnik:

http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...painting_d.html

O ile prostrze byłby O/C Thoroughbreda gdyby mostki L3 były fabrycznie przecięte :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a u mnie na Athlonie 2000 0,13m AXDA2000KT3C RIRGA- wyglada to tak ze mostki L3 nr. 1 i 2 sa pociete natomiast 3, 4, 5 sa polaczone!!!

Co zrobic zeby odblokowac wysokie mnozniki z poziomu biosu???

Plyta gl. - MSI KT4V!!!

!!!!!!!!!!! HELP !!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten mostek od mnozników to czasem nie L 10 to on jest odpowiedzialny za przedziały w Antku xp 1600 tak było czy ktos juz rozwalił taki mostek jakikolwiek własnorecznie nie jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły o grawerach czy jubilerach ponoc idzie ostrym nożykiem no był bohater czy nie bo ja mam znowu starego durona antek nie zyje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym że pisze Xp1700+ to się nie przejmuj, patrz na częstotliwość taktowania, a przy mnożniku 13 komp nie wstaje bo od 13 mnożnik jest zablokowany, ale po co ci mnożnik 13 ?? przecież przy podkręcaniu zawsze zmniejsza się mnożnik a fsb idzie w góre.

Nie prawda !

U mnie na DFI AD77Pro kilka dni temu robiłem mały teścik a raczej porównianie i bez problemu użyłem mnoznika x14 (14x133Mhz)

A płyta ma mnoznik do 22,5x ...

Widac poprostu że niektórzy producenci postarali sie o dobrą obsługę mnozników większych nix 12,5 a inny lekko mówiac to olali ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak a czy naprawde była to czestotliwosc 14 x 133 bo płyta odpali bez problema problem z mnoznikiem wiekszym niz 12.5 ma procek i za to odpowiada L 10 tak ze dobrze było by sprawdzic procka sandra czy czym kolwiek po uruchomieni na wysokim mnozniku to co wyświetla bios to pobozne życzenie mozna 3 d marka i wynik glebnie osciane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 2 dni temu kupiłem sobie AXP1700+ i on ma połaczone mostki L1 i L3. I na maksa moge ustawić mnożnik 12.5 !! Moja płyta to MSI KT3Ultra. Aby uruchomić - odblokować wyższe mnożniki trza zmienić 2 mostki L10. U mnie 1 jest zamkniety a 2 jest otwarty i należy je odwrócic. Tj. otwarty polaczyc a zamkniety otworzyc :).

To tyle. Ja na razie nie bawie sie tym bo nie chce tracic gwary.

Ps. na mojej plycie poszedl od razu na 11x166 :). Po zamianie napiecia na 1.7 :( (tylko tyle) wstaje na 12,5x166. Niestety mam tylko jedna pamiec 166 wiec na razie dziala na 12,5x145 bez zmiany napiecia :).

Fajne te procki. Dzis bede robil sobie vmoda w socket A do 1,8V default :) i bede jechal dalej.

Ps.2 to wszycho na titanku a tempka ma ok 40 st, w porowaniu ze starym xp1700+@1900+ ktory mial 48-50 st to jest chlodny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...