Skocz do zawartości
piotrek_r1

Głosniki 5+1 Do Jednego Wyjscia

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak mam podłaczyc głosniczki creative inspire T6060 do laptopa, który ma tylko jedno wyjscie , tak aby wszystkie grały. Nie chodzi mi o uzyskanie dzwięku przestrzennego , bo tego wiem ze nie uzyskam , zalezy mi tylko aby ze wszystkich dzwiek sie wydobywał

Edytowane przez piotrek_r1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam jak mam podłaczyc głosniczki creative inspire T6060 do laptopa, który ma tylko jedno wyjscie , tak aby wszystkie grały

Moim zdaniem sie nie da ;). Do jednego wyjścia możesz podłączyć tylko przednie 2 głośniki + (chyba) centralny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o takim rozwiazaniu kupic 2 rozdzielacze (http://allegro.pl/item107246242_rozgaleznik_maly_jack_na_przewodzie_super_cena.html) i połaczyc je razem , wtedy otrzymamy trzy wyjścia

Moim zdaniem (chociaż nie jestem pr0 w sprawie dźwieku) to nic nie da. Prawdopodobnie bedziesz słyszeć albo tylko na 2 przednich głośnikach albo na wszystkich ale to samo (a przcież to nie o to chodzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da rade...3 głośniki się odezwą ale to będzie koszmar nie dźwięk. Lepiej pojedzie na 2 przednich + centralnym. Więc moim skromnym zdaniem bardziej opłaca się:

a) sprzedać system 5.1 i kupić coś dobrego 2.0

b) albo jakąś kartę muzyczną na pcmcia lub USB. Wtedy zabrzmi zdrowo i to rozwiązanie bym polecał.

Miłego słuchania;)

Edytowane przez kenfollet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi