turtles5 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Bede majstrowal przy chlodzeniu chipsetu nf4 sli. Chcialbym wykonac dla niego shima. Jakiej wysokosci jest rdzen? Jaka grubosc blachy shima polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Bede majstrowal przy chlodzeniu chipsetu nf4 sli. Chcialbym wykonac dla niego shima. Jakiej wysokosci jest rdzen? Jaka grubosc blachy shima polecacie? Hmm jakoś nie widzę tego shima ... bo w jakim kształcie ? wszędzie pełno kondziorków ... BTW - zmienisz podpis ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Wiem, ze robota precyzyjna, ale moze jakos sie uda - zawsze mozna sprobowac (to czerwone to jak ja bym shima poprowadzil) A podpis zmienie jak wszystko pozmieniam Edytowane 31 Maja 2006 przez turtles5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Wiem, ze robota precyzyjna, ale moze jakos sie uda - zawsze mozna sprobowac (to czerwone to jak ja bym shima poprowadzil) A podpis zmienie jak wszystko pozmieniam pamiętaj że tam gdzie napis (na czarnym tle) jest wypukłość - i trzeba ją uwzględnić w shimie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Masz racje - chyba bez lasera do ciecia sie nie obedzie. Ciekawe co maja u mnie w szkole. Przyszla mi do glowy kolejna rzecz - zeby go zrobic z tworzywa sztucznego - przy zetknieciu z kondziolkami nic sie nie stanie i powinno byc latwiejsze w obrobce Edytowane 31 Maja 2006 przez turtles5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 a moze lepiej dac 4 takie okragle "uszczelki" takie gumeczki malutkie jak sa w zestawach np zalmana vf700...? 4 uszczelki w 4 rogach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 ja shima do nF4-ultra wykonałem z taśmy klejącej dwustronnej piankowej :D nadaje sie do tego idealnie :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Przyznam, że shim albo inne zabezpieczenie to dobry pomysł Ja tak zabiłem płytę :? Moje nieszczęsne WC rev 2.0 z tymi cholernymi wężami .... :mur: Albo bardzo ostrożne zakładanie bloczka i podłączanie węży ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) a takie zabezpieczenie -> to wczesniej mialem na mysli tylko w kazdym rogu ;] nie bedzie sie mialo prawa przechylic: Edytowane 1 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Z czego sa te kolka? Ja mam tygon, wiec to blok bedzie ciagnal weze, a nie na odwrot - bedzie latwiej. Ale mimo wszystko chipset chce zabezpieczyc. Czy ktos z Was sie orientuje jaka jest jego wysokosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 takie koleczka bylyby dobre ale nie wiem skad sa :/ ja sobie "dziabne" dwa z zalmana vf700 (są tam żeby za mocno chyba nie skręcic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 takie kółeczka można w castoramie dostać bez problemu lub w innym hydraulicznym gdyż są to uszczelki (oringi gumowe) Mam takich kilkanaście u siebie. Dobrym rozwiązaniem może być zrobienie 4 kropelek z silikonu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...