Skocz do zawartości
turtles5

Wysokosc Chipsetu Nf4 Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Bede majstrowal przy chlodzeniu chipsetu nf4 sli. Chcialbym wykonac dla niego shima. Jakiej wysokosci jest rdzen? Jaka grubosc blachy shima polecacie?

Hmm

jakoś nie widzę tego shima ... bo w jakim kształcie ?

Dołączona grafika

wszędzie pełno kondziorków ...

BTW - zmienisz podpis ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Wiem, ze robota precyzyjna, ale moze jakos sie uda - zawsze mozna sprobowac (to czerwone to jak ja bym shima poprowadzil)

A podpis zmienie jak wszystko pozmieniam

pamiętaj że tam gdzie napis (na czarnym tle) jest wypukłość - i trzeba ją uwzględnić w shimie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje - chyba bez lasera do ciecia sie nie obedzie. Ciekawe co maja u mnie w szkole. Przyszla mi do glowy kolejna rzecz - zeby go zrobic z tworzywa sztucznego - przy zetknieciu z kondziolkami nic sie nie stanie i powinno byc latwiejsze w obrobce

Edytowane przez turtles5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

a moze lepiej dac 4 takie okragle "uszczelki" takie gumeczki malutkie jak sa w zestawach np zalmana vf700...? 4 uszczelki w 4 rogach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

a takie zabezpieczenie -> to wczesniej mialem na mysli tylko w kazdym rogu ;] nie bedzie sie mialo prawa przechylic:

Dołączona grafika

Edytowane przez 05_03_1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

takie koleczka bylyby dobre ale nie wiem skad sa :/ ja sobie "dziabne" dwa z zalmana vf700 (są tam żeby za mocno chyba nie skręcic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie kółeczka można w castoramie dostać bez problemu lub w innym hydraulicznym gdyż są to uszczelki (oringi gumowe)

Mam takich kilkanaście u siebie.

Dobrym rozwiązaniem może być zrobienie 4 kropelek z silikonu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi