dayus Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Jak sie wchodzi w takich maszynkach do biosu? Wiem,ze komp to desktop, ma całe 16MB ramu, CPU Pentium. Na 1 screenie nic sie nie wyswietla oprocz ilosci pamiecie, oraz ew. bledu. Chce wejsc do biosu, by przestawic bootowanie na dysk twardy,bo jak narazie probuje ladowac z dyskietki. Na "del" nie reaguje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 no z tymi compq to jest masakra :) spr F1 albo F10 (a najlepiej wszystkie Fki :) ) mozliwe ze wogule nie masz mozliwosci wejscia do biosu - ten typ tak ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 pozniej sprawdze. A co jak nie ma mozliwosci wejscia do biosa? Jak zainicjowac start systemu z wiersza poleceń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 pozniej sprawdze. A co jak nie ma mozliwosci wejscia do biosa? Jak zainicjowac start systemu z wiersza poleceń? jak windows to F8 :P żeby wywołać konfiguracje biosu należałoby go zresetować poprzez przełozenie zworki na płycie ew poprzez wyjęcie bateryjki na chwile :) ps - spr jeszcze ALT +Fki jakieś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na stronie compaq'a powinien byc program ktory umowliwia wejscie do setup'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Na stronie compaq'a powinien byc program ktory umowliwia wejscie do setup'u. w to juz nie wierze,ale sprawdze, watpie,zeby takie stare oprogramowanie było na stronie. F10 tez nie daje rady. Co do F8 i startu windy,to chodzi o to,ze instaluje win98, jest pierwszy restart kompa i dalej juz nie leci, tylko chce ladowac z dyskietki,to chyba F8 nie pomoze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu_roztocz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Wyjmij baterię. Wtedy powinien pojawić się komunikat "Wciśnij przycisk x, aby wejść do biosu, lub klawisz y aby ustawić domyślną konfigurację". Podaj model płyty-> może jest coś w necie (o ile wogóle znasz model ;P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) :arrow: michu_roztocz Bzdury! Wyjmowanie baterii nic nie da. W compaqu potrzebny jest setup na dyskietce lub na dysku inaczej nie da sie wejsc do biosu i jak juz napisalem setup mozna pobrac ze strony compaq'a. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jest napisane "wyjmij" baterie. A moglbys mi powiedziec jaki to plik musi by, ten setup. Komputer to COMPAQ Deskpro 575 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wyjac/wymienic jeden pies, cmos i tak sie przy tym zresetuje co i tak nie zmienia faktu, ze nic to nie pomoze. Tutaj masz wszystko, setup, bios itd: http://h18007.www1.hp.com/support/files/de...g_R1002_USEN#10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ktory to setup albo bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Robisz sobie zarty? Chyba widzisz na stronie: F10 Setup and Personal Computer Diagnostics Bios natomiast masz w zkladce, ktora nazywa sie Bios... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ale to f10 - ma wiecej niz 1,24Mb, na dyskietke nie wejdzie,wiec to chyba jest pod windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Dyskietka ma pojemnosc 1.44MB, wiec wytlumacz nam dlaczego 1.24MB nie zmiesci sie na dyskietke?! eh moze oddaj ten komputer do serwisu, oszczedzisz sobie i nam problemow... Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 moze on ma dyskietki 5,25" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Dyskietka ma pojemnosc 1.44MB, wiec wytlumacz nam dlaczego 1.24MB nie zmiesci sie na dyskietke?! eh moze oddaj ten komputer do serwisu, oszczedzisz sobie i nam problemow... a nie przyszło ci do głowy że wchodzi na dwie dyskietki. Plik waży 2,1 MB. Ściągasz, uruchamiasz, tworzysz dwie dyskietki startowe . Wkładasz do starego compaq-a i chodzi. Edytowane 12 Czerwca 2006 przez Sawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 moze on ma dyskietki 5,25" :wink: Te miały jeszcze mniejsza pojemność. Pozatym dyskietka sformatowana DOS, ma pojemnośc chyba 1.38MB,a nie 1.44MB, tyle to ma ale czysta. A ztym 1.24, pomylilo mi sie na rzecz 1.38. Zaraz sprawdze,tylko poszukam dyskietek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Te miały jeszcze mniejsza pojemność. Pozatym dyskietka sformatowana DOS, ma pojemnośc chyba 1.38MB,a nie 1.44MB, tyle to ma ale czysta. A ztym 1.24, pomylilo mi sie na rzecz 1.38. Zaraz sprawdze,tylko poszukam dyskietek. :lol: :lol: :lol: 1 - o o to właśnie chodzi :) 2stronna 5,25 miała ~1,2Mb :) 2 - chce dyskietka sformatowana pod dosem ma tyle samo :) tylko pewnie podczas formatowania wykrył na niej bedsectory i zapakował je danymi zeby można jej było używac :) to nie szybkie wymazywanie pod windą że potem nie da sie dyskietki odtworzyć :wink: co tu sprawdzać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 1 444 000 Bajty 1 410 K Bajty 1,38 M Bajta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A dlaczego? Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Mam ten komputer : compq pentium 166 Mhz 16 mb ram. Cały bios to zaledwie cztery linijki textu króre można rozwinąć do ośmiu. Przestawianie czegokolwiek nic nie zmienia . Ten komputer potrzebuje dyskietki startowej aby móc ponownie instalowac windowsa 98 bo tylko ten ruszy na tej maszynie.Aby wejśc do biosu naciskałem dwa przyciski. dokończę jak sprawdzę.No i nie potrafię zapomniałem jak to było .Pamiętam tylko iż używałem Aly Ctrl Delete Insert była to kombinacja dwóch przycisków ale nie pamiętam których . Jedno jest pewne nie warto się tam pchać.Nie da rady ustawić botowana z CD.Przynajmniej mi się nie udało. Edytowane 16 Czerwca 2006 przez A dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ehh a nei szybciej sciagnac tutaj : http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm dyskietke startowa ? hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Sciagnalem ten setup COMPAQa, nagralem na dyskietke i udalo mi sie wejsc do biosu, lecz nie bylo tam nigdzie opcji bootowania z HDD. Jak ustawic teraz bootowanie z dysku,a nie dyskietki. Gdy wlaczam kompa pisze tylko: "Błąd We/Wy Wsadz dyskietke..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 wsadz dyskietke startową i zacznij instalowac windowsa. Wtedy bedzie samo bootowac z dysku/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Tak to ja robiłem. Skopiowalem windowsa na dysk,zaczałem instalwoac z dysku przez dyskietke startowa, komputer sie pierwszy raz zresetował i juz z dysku twardego zabootowac nei chce, tylk oz dyskietki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 dziwna sprawa, moze cos jest nie tak z sektorem startowym dysku?? Kiedym pojawiało mi sie dokładnie to samo, ale system był juz zainstalowany. Potek okazało sie ze jest uszkozony sektor startowy dysku. Radze ci sprobowac z innym dyskiem. PS.. ten komp nie ma CD-Romu ?? przeciez lepiej jest uruchomic instalatora z dyskietki i zeby instalował sie z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie ma cd-romu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Nie ma cd-romu :/to podłącz, nie wierze ze nie masz w domu zadnego cdromu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ale co za roznica,czy z dysku,czy z cd-romu. jak nie mialem cd-romu w kompie to zawsze w innym kompie przegrywalem katalog windowsa z plyty cd na dysk i zaczynalem instalowac z dysku. U dyskietki, w biosie nie ma ustawien bootowania, zworek,rowniez nie widac na plycie głownej. Juz mam biosa nagranego na dysku,wiec nie potrzebuje dyskietek,zeby wejsc do SETUP. Jak nie ma zadnej dyskietki w kompie to wywala blad: Błąd We/Wy, wsadz dyskietke i nacisnij klawisz. Moze dałoby sie napisac w bacie coś,żeby wystartowac windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 a partycja ma ustawiona flage na bootowalna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe11 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 witam skad wzias ten setup do biosa i rompaq ? bo te linki ze stronki producenta nie działają. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...