Crosis Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Wszedłem dzisiaj na tweaka zobaczyć co tam się dzieje (głównie ze względu na sentyment do forum, a właściwie to do nazwy). Jako moderator głównie zajmuje się działem gry na purepc i to samo robiłem na tweaku. Kto często odwiedza dział gry zapewne wie, że indeks gier został stworzony przeze mnie i Nexera. Spędziliśmy sporo czasu i nerwów, aby wspólnie doprowadzić dział gry do porządku, w czym indeks gier miał nam pomóc. Dodatkowo została wymyślona reguła 1 gra = 1 temat po to, aby w grach panował porządek. Indeks gier okazał się dobrym pomysłem, przyczynił się do poprawienia nienajlepszej sytuacji w grach i sądzę, że dla userów taki indeks gier też jest pewną pomocą w szukaniu tematów o grach (wszak nie każdy korzysta z wyszukiwarki). Jak wcześniej wspomniałem, dzisiaj zalogowałem się na forum.tweak.pl, aby sprawdzić co na tweaku słychać. Wszedłem do gier i tak jak bym dostał obuchem w głowę. Widzę, że indeks gier został przyporządkowany kev'ovi userowi tweaka, który wielokrotnie łamał regulamin i kilka razy był banowany (szanse jakie administracji i moderacja z dawnego tweaka/obecnego purepc na nic się zdały, user łamał regulamin za każdym razem). Indeks gier jest wspólną pracą moją i Nexera, za co mu bardzo dziękuję. Jak jednak widać dla kogoś, kto podjął decyzję o przypisaniu indeksu dla keva, czyjaś praca nie ma chyba żadnej wartości. Dla kogoś takiego normalnością jest kradzież czyjejś pracy. Żednej informacji o tym, iż indeks gier został stworzony przez Nexera i przeze mnie, żadnego pytania o to, czy chcę nadal opiekować się indeksem gier, nic takiego nie otrzymałem ani na pw na tweaku/purepc, ani na gg czy też maila nie otrzymałem. Nexer zapewne też nic takiego nie otrzymał. Zamiast tego indeks gier został skradziony. Skradziony, bo tak właśnie się stało. Czyjaś praca, nad którą ktoś spędził mnóstwo czasu, została skradziona. Wiele się mówiło o moderatorach na tweaku, także sporo o tym, iż userom na tweaku były dawane niesłusznie % i zpp, zku. Za post który się nie spodobał moderatorowi można było dostać karę, bo moderator uznał post za nadmierne wyrażanie dezaprobaty, spam czy offtopic. Teraz dodatkowo widać, że można kraść czyjąś pracę, wykorzystać ją bez zgody osoby, która tą pracę wykonała. Ten temat znajduje się zarówno na tweak.pl jak i na purepc.pl. Założyłem go na obydwu forach, bo jak nic innego cenię sobie prawdę. Najbardziej nie lubię obłudy i zakłamania. Mam nadzieję, że temat ten nie zostanie skasowany ani zmodyfikowany, a odpowiednie konsekwencję wobec złodzieja (inaczej tego nazwać nie można) zostaną wyciągnięte. Crosis, moderator forum purepc.pl i były moderator forum.tweak.pl. PS. Apeluję do userów tweaka i purepc o zachowanie kultury w tym temacie. Regulamin na obydwu forach obowiązuje, pamiętajcie o tym. PS2. Dziękuję Heat'owi, moderatorowi forum tweak.pl za dodanie informacji o treści: OŚWIADCZAM , ŻE NIE JESTEM AUTOREM TEGO SPISU AUTOREM JEST CROSIS ORAZ NEXER JA TYLKO PRZEJĄŁEM OPIEKĘ NAD NIM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tiaaa, poprzepisują wszystkie FAQ'i, rankingi na kolesi z tłika i dopiero później uaktywnią opcję edycji starych postów :mur: :legal: :blurp: :rulez: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 to moze taki dopisek znajdzie sie tez w rankingach 3d markow, super pi i cinebencha?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mimo, że właściwie nie ma z czego mnie okraść. To takie zachowanie BAAAAAARDZO mnie razi. I już nigdy nie skalam się dyskusją na "tweaku". Posprzątałem tam po sobie i to jest koniec. Z resztą, nic tam się nie dzieje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Cóż, tweak.pl korzysta wciąż z regulaminu, który tworzony był wspólnie przez Miope, Paranoika i mnie. Nikt nas nie pytał, czy może być dalej używany. Po tym, jak bez pytania zostaliśmy usunięci z grupy moderatorów na tweak.pl uważam, że jest to grube nadużycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tna w pyte i tyle. Inaczej nie da sie tego nazwac. Ciekawe czy zapytali chociaz autorow innych tematow o zgode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mnie nie pytali, skutecznie im to uniemozliwilem edytujac odpowiednio moje wypociny <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Postanowiłem nie odpuszczać: http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=197496 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Nie no to co sie na tweaku dziać zaczeło to poprostu paranoja... ja nie rozumiem jak mozna sobie czyjeś wypociny od tak przywłaszczyć :| Złodziejstwo jak nic.... ehhh widać że nic mądrego nie wymyślą to chociaz sobie czyjeś prace kradną... moze jeszcze zaczną mówić że to oni je stworzyli :blink: Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Drozda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Rozumiem oburzenie co niektorych :) Podobny temat o zachowaniach adminow/moderow na tłiku mogłby sie pojawic na kilku innych polskich forach o takiej tematyce ktorym tweak nie jest obcy... Po czasie serwis lisa kojarzył by sie ludziom tak jak nam teraz :) Osoby uczeszczajace na te cyrkowe forum byłyby by w zasadzie wysmiewane- poza moderacja. Byłby to placyk dla odrzutków z innych for czy jakichs laikow dla ktorych liczy sie tylko nazwa"tweak.pl" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Postanowiłem nie odpuszczać: http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=197496 Skasowali temat ;/ Napisz tutaj co tam wymysliles, bo jestem ciekaw... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 ... Jak wcześniej wspomniałem, dzisiaj zalogowałem się na forum.tweak.pl, aby sprawdzić co na tweaku słychać. Wszedłem do gier i tak jak bym dostał obuchem w głowę. Widzę, że indeks gier został przyporządkowany kev'ovi userowi tweaka, który wielokrotnie łamał regulamin i kilka razy był banowany (szanse jakie administracji i moderacja z dawnego tweaka/obecnego purepc na nic się zdały, user łamał regulamin za każdym razem). Indeks gier jest wspólną pracą moją i Nexera, za co mu bardzo dziękuję. Jak jednak widać dla kogoś, kto podjął decyzję o przypisaniu indeksu dla keva, czyjaś praca nie ma chyba żadnej wartości. Dla kogoś takiego normalnością jest kradzież czyjejś pracy. Żednej informacji o tym, iż indeks gier został stworzony przez Nexera i przeze mnie, żadnego pytania o to, czy chcę nadal opiekować się indeksem gier, nic takiego nie otrzymałem ani na pw na tweaku/purepc, ani na gg czy też maila nie otrzymałem. Nexer zapewne też nic takiego nie otrzymał. Zamiast tego indeks gier został skradziony. Skradziony, bo tak właśnie się stało. Czyjaś praca, nad którą ktoś spędził mnóstwo czasu, została skradziona. ano widzisz nowy lepszy Tweak ... Ja i Chaos poczuliśmy się podobnie bez jednego PM zostaliśmy wywaleni z prowadzonych przez nas rankingów ... a niektórzy nadal się dziwią czemu się czepiam/czepiamy TW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Skasowali temat ;/ Napisz tutaj co tam wymysliles, bo jestem ciekaw... To jest w dziale o serwisie i forum-trzeba być zalogowany żeby to widzieć, u mnie działa naprzykład. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) juz nie mowiac o niezlym tupecie typu mozesz mi wyjasnic dlaczego przywlaszczyles sobie robote moja i yotomeczka? chcesz prowadzic rankingi to zacznij do nowa Postąpiono tak a nie inaczej ponieważ administracja tak zadecydowała, bo nikt się tymi tematami nie zajmował, szkoda żeby się zmarnowały a tak przynajmniej będą aktualizowane na bieżąco. .. no ale ok ... mialem nie kasowac swoejj pracy .. ale http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=81124 Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Chaos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Qrde, takie rzeczy nie wyprowadzają mnie z równowagi zazwyczaj ale dzisiaj nie wytrzymałem: http://tweak.pl/forum/index.php?showtopic=197489 Żesz w mordę ..... :mur: wrrrr Chaos Jakim cudem wyedytowałeś tak stary post? :blink: Tylko że oni nadal mają backup ... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez AndyN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam tylko nadzieje że nikomu z administracji/moderacji nie wpadnie do głowy pomysł zaproszenia na to forum userów takich jak kev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam tylko nadzieje że nikomu z administracji/moderacji nie wpadnie do głowy pomysł zaproszenia na to forum userów takich jak kev Pozostawmy ta decyzje im samym, jezeli np. taki uzytkownik odezwie sie do ktoregos moderatora lub admina... Nie wywierajmy na nich wplywu, Oni sami wiedza co jest dobre, a co nie... [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam tylko nadzieje że nikomu z administracji/moderacji nie wpadnie do głowy pomysł zaproszenia na to forum userów takich jak kevMyślę, że Kev byłby wniebowzięty gdyby zdjęto z niego bana :D Chyba tylko dlatego jest na tłiku i trzepie posty bo nie może być tutaj ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 IMHO to co oni tam wyprawiają jest poprostu kradzieżą i tak też powinno zostać ukarane. Ja nie mam tam niewiadomo jak rozbudowanych i merytorycznych postów ale cała ta sytułacja mi się mocno nie podoba, a na waszym miejscu chłopaki bym im nie popuścił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Złodziej jeden, co on sobie wyobraża? Bleh, nie dość, że łamie regulamin, to jeszcze ma niewyparzoną gębę. Co on sobie myśli, że jest jazzy, elo, pro? A propos zasmarkańców z tweak'a: Twoje prawa do postowania zostały czasowo zawieszone. Zawieszenie dobiegnie końca pią, 30 cze 2006 - 12:46. :lol: Mogą mnie nawet zabanować. Walnąłem sobie av - pure PC a w sigu miałem - jestem na PurePC. Boshh co oni odwalają, nie dość, że złodzieje, to jeszcze takie ćwierćmózgi. I nie popuszczać im, walczyć o swoje. Nie dawać się byle lamom. Ot co mam do powiedzenia. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Spylon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Przeczytalem temat na tweaku. Moje 2 wnioski: 1. Ciekawie ktos wydedukowal z tym prawem do bazy. Mysle ze to dobry pretekst do zamkniecia tej kwesti i pozwolenia na swobodne dorastanie 2 blizniakow... 2. kev ma u mnie plus. Mowicie co chcecie, co by tam nie zrobil. Ale szacunek za umiejetnosc przyznania sie do winy/bledu. WIELU tego brakuje. Edit: Hehe, wlasnie zauwazylem ze moj sig niezmieniony od lat kilku bardzo fajnie pasuje do sytacji z tw & ppc :P Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Yeti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (...) 1. Ciekawie ktos wydedukowal z tym prawem do bazy. Mysle ze to dobry pretekst do zamkniecia tej kwesti i pozwolenia na swobodne dorastanie 2 blizniakow...(...)Co dokładnie masz na myśli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Co dokładnie masz na myśli? Mysle ze chodzi o to: o tutaj :) EDIT: A dokladnie ta wypowiedz: http://tweak.pl/forum/index.php?s=&showtop...dpost&p=2077133 Edytowane 1 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jedno pytanie do osób krzyczących czego oczekujecie? po tym jak was "okradli" zadoscuczynienia? wynagrodzenia? przeprosin? od tego są odpowiednie instytucje, nie wchodcie na tamto forum jak sie nie podoba po co macie sie stresowac! i irytowac! robcie jakies burdy i podsycacie atmosfere wyciągajac kolejne przekrety.... juz mowilem TWEAK umiera i tyle z taka administracja, taka iloscia userów juz napewno nie będzie najwieksze/najlepsze i wlasnie ta sytuacja powinna wywoływac usmiech szczescia:) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 juz nie mowiac o niezlym tupecie typu Postąpiono tak a nie inaczej ponieważ administracja tak zadecydowała, bo nikt się tymi tematami nie zajmował, szkoda żeby się zmarnowały a tak przynajmniej będą aktualizowane na bieżąco. .. no ale ok ... mialem nie kasowac swoejj pracy .. ale ... Dobra ludziki usuwajcie swoje posty, ale nie chwalcie się tym tutaj. Założę się, że te lamy z TW tu przychodzą żeby cos podpatrzeć, więc nie afiszujcie sie tak z tym usuwaniem :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Przynajmniej postąpił fair, bo dał dopisek, że to nie jego praca. Coraz częściej pewnie będzie można zobaczyć takie podpisy na forum Tweak'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Przynajmniej postąpił fair, bo dał dopisek, że to nie jego praca. Coraz częściej pewnie będzie można zobaczyć takie podpisy na forum Tweak'a. Ten dopisek zrobil Heat po interwencji Cro. kev nie mial z tym oswiadczeniem nic wspolnego. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Niemiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 kev widać bardzo chce do nas wrócić, nawet avaterk na tweaku już dał sobie odpowiedni :lol: oj dzieci, dzieci... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Twoje prawa do postowania zostały czasowo zawieszone. Zawieszenie dobiegnie końca pią, 30 cze 2006 - 12:46. :lol: Mogą mnie nawet zabanować. Walnąłem sobie av - pure PC a w sigu miałem - jestem na PurePC. Boshh co oni odwalają, nie dość, że złodzieje, to jeszcze takie ćwierćmózgi. I nie popuszczać im, walczyć o swoje. Nie dawać się byle lamom. Ot co mam do powiedzenia. Ja dokladnie za to samo dostalem bana do 2009 :lol: Ale jakos sie nie przejmuje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nie dają bana za sam fakt napisania w sigu, że jest się aktualnie na purepc, tak samo z avatarem. Wiem coś o tym, także bez insynuacji ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...